reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
To ze kwartalnie trzeba to wiem i to nie male pieniadze. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :-)

TheHague ja nie wiedzilam ze mam tak blisko tam bo tylko 50 km wczoraj sie okazalo ze do sencilli tez mam tyle wiec moze kiedys wsiade w autko i sie spotkamy ja oczywsicie do siebie tez zapraszam. Pewnie bysmy sie dogadaly praktycznie tan sam wiek nasze dzieci rowniez.

a ja mam pytanie z innej beczki. Ile placi sie ubezpieczenia w przyblizeniu w NL za autko moze ktoras ma tak rocznik 2006/08. Bo sprzedajemy nasze na PL blachcach i chcemy kupic na zoltych i chcialbym sie zorientowac o cene ubezpieczenia. Slyszalam ze niektore ubezpieczlanie uwzgledniaja Polskie znizki.
Wszystkie ubezpieczenia można sprawdzic na stronie www.independer.nl pod zakładką "Autoverzekering". Nie wiem gdzie sie tam wpisuje ewentualne zniżki z Polski, ale można tam porównać niemal wszystkie ubezpieczalnie między sobą.
Można tem też porównać ubezpieczenia zdrowotne. Nie musisz od razu zawierać wiążącej umowy a jedynie pobrac ofertę.
No to sporo jak na same ubezpieczenie az sie boje ile nam wyjdzie bo pewnie rocznik im mlodsze tym drozsze:crazy:
No niestety, chyba że wybierzesz basisverzekering, ale wtedy nie pokrywają żadnych szkód.
To ze kwartalnie trzeba to wiem i to nie male pieniadze. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :-)
Kwotę podatku można płacić tez miesięcznie - przynajmniej ja tak mam. A kwotę podatku sprawdzisz na stronie Bereken uw motorrijtuigenbelasting. Wybierasz nazwę prowincji w której mieszkasz, rodzaj paliwa i ciężar samochodu. Otrzymujesz kwotę podatku na kwartał i na rok

reklama
Do góry