reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
I ja mowie Dzien dobry!:-)
Moj maluszek zafundowal mi dzis pobudke o 6.30 no i tak sie zlozylo ze juz zdazylam podlogi powycierac na dole,zaraz odkurze jeszcze i zmykam na kawke do kolezanki.Wczoraj sie pochwalilam ze Alex stanal na nozki,musze jeszcze napisac ze przesypia nam cale nocy(dlatego chyba tak wczesnie sie budzi) no i sam nauczyl sie zasypiac....normalnie jestem dumna z niego.

Gosiu ja sie smarowalam balsamami i oliwkami i niby nie mialam rozstepow a po porodzie sie okazalo ze jest ich pelno.
Aniu a z kim dzieci zostaja i jak sie czuja??
Sencilla jak Twoje malenstwa i jak po Swietach??
Ayni dlugo pomieszkiwalas w tych cieplych pieknych krajach???
Wiatraczek pochwal sie co wygralas???
milego dnia

Dzien dobry :-)

Ayni dziekuje ci za ten watek napewno poczytam. A my mamy w planach Turcja albo Wyspy Kanaryjskie myslelismy o Mexyku albo Dominikanie ale zrezygnowalismy bo lot za dlugi. Wydaje mi sie ze lepiej jechac z takim maluszkiem niz z 2 latkiem bo my wlasnie bylismy z Kuba w Egipcie jak mial 2 lata i wakacje staly sie koszmarem. Teraz wybieramy sie z moim rodzicami wiec mam nadzieje ze odpoczniemy :-) W Tunezji nie bylam ale w Egipcie zauwazylam ze uwielbiaja dzieci.
Gosiu pamietam ze ja tez na ok miesiac do terminu zaczelam miec malego stresa, ale jak juz przyjdzie ten czas to o tym nie bdziesz myslec zreszta to nie bedzie twoj pierwszy porod. Jak zrobisz foteczki to czekamy az sie pochwalisz.

Nie wiem ja wy ale ja uwielbiam ogladac foteczki a zwlaszcza jak wy dodajecie wasze brzuszki, dzidzie :-)a poza tym fajnie wiedziec jak wyglada osoba z ktora sie pisze :-p

DSC00001.jpg
Dzień dobry :)

Takie zdjęcie - najlepsi przyjaciele :) Misia z Grubasem :)
U nas się piękna pogoda robi... a Miśka ma już katar ponad tydzień i troszkę pokaszluje... czas się wybrać do lekarza... Ale nie stresuje się - na chorą nie wygląda i apetyt ma jak wilk :)

Miłego dnia dla Was Kobietki :)

Witam!
Już melduję się w NL pogoda wczoraj nas przywitała holenderska...deszcz!!!

Iguana nie zamatwiam się bo to nie ą na szczęście poważne rzeczy, tylko wkurza mnie że tutaj takie konowały i nic nie zauważą albo wciskają ciemnotę kobietom... np. nie powinno się poddawać ekspozycji na alergen a tutaj to mają w dupie.Takiemu małemu alergie najczęściej przechodzą.A asymetria jest normalna u dzieci do 3-4 miesiąca życia(bo tak w brzuchu były).
Mam nadzieję że w PL chociaż troszeczkę się oderwiesz od codzienności i spotkasz chociaż na chwilę ze znajomymi...

anetka ja się wybieram w tym roku na wakacje z Tymciem, my musimy jechać w sezonie w sierpniu więc Egipt, Turcja itp. odpadają, zresztą nawet bez małego dziecka sezon tam jest dla mnie za gorący no i inna sprawa że nie przepadam za wyjazdami do Egiptu, Tunezji bo oprócz piramid nie ma dla mnie tam nic atrakcyjnego.
Kanaryjskie polecam bo nawet w sezonie jest tam przyjemniej niż w Europie.Jeśli fuertaventura to tam są silne wiatry więc nie wiem czy z maluszkiem to będzie ok?Ale plaże piękne..i nic więcej.Na Teneryfie fajnie dla Twojego dwulatka(np Loro Park) ale czy mniejszego tam będziesz ciągnąć...?
No ale z niemowlakiem na zwiedzanie się nie nastawiam.Ma być ładnie, ciepło(ale nie upał) i czysto.
Ja właśnie zastanawiam się nad Dominikaną bo tam plaże są super. Myślę że lot jakoś damy radę. tym bardziej że 2-godzinny bez problemu.

7axe7 pięknego Misia ma przyjaciela ;)))

Ostatnia edycja:
hejka
miałam 3 dniowy odwyk od komputera Świeta szybko minęły Jak zwykle w lodówce pełno żarcia zostało....Jutro moi rodzice wyjeżdzają ale byli już prawie 2msc i zdecydowanie dość Teraz do 1lipca odpoczynek
Dzieci mam z katarem a za 2 tyg jedziemy do Szwajcarii i do Disneylandu więc chyba je zamknę w domu żeby się dalej to nie rozwinęlo Już raz tak mieliśmy Wczasy zaplanowane,zaliczka wpłacona i 2 dni przed Aluśka w szpitalu z zapaleniem płuc

Na wrzesien nie mamy jeszcze wybranych wczasów ale mysle ze rozegra się to pomiędzy trzema;-) Curacao Egipt lum wyspy Kanaryjskie Pewnie pojedziemy na last minut wiec zobaczymy od ofert

Axe samych słonecznych dni dla Misi

reklama
U nas sloneczko wyszlo az sie chce wyjsc na dwor.

My zdecydowalismy sie jednak na Turcje czytalam ze w pazdzierniku temperatura jest miedzy 25-30 stopni wiec nie za cieplo. Pojedziemy do biura i zarezerwujemy chyba ze nam cos innego zaproponuja.
My jak bylismy w Egipcie to wlasnie w najcieplejszym okresie i bylo za cieplo ponad 40 stopni, ale to tylko dlatego ze w czasie jak mielismy leciec to wybuchl wulkan i nas uziemilo musielismy przesunac wczasy na czerwiec. Nie polecam jezeli nie lubicie takich upalow Egiptu w polowie czerwca. Ja do tego wszytskiego mialam zabieg wypalania naczynek krwionosnych w nosie bo czesto dostawalam krwotokow i niestety mimo tego krew leciala jak z kranu. :-D

7axe7 super zdjecie a ten piesio to juz wogole. Twoja Misia juz chodzi czy raczkuje?

A to moje chlopaki:
DSCN5017.jpgDSCN5048.jpgDSCN5076.jpg

Do góry