reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Święta, święta i... po świętach
Witam was serdecznie.
U nas żadnych sensacji grypowo-żołądkowych, ale mąż przesadził ze słodkim i musiał przyjąć dodatkową porcje tabletek (jest cukrzykiem).
Jak przypuszczałam dużo jedzenia zostało jeszcze w lodówce. I choc ta nadal pęka w szwach to ja musialm dziś sie wybrac do sklepu bo nie bylo co zrobic na obiad:-D Zadnego mięsa, same wedliny i galarety na zimno:-D
No i miałam dziś pobudkę, bo moj lekarz polóżnik zapragnął mnie poinformować że musimy powtórzyuć badanie krwi, bo wszystko jest ok, ale badanie jest złe...
W sumie to chyba nawet wiem dlaczego - pobrał mi tylko krew, tak normalnie a chyba powinien dac mi się najpierw napic glukozy:-D Więc jutro powtórka z rozrywki, znów bedzie horror z szukaniem u mnie żyły i pewnie znów pobierze mi krew z grzbietu dłoni, brrrrrrr.

Ja mam dziś duzo czasu, bo wszyscy wybyli do pracy/szkoly i powracają dopiero po 16.00. Sprzątam sobie więc powoli, bo przez 2,5 dnia dzieci zdążyły mi zdrowo nakruszyć:-D. Do tego mój mąż wczoraj strzygł naszego psa a potem ten naniósł mokrego piachu na łapkach.
Zaraz więc zrobię surówkę z kapusty pekińskiej i odkurzę cały dom. Mięso już się piecze więc później znowu będę miala wolne:-D

Anetka fajne fotki. Trzech mężczyzn w domu, a ty taka "rodzynka" między nimi :-D

reklama
Ayni dlugo pomieszkiwalas w tych cieplych pieknych krajach???
Nie dlugo , bo pare miesiecy, najgorzej wspominam moj powrot do Holandii , po paru miesiacach w sloncu , kwiatach i owocach, wodzie, koralach i nurkowaniu , beton, Schiphol , beznadziejna muzyka w radiu, chyba tygodniowa depresja. Jakbym miala wieksza gotowke, to chetnie bym kupila tam mieszkanie i zostala, moze tak sie kiedys stanie :) ale problem lezy w tym, ze w Egipcie placa jak w Polsce, czyli jakies 500-700 dolcow miesiecznie za np pracownika biurowego czy menadzera centrym nurkowego a mieszkania w kurortach drogie.

Anetko, Kanary to tez super opcja, mam kolege z pracy stamtad. A Turcja, wiem , ze piekny kraj, ale zadna nacja mnie w zyciu tak nie denerwuje jak Turcy. Co za dumny narod! Od samego sluchania jezyka jezy mi sie wlos na plecach. Zazdroszcze Ci, ze nie masz takich uprzedzen, ja mam kolezanke w Stambule i chetnie bym ja odwiedzila, ale jestem przerazona tym pomyslem ..

u mnie dzis scierki w ruch, korzystam z moich checi, poki je mam, jutro leniwiec byc moze znow we mnie wstapi.

AnnaJ007 witamy w Hollandzie!

AnnJ, to super, że udało Ci się szczęśliwie wrócić:-D

7axe7
, jaki kochany piesek. Nie przejmuj się Misią, najważniejsze że zajada ładnie i ma dobry humor.

Co do planów wakacyjnych, to my albo wybierzemy się do Portugalii albo do Niemiec. Zobaczymy jak się sprawy potoczą, bo lot do Portugalii dość długi i w wakacje będzie ciepło tam. A Niemcy blisko, a jakoś do tej pory nie miałam okazji ich nigdy pozwiedzać.

Nas jeszcze czeka wypad do Polski w czerwcu, ale już samolotem a nie autem....bo uruchamiają nowe tanie linie lotnicze Eurolot. I będą bezpośrednie połączenia Kraków-Amsterdam.

Już po świętach, więc zabraliśmy się za załatwianie masy spraw w Polsce...urzędy, lekarze, uff. Mam nadzieję, że znajdę jakieś kilka wolnych chwil i wyskoczę sobie na mały shopping;-)

IgUana, dzieki za info odnosnie eurolotu, zdazylam szybko wejsc na ich strone, niestety mam mozliwosci podgladniecia cen/dokonania rezerwacji, ty tez tak masz?

hejka...

Ja juz po pracy i obiadku... maz dzisiaj w domu / z nim dzieci zostaly;-)/ bo zaczynaja dopiero od jutra -chlopaki dopiero dzisiaj wracaja z PL:-p wiec nie bylo problemu... dzieci juz sie maja dobrze - niewiem co to bylo:dry:
Wlasnie odbywa sie pogrzeb mojego wuja... w koncu!!! zmarl 29.03 ale tyle zawilosci po drodze ze szok...sekcja wykazala ze przyczyna smierci bylo ZAPALENIE MIESNIA SERCOWEGO:-:)-:)-(....ciocia calkiem sie wylaczyla nie wiem jak one sobie teraz rade dadza...:zawstydzona/y:

[*]

wybaczcie ale nie mam sily juz pisac...

Witam serdecznie,
Dawno mnie nie bylo, ale po prostu nie mam czasu zagladac.. tzn. czytam Was na biezaco, ale po prostu mam tyle obowiazkow, ze na pisanie nie za bardzo mam czas...:zawstydzona/y:
Wybaczcie :)
Dzis bylismy w CB, Liljana waży 4780, wiec jestem z niej bardzo dumna :tak:
Widze, ze rozmawialyscie o wakacjach z dziecmi, wkleje Wam linka, to jest strona moich znajomych, ktorzy beda mieszkac na Teneryfie od przyszlego tygodnia i wynajmuja pokoje w swoim domu. Moze bylybyscie zainteresowane?

Isla4all | Facebook
Isla4all - disfruta la vida

stronka jeszcze w budowie, jesli chodzi o szersze info, mozna sie z nimi skontaktowac.

My sami bysmy sie wybrali, ale przeraza mnie troche przesiadka w barcelonie z trojka malych dzieci :szok:

My na pierwsze wieksze wakacje (poza polska i czechami oczywiscie)bylismy z dziecmi, jak Tosia miala roczek. Pojechalimy do Francji , wynajelismy piekny dom z ogrodem w Normandii. ach, cudnie bylo. Kocham Francje, chcialabym w nastepnym roku sie z rodzinka wybrac do Prowansji na wiosne, bo w lecie to troche za goraco, jak dla mnie.
W Turcji bylam w lipcu, goraco niemilosiernie, ale mysle, ze na wiosne lub w jesieni moze byc naprawde znosnie.
Nie wiem, w jakiego rodzaju wakacjach gustujecie, ale ja polecam kajakowo-namiotowo-biwakowe eskapady w Skandynawii, cos pieknego, marze o kolejnej podrozy do Szwecji lub Norwegii, czysto, schludnie, piekna przyroda, wiele udogodnien dla dzieci.
wrzuce Wam kilka nowych fotek moich corek. Anetka, ja tak jak Ty, uwielbiam ogladac zdjecia forumek z dzieciaczkami, masz racje, fajnie wiedziec, z kim sie pisze :tak:
Aniahaven, bardzo Wam wspolczuje tej smutnej rodzinnej sytuacji! Taki mlody czlowiek.. naprawde bardzo zal! Trzymajcie sie jakos.. i jesli cos trzeba, to piszcie!
Gosia, Karola i inne fasolkowe mamy, jak sie czujecie?

Ostatnia edycja:
reklama
Sencilla sliczne te Twoje coreczki :tak:a Lilusia wazy tyle co Tomcio na pierwszej wizycie w CB. teraz bylismy na drugiej i wazyl 5980 :cool2: duzy chlop :)

Ahh wakacje, wakacje, marza mi sie, ale narazie to sie nigdzie nie wybierzemy.. dopiero w sierpniu do Polski :dry:

Do góry