reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
I ja mowie Dzien dobry!:-)
Moj maluszek zafundowal mi dzis pobudke o 6.30 no i tak sie zlozylo ze juz zdazylam podlogi powycierac na dole,zaraz odkurze jeszcze i zmykam na kawke do kolezanki.Wczoraj sie pochwalilam ze Alex stanal na nozki,musze jeszcze napisac ze przesypia nam cale nocy(dlatego chyba tak wczesnie sie budzi) no i sam nauczyl sie zasypiac....normalnie jestem dumna z niego.

Gosiu ja sie smarowalam balsamami i oliwkami i niby nie mialam rozstepow a po porodzie sie okazalo ze jest ich pelno.
Aniu a z kim dzieci zostaja i jak sie czuja??
Sencilla jak Twoje malenstwa i jak po Swietach??
Ayni dlugo pomieszkiwalas w tych cieplych pieknych krajach???
Wiatraczek pochwal sie co wygralas???
milego dnia

Dzien dobry :-)

Ayni dziekuje ci za ten watek napewno poczytam. A my mamy w planach Turcja albo Wyspy Kanaryjskie myslelismy o Mexyku albo Dominikanie ale zrezygnowalismy bo lot za dlugi. Wydaje mi sie ze lepiej jechac z takim maluszkiem niz z 2 latkiem bo my wlasnie bylismy z Kuba w Egipcie jak mial 2 lata i wakacje staly sie koszmarem. Teraz wybieramy sie z moim rodzicami wiec mam nadzieje ze odpoczniemy :-) W Tunezji nie bylam ale w Egipcie zauwazylam ze uwielbiaja dzieci.
Gosiu pamietam ze ja tez na ok miesiac do terminu zaczelam miec malego stresa, ale jak juz przyjdzie ten czas to o tym nie bdziesz myslec zreszta to nie bedzie twoj pierwszy porod. Jak zrobisz foteczki to czekamy az sie pochwalisz.

Nie wiem ja wy ale ja uwielbiam ogladac foteczki a zwlaszcza jak wy dodajecie wasze brzuszki, dzidzie :-)a poza tym fajnie wiedziec jak wyglada osoba z ktora sie pisze :-p

DSC00001.jpg
Dzień dobry :)

Takie zdjęcie - najlepsi przyjaciele :) Misia z Grubasem :)
U nas się piękna pogoda robi... a Miśka ma już katar ponad tydzień i troszkę pokaszluje... czas się wybrać do lekarza... Ale nie stresuje się - na chorą nie wygląda i apetyt ma jak wilk :)

Miłego dnia dla Was Kobietki :)

Witam!
Już melduję się w NL pogoda wczoraj nas przywitała holenderska...deszcz!!!

Iguana nie zamatwiam się bo to nie ą na szczęście poważne rzeczy, tylko wkurza mnie że tutaj takie konowały i nic nie zauważą albo wciskają ciemnotę kobietom... np. nie powinno się poddawać ekspozycji na alergen a tutaj to mają w dupie.Takiemu małemu alergie najczęściej przechodzą.A asymetria jest normalna u dzieci do 3-4 miesiąca życia(bo tak w brzuchu były).
Mam nadzieję że w PL chociaż troszeczkę się oderwiesz od codzienności i spotkasz chociaż na chwilę ze znajomymi...

anetka ja się wybieram w tym roku na wakacje z Tymciem, my musimy jechać w sezonie w sierpniu więc Egipt, Turcja itp. odpadają, zresztą nawet bez małego dziecka sezon tam jest dla mnie za gorący no i inna sprawa że nie przepadam za wyjazdami do Egiptu, Tunezji bo oprócz piramid nie ma dla mnie tam nic atrakcyjnego.
Kanaryjskie polecam bo nawet w sezonie jest tam przyjemniej niż w Europie.Jeśli fuertaventura to tam są silne wiatry więc nie wiem czy z maluszkiem to będzie ok?Ale plaże piękne..i nic więcej.Na Teneryfie fajnie dla Twojego dwulatka(np Loro Park) ale czy mniejszego tam będziesz ciągnąć...?
No ale z niemowlakiem na zwiedzanie się nie nastawiam.Ma być ładnie, ciepło(ale nie upał) i czysto.
Ja właśnie zastanawiam się nad Dominikaną bo tam plaże są super. Myślę że lot jakoś damy radę. tym bardziej że 2-godzinny bez problemu.

7axe7 pięknego Misia ma przyjaciela ;)))

Ostatnia edycja:
hejka
miałam 3 dniowy odwyk od komputera Świeta szybko minęły Jak zwykle w lodówce pełno żarcia zostało....Jutro moi rodzice wyjeżdzają ale byli już prawie 2msc i zdecydowanie dość Teraz do 1lipca odpoczynek
Dzieci mam z katarem a za 2 tyg jedziemy do Szwajcarii i do Disneylandu więc chyba je zamknę w domu żeby się dalej to nie rozwinęlo Już raz tak mieliśmy Wczasy zaplanowane,zaliczka wpłacona i 2 dni przed Aluśka w szpitalu z zapaleniem płuc

Na wrzesien nie mamy jeszcze wybranych wczasów ale mysle ze rozegra się to pomiędzy trzema;-) Curacao Egipt lum wyspy Kanaryjskie Pewnie pojedziemy na last minut wiec zobaczymy od ofert

Axe samych słonecznych dni dla Misi

reklama
U nas sloneczko wyszlo az sie chce wyjsc na dwor.

My zdecydowalismy sie jednak na Turcje czytalam ze w pazdzierniku temperatura jest miedzy 25-30 stopni wiec nie za cieplo. Pojedziemy do biura i zarezerwujemy chyba ze nam cos innego zaproponuja.
My jak bylismy w Egipcie to wlasnie w najcieplejszym okresie i bylo za cieplo ponad 40 stopni, ale to tylko dlatego ze w czasie jak mielismy leciec to wybuchl wulkan i nas uziemilo musielismy przesunac wczasy na czerwiec. Nie polecam jezeli nie lubicie takich upalow Egiptu w polowie czerwca. Ja do tego wszytskiego mialam zabieg wypalania naczynek krwionosnych w nosie bo czesto dostawalam krwotokow i niestety mimo tego krew leciala jak z kranu. :-D

7axe7 super zdjecie a ten piesio to juz wogole. Twoja Misia juz chodzi czy raczkuje?

A to moje chlopaki:
DSCN5017.jpgDSCN5048.jpgDSCN5076.jpg

Do góry