reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzien dobry popoludniem :D My w super humorach, Tomkowi juz nie ropieja oczka, zostal jeszcze tylko katarek :-D bylismy dzis u polskiej huis arts i poinstruowala nas dokladnie co i jak :tak:

Zakrecona dzis jestem jak ruski termos, chcialam kupic malemu nawilzacz powietrza do pokoiku, a co sie okazalo to kupilam wysuszacz do wilgoci haha :D Jutro musze isc oddac, powiem ze chyba bylam pijana jak kupowalam :-D:-D przynioslam do domu a M. pyta "a gdzie tu sie wlewa wode?" uups...:szok::-D

Anetko zamroz sobie to mleko, w zamrazarniku mleko moze stac pol roku, wiec bedziesz miala w razie czego na zapas, a noz sie przyda :) ja mam zamrozonych juz 5 pojemniczkow w razie jakiegos kryzysu laktacyjnego.

Iskierka ciesz sie ze tak zareagowali, bo mogli powiedziec ze pani juz dziekujemy i wiecej nie chcemy tu widziec :wściekła/y: tzn nie mogliby tego powiedziec wprost, bo wiadomo, pozniej odpowiednie organy moglyby sie nimi zajac, ale na wrednego mogli by Cie juz nie wziac do pracy. a tak przynajmniej powiedzieli ze jak bedzie wolne miejsce to wracasz :-) super, tez bym tak chciala.. ja od 5 miesiaca jestem bez pracy, niestety nie wszyscy pracodawcy sa wyrozumiali.

Gosia wiem o tym, ze spodobalo mu sie ciagniecie z butelki, leci szybciej i nie trzeba sie tak nameczyc, ale czytalam ze mozna spowrotem nauczyc dziecko ssac piers :) trzeba sie przy tym niezle nameczyc i troche czasu musi uplynac, ale ponoc nie jest to niemozliwe.

Karolina moze sasiadka ma focha bo jej nie zaprosiliscie hehehe tez by sie kobitka pobawila :sorry2:

reklama
Dzisiaj się przeszłam do osobnego biura (coś innego niż CB) i tam udało mi sie zaszczepić Janka na gruźlicę. Dokonują tego szczepienia za darmo, ale nie w każdym przypadku. Ja i mąż Polacy i choć będziemy podróżować do Polski, gdzie szczepionka jest obowiązkowa to jest to kraj bez ryzyka zarażenia (oficjalnie), więc szczepionka jest tylko dla chętnych i płatna = 29 Euro. Od razu można dokonać szczepienia. Jeśli jedzie się do kraju z ryzykiem zarażenia, to dokonują szczepienia na 6 tygodni przed wyjazdem.

Dziecko może dostać taką szczepionkę nawet od razu po urodzeniu (tak robią w Polsce). To tak po krótce....Jakby ktoś był zainteresowany szczegółami, to wkleję linki i info całe w temacie informacyjnym dla mam:tak:

Teraz idę zjeść późno obiadek i odsapnę chwilę:-D ...ale jestem bardzo zadowolona, że to załatwiłam.

Iguana a jak nazywa sie to biuro w ktorym bylas i jak nazywa sie gruzlica? bo nie mam pojecia, a tez chce zaszczepic Tomka na to, nigdy przeciez nie wiadomo co za chorobsko sie przyplata..:baffled:

TheHague ja jak karmilam Kube to tez przez pewien czas tylko odciagalam i karmilalm z butelki ale tylko dlatego ze mialam tak sutki pogryzione ze krew leciala. Pozniej mialam problem zeby go na nowo nauczyc ale dalismy rade warto probowac. Sprobuj rozne pozycje moj Filip np lubi na lezaco albo na tej poduszce do karmienia tak jak pisala Ania.

Wzielam Paracetamol i zaczelam sie pocic, niestety glowa dalej boli. Taka ladna pogoda az zal mi ze dzisiaj spacer mnie ominal.

dziewczyny wlasnie czytam o eko pieluszkach, chcialam spytac, czy ktoras miala doswiadczenia z takimi pieluszkami ? Bardzo podoba mi sie koncept i widze, ze sa dostepne na rynku polskim oraz holenderskim oraz ich popularnosc rosnie. A moze znacie kogos, kto ma doswiadczenia z takimi pieluszkami ?

Iskierka ciesz sie ze tak zareagowali, bo mogli powiedziec ze pani juz dziekujemy i wiecej nie chcemy tu widziec :wściekła/y: tzn nie mogliby tego powiedziec wprost, bo wiadomo, pozniej odpowiednie organy moglyby sie nimi zajac, ale na wrednego mogli by Cie juz nie wziac do pracy. a tak przynajmniej powiedzieli ze jak bedzie wolne miejsce to wracasz :-) super, tez bym tak chciala.. ja od 5 miesiaca jestem bez pracy, niestety nie wszyscy pracodawcy sa wyrozumiali.
Właśnie trochę się obawiam, że na obietnicach się skończy i tez już zostanę w domu. Na wszelki wypadek zarejestrowalam się tydzien temu jako bezrobotna. I mam nadzieję, że nie każą mi teraz szukać pracy.
Za tydzień mam wizytę u lekarza, to zapytam o jakieś zaświadczenie czy coś...
Przeleżałam dziś prawie cały dzień. Obiad - Rizotto z paczki Knorr... Na szczęscie córka wie jak się to robi i mieliśmy coś ciepłego, bo inaczej to mąż byłby skazany na frytki lub kanapki:baffled:
Nadal odczuwam ból, jednak już nie taki intensywny i mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie

dziewczyny wlasnie czytam o eko pieluszkach, chcialam spytac, czy ktoras miala doswiadczenia z takimi pieluszkami ? Bardzo podoba mi sie koncept i widze, ze sa dostepne na rynku polskim oraz holenderskim oraz ich popularnosc rosnie. A moze znacie kogos, kto ma doswiadczenia z takimi pieluszkami ?

Ja czytałam o takich pieluszkach. Wiem, że w Polsce grono ich fanów rośnie...ale są ukropnie drogie!!! (ok 80 zł jedna)....a na cały okres pieluchowania potrzeba ok 8 pieluszek (minimum) i podobno bardzo wolno schną po praniu. O takie Ci chodzi?
Pieluszki All-in-One - MamaZen.pl Chusty do noszenia Nosidła Bondolino Pieluszki wielorazowe itti bitti

A tak z ciekawości zapytam, gdzie można dostać coś takiego w Holandii?? Widziałaś je w jakimś sklepie?

Ja czytałam o takich pieluszkach. Wiem, że w Polsce grono ich fanów rośnie...ale są ukropnie drogie!!! (ok 80 zł jedna)....a na cały okres pieluchowania potrzeba ok 8 pieluszek (minimum) i podobno bardzo wolno schną po praniu. O takie Ci chodzi?
Pieluszki All-in-One - MamaZen.pl Chusty do noszenia Nosidła Bondolino Pieluszki wielorazowe itti bitti

A tak z ciekawości zapytam, gdzie można dostać coś takiego w Holandii?? Widziałaś je w jakimś sklepie?

Mi tam się wydaje, że kosztowo wychodzi podobnie, a z jednorazowymi to jednak wygodniej. Jednakże, jakby nam ktoś jakiś zestaw startowy podarował, to bym z ciekawości spróbowała.

reklama
Hejka!JA na chwilke,bo z powodu tak pieknej pogody jest co robic....wole na dwor niz przed komputerem.

Agnes fajnie ze synkowi sie podoba i ze chetny na jutro,da rade,a jezykiem sie martw,dzieci szybko lapia weiec zaraz bedzie umial.
Sencilla swietne fotki,cpreczka wyglada na duza,ale wiem z doswiadczenia,ze na zdjeciach dzieci wychodza duze ,a w rzeczywistosci sa malutkie.
Aniu szkoda ze tak dalekjo mieszkasz wypilabym kawke na takim tarasiku,,,
7axe7 odpoczywaj i wracaj szybko.
Iguana a musimy szcepic na gruzlice jadac do pl????bo nie wiem nic o tym my nie szczepilismy chyba.
Ktroras pisala ze musi odciagac pokarm bo dziecko nie moze zlapac piersi,moze sprobuj z ta nakladka na piers,wtedy moze da rade.Ja tak karmilam,to mniej meczace jak odciaganie.
Iskierka fajnie ze tak w pracy to przyjeli.:-)
ide maluszka kapac ,maz walczy z czyszczeniem kostki z tylu,i jutro tez stol juz wyciagne,jeszcze tylko w poludnie trawke slosze...milego wieczoru babki

Do góry