reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam

Sencilla piekne z was dziewczyny:tak:
A ja od soboty w dziwnym nastroju :baffled::no: zdenerwowala mnie sasiadka z góry ,podobno cos sapala i [powiedzialam k.t poolse:szok::wściekła/y:ze mamy impreze ,a wcale bardzo glosno nie bylo i byla dopiero 20 godz:no::wściekła/y: robimy tylko urodziny a ona jeszcez ma pretensje:wściekła/y:(slyszal to moj znajomy co palil na balkonie) powiedzialabym jej cos na ten temat ale nie jestem pewna czy to prawda ,czasem znajony cos sobie wymysli i w dodatku byl drinkniety:baffled:

Aneta nie smuc sie

Może lepiej się nadmiernie nie przejmować? Póki sąsiadka nie wpadła do Was ze swoimi problemami, to chyba ok? :)

reklama
Astrid no niech tylko powiedza cos to zaraz im powiem ,ze wszyscy robia urodziny i nie jest cicho i chodza o1 w nocy i sie wydzieraja itp:tak: Ta siasiadka zawsze byla ok zawsze pogada ,moze przez widersa tak zaczela reagowac lub znajmy se cos wymyslil:baffled:

Astrid no niech tylko powiedza cos to zaraz im powiem ,ze wszyscy robia urodziny i nie jest cicho i chodza o1 w nocy i sie wydzieraja itp:tak: Ta siasiadka zawsze byla ok zawsze pogada ,moze przez widersa tak zaczela reagowac lub znajmy se cos wymyslil:baffled:

Może może :baffled:. Chociaż ostatnio czytałam, że Wilders i jego strona to jedna wielka ściema (Portal Partii Wolności to lipa. Mamy prawdziwe statystyki korzystania z tej strony ). A to, że nam auto przerysowali, to niekoniecznie musieli być to Holendrzy, bo mieszkamy w dzielnicy, gdzie są głównie Turcy i inni tacy. Równie dobrze mógł być to ktoś z nich.

Ledwo zyje... Goraczka dalej mnie trzyma piers dalej boli a do tego taki bol glowy ze nie moge sie ruszac.
Cala noc prawie nie spalam i znam powod dlaczego moje dziecko nie pije mleka w nocy. Budzil sie 2 razy w nocy ale sobie lezal spokojnie popatrzal "pobiegal" nozkami i raczkami ale nie wydal z siebie zadnego dzwieku wiec nie mam szansy sie obudzic.

Odciagalam mleko mam w lodowce 200 ml i nie wiem co zrobic z nim bo piersi tez pelne. Moze ktos chetny na mleczko :-) W PL jak urodzilam Kube to pytali mnie czy w razie koniecznosci moge odciagnac mleczko i dac jakiemus dzieciaczkowi. Szkoda ze tu nie ma takiej mozliwosci.

TheHague pisalas ze idziesz na szczepionke z malym musze ci zmartwic bo oni tutaj robia szczepionki nawet jezeli dziecko ma kaszel katar itp. Ja jak bylam z Kuba na ostatniej szczepionce to mial katar i kaszel i taki konkretny i mimo to go zaszczepili.

Sencilla slicze zdjecia. :-)

Witam
wczoraj mnie nie bylo i prosze ile czytania :-)
Mysmy dzisiaj tez wczesnie dzien zaczeli, moj M. przywiozl mebelki na taras i zaraz zrobilo sie tak przytulnie :tak: czekamy teraz kiedy wszystko zacznie obrastac w liscie kazdy dzien chodzmy tylko i ogladamy galazki czy juz puszczaja a tu nic, lipa wszystko tak powoli idzie :-D
Axe udanego wypoczynku w Pl
Robale ja na wszelki wypadek zglosilam w gminie ze czasowe miejsce zamieszkania mam w holandii, wyrabia sie go co 2 lata i mam czarno na bialym w razie W
Sencilla twoja malutka ma dopiero 2 tyg. a juz taka silna wyglada, kawal kobity ;-) Mysmy imie juz wsteonie wybrali i jak sie nic nie zmieni to bedzie Thijs Jakub oczywiscie jak napisalam mamie jakie imiona wybralismy to reakcja :szok: a jak to sie mowi ?????:-D:-D A ze mna w porzadku tylko taka gruba sie czuje ze juz z checia chcaialabym juz byc po porodzie no ale jeszcze miesiac to jakos wytrzymam :tak:
Astrid a twoj maly moze dlatego juz nie chciec pic piersi bo sie juz nauczyl z butelki i tak mu wygodniej, nie musi sie m,eczyc. Jak ja urodzilam i nie mialam pokarmu to w szpitalu kazali mi karmic malego strzykawka i palcem zeby maly musial mocno ssac. Ale to moja taka luzna uwaga bo w sumie ja wcale nie karmilam piersia bo nie mialam pokarmu...:sorry2:

Iskiera nie martw sie, beda napewno brac Cie pod uwage , dobrze , ze im powiedzialas, wiesz tutaj nikt nie chcial by miec na sumieniu problemow z ciezarna, wiec raczej w cywilizowany sposob sie takie rzeczy zalatwia. Mnie az skreca jak mysle, ile ciezarne w Polsce pracuja po supermarketach z paletami, itd. Nikt nie redukuje godzin, albo zdrowa, albo L4. Po prostu odpoczywaj i nie smuc sie, bol szybko minie. Kusje!

Astrid - gratuluje udanej wizyty !!

Karolina 82 - zobacz co za koza! bardzo nieladnie tak komentowac, szczegolnie jesli nie ma zadnej burdy. ja juz sie nauczylam, ze jak czlowiek jest uprzedzony , to bedzie mu wszystko przeszkadzac, nawet sposob w jaki sie je czy ubiera :/ poslij jej szeroki usmiech :)

Ja dziewczyny od rana szaleje ze sprzataniem zostaly mi tylko schody do umycia i kwiatki do posadzenia na zewnatrz poza tym zrobilam wszystko. Snilo mi sie dzis, ze jechalismy z Medim do polski pociagiem z AMS i podroz trwala 1 godz :D Oj zeby to tak dzialalo :D jezdzilabym codziennie!!
:-)

reklama
Witam dziewczynki

Sencila śliczne zdjęcia, slicznotki z tych twoich córeczek .............

axe miłego pobytu w Polsce

Gosia jeszcze tylko miesiac ci został jak to zleciało a tak nie dawno pisałaś ze jesteś w ciązy .

Iskierka super że tak zareagowali na wiadomość o ciązy ,ja jak byłam z Dawidem w ciązy w Polsce to do 20 tygodnia nic nie mówiłam o ciązy bo by mnie zwolnili ,ale jak tylko minął 20 tydzień poszłam na zwolnienie lekarskie ,bo dłużej bym tam nie dała rady, wiadomo jaka jest praca w markecie .

A mój synek właśnie zaliczył pierwszy dzień szkoły ,półgodziny przed wyjściem już czekał przy drzwiach w butach i z plecakiem ,i jutro też mówi ze chce iść bo było fajnie ,pani też go chwaliła powiedziała że jest bardzo kontaktowy i mimo że nie zna języka to ładnie się z dziecmi bawił nawet wołał siku po holendersku , wczoraj go cały dzień uczyłam .Co prawda dzisiaj był tylko do 12 i jutro tez a od czwartku już normalnie do 15 zobaczymy jak będzie .

Do góry