reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Witam!!

Staram sie czytac na biezaco. Wczoraj juz nic nie pisalam bo poszlam spac bo moj maz mnie tak wyprowadzil z rownowagi ze zasnelam razem z Filipkiem:wściekła/y:
Dzisiaj zaliczylismy krotki spacerek bo czuje sie fatalnie tak jak w zeszly weekend obudzilam sie z obolala piersia i znowu mnie goraczka bierze. Chyba musze sobie budzik w nnocy nastawiac bo moj leniuszek nie chce sie budzic. Teraz siedzialam z laktatorem i odciagalam mleko udalo mi sie odciaganac 200 ml ale piers jak bolala tak boli (nawet bardziej).

Mam pytanko moze glupie ale nie mam pojecia jak sie korzysta z podgrzewacza. Kupilam w Kringloopie za 1 euro z Aventa i nie wiem jak sie z niego korzysta:-D:-D:-DMam nalac tam wody??I co dalej??

Bardzo dziękuję. nie pocieszyłyście mnie :-(, bo będę musiała jechać z M do Pl, jak oddamy dzieci. Kurcze a tak nie chcę jechać, może M wyślę samego :sorry2:

Robale, według mnie osobiścvie nie musisz jechać do Polski by się rozliczyć. Nie wiem na 100%, ale przeczytałam TU że spełniasz warunki do tego, by móc rozliczyć się tylko w Holandii.
Możesz jeszcze zasięgnąć informacji w US w Polsce wg miejsca swojego zameldowania, albo poszukac w internecie firm, które takich informacji potrafią ci udzielić bezpłatnie, np Euro-tax
Kto pyta nie błądzi:-)

No własnie i o to chodzi. Ze jak sie udowodni ze centrum zyciowe jest w Holandii, tzn meldunek , konto bankowe, praca itd to wtedy się chyba nie rozlicza tylko nie wiem jak to w praktyce wygląda jesli ma sie zameldowanie też w pl. Ale jak się czegoś dowiesz to daj koniecznie znać, sama jestem ciekawa jak to wygląda .

No leżę i się pocę jak mysz. Mam nadzieję, że szybo mi ta infekcja minie. Jak tak dalej pójdzie, to mój dresik i szalik będzie można wykręcać. Dobrze, że M. mi skarpetek nie dał jeszcze :rofl2:.Przez to wszystko palce mi popuchły i musiałam zdjąć wszystkie pierścionki i obrączkę :crazy:

Hejka!A my po spacerku,obiadek jz pachnie,zaraz wyciagne-troszke pozno no ale musimy korzystac z slonecznej pogody.A robie karczek z pieczarkami i serem,mniammmm..

Robale ja jestem zameldowana i tu i w Pl i rozliczalam sie tylko 2 lata w Pl w 2004 i 2005 i pozniej juz nie,bo niby jak przebywa sie i pracuje wiecej niz pol roku za granica i nie masz dochodow w Pl to nie musisz sie rozliczac,wiec ja tego nie robie.I nic sie nie dzieje.

milego wieczoru

A co do czasu to moj maz dzis rano wstal i wzial zegar w kuchni zaczal przestwiac a ja do niego ze co baterie sie wyczerpaly-wylecialo mi z glowy ze dzis czas sie przestawia.hehehhe

witam niedzielnie
my już po dwóch spacerkach, po obiadku teraz odpoczywamy:)
Robale ja cały czas się tutaj rozliczam, choć jestem zameldowana i w nl i w pl.
Anna i Axe miłego i udanego wypoczynku w Polsce.

reklama
No leżę i się pocę jak mysz. Mam nadzieję, że szybo mi ta infekcja minie. Jak tak dalej pójdzie, to mój dresik i szalik będzie można wykręcać. Dobrze, że M. mi skarpetek nie dał jeszcze :rofl2:.Przez to wszystko palce mi popuchły i musiałam zdjąć wszystkie pierścionki i obrączkę :crazy:
Gdzieś kiedyś czytałam, że na gorączkę najlepiej jest wziąść ciepły prysznic (nie gorący) i nie wycierając się do sucha ubrac piżamę i wejść pod kołdrę. Nie próbowałam tego tak dosłownie, bo na mokro nie weszłabym do łóżka, ale zawsze tak robię - ciepły prysznic i do łóżka. Nie ubieram nic dodatkowo, ale czasem przykrywam się dodatkowym kocem. Robię sobie gorące mleko z miodem i pomaga.
No, ale kazdy organizm jest inny...

bo niby jak przebywa sie i pracuje wiecej niz pol roku za granica i nie masz dochodow w Pl to nie musisz sie rozliczac,wiec ja tego nie robie.I nic sie nie dzieje.
No właśnie, ja też myślę, że tak to powinno wygladać. Ja na szczęście nie mam w PL meldunku od 2009 roku (czy jakos tak) i się dokładnie nie orientuję.

Moje dzieci miedawno wróciły szczęsliwe jak nigdy. Widac nowa kolezanka im bardzo pasuje. A nam znajomi też bardzo pasują i znów spędziliśmy razem ponad 2h jak mi przywieźli dzieci i ciężko było się rozstać:-D Tyle wspólnych tematów, podobnych przeżyć, czy różnych doświadczeń. na dokładke okazało się, że oni też pochodzą ze Śląska, i to z tego samego miasta co my:-D:-D:-D
Jaki ten świat jest mały:-).

Robale - szkoda że foteczki takie maciupkie bo niewiele widać:no:

Do góry