reklama
nana19
Fanka BB :)
Droga THE Hague oprocz tego ze zakrapiasz nosek synkowi ,koniecznie odsysaj wydzieline bo moze dojsc do infekcji uszu ,gardla.Nic wiecej nie mozna zrobic.Katar trzeba przetrwac i nie dopuscic do rozszerzenia infekcji.Jesli nie chce pic kup strzykawke i probuj dawac mu strzykawka mlesio.Mojego Tymka stale odsylali z problemamai na tle alergicznym i astmatycznym ,dusil sie ,kaszlal,oczy ropialy mu stale do 9 m .Pojechalam do polski lekarka pow.mi ze nie trzeba go nawet osluchiwac bo odrazu widac ze astma go meczy.Czy teraz choc troche rozumiesz moj bol ,bo ja twoj rozumiem i nie oceniam cie za to ze martwisz sie o dziecko i o tym piszesz .Nie wazne ,jakby bylo gorzej idz do lekarza domowego.Poki co koniecznie odsysaj katarek.Zycze wam duzo zdrowka i sil dla ciebie.
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Sencilla wolalabym wstawac w nocy i karmic niz raz w tygodniu miec zapalenie piersi. Czuje sie fatalnie mam 38.5 goraczki a bol glowy okropny :-( Ledwo zyje. Moj maz az zglosil ze do pracy nie przyjdzie na noc. Moj Filipek to caly tata ze spaniem ale Kuba to po mnie znowu nie potrzebuje duzo.
Mam takie pytako bo przyszedl do mnie wlasnie znajomy i nie wie co zrobic bo wyszedl do auta i patrzy a ktos mu ukradl PL tablice rejestracyje. Moze ktos z waszych znajomych mial taka przygode?
anetka owszem, kradzież tablic już przerabialiśy w otoczeniu naszych znajomych. Koniecznie zgłosić ten fakt na policji żeby wiedzieli ze tablice zostały skradzione ponieważ ktoś może je wykorzytać do tankowania i potem bedzie problem. Także jak najprędzej zgłosić Naszemu znajomemu po tygodniu policja zadzwoniła ze tablice sie znalazły. Ktos przyniosł na policje ale miał szczescie bo zadko sie to zdarza
anetko jesli nie chcesz budzic Filipka w nocy, a nie chcesz miec zapalenia, to nastaw sobie w nocy budzik chociaz raz i sciagnij wtedy pokarm z obu piersi. pytalas ostatnio dlaczego ja sciagam. Niestety musze, bo Tomek nie chce lapac za sutek, chyba mu sie moje piersi nie podobaja heheh ostatnio postanowilam znowu sprobowac, po chwilach meczarni dla niego i dla mnie zlapal za sutek, po czym po minucie sie odessal i juz w ogole nie chcial zlapac, prezyl sie, plakal, krzyczal tak ze prawie tchu nie mogl zlapac tak wiec poki co musze sciagac mleczko laktatorem i podawac mu z butelki. Nie wiem jak to bedzie jak bede musiala wrocic do pracy (a wracam na poczatku maja), tylko na 3-4 godziny dziennie, ale juz boje sie jak przez ten czas moga mi napuchnac cycki, 4 godziny + dojazd w dwie strony.. Nie chcialabym go przerzucac na mieszanke, ale jak bede zmuszona to nic nie poradze. A ze on jest uparciuch po mamie to sie nie mozemy dogadac co do picia
Droga nana19. bardzo Ci dziekuje za Twoje rady, oczywiscie ze odciagam katarek gruszka, inaczej sobie tego nie wyobrazam. Co do oceniania, jak juz zas zaczynasz ten temat, to nie chodzilo mi o to, ze piszesz o swoim dziecku, tylko o to, ze w kolo Macieju w Twoich postach bylo jedno i to samo, raczej nie pamietam zebys pisala o czyms innym, czy Ty naprawde w swoim zyciu nie masz szczesliwych chwil? Nie wiem, napisz co fajnego dzis z malym robilas, jak sie bawiliscie, a nie tylko o tym jak jest zle, bo to do niczego nie prowadzi, chyba tylko do depresji
Dziewczyny, sprawdzalam pogode, niby przez najblizsze 2 tygodnie (bo tyle na przod moglam sprawdzic prognoze) ma byc sloneczko, temperatura taka jak teraz :-)takze nic innego nie robic jak korzystac, korzystac i jeszcze raz korzystac
Droga nana19. bardzo Ci dziekuje za Twoje rady, oczywiscie ze odciagam katarek gruszka, inaczej sobie tego nie wyobrazam. Co do oceniania, jak juz zas zaczynasz ten temat, to nie chodzilo mi o to, ze piszesz o swoim dziecku, tylko o to, ze w kolo Macieju w Twoich postach bylo jedno i to samo, raczej nie pamietam zebys pisala o czyms innym, czy Ty naprawde w swoim zyciu nie masz szczesliwych chwil? Nie wiem, napisz co fajnego dzis z malym robilas, jak sie bawiliscie, a nie tylko o tym jak jest zle, bo to do niczego nie prowadzi, chyba tylko do depresji
Dziewczyny, sprawdzalam pogode, niby przez najblizsze 2 tygodnie (bo tyle na przod moglam sprawdzic prognoze) ma byc sloneczko, temperatura taka jak teraz :-)takze nic innego nie robic jak korzystac, korzystac i jeszcze raz korzystac
Iskierka71
Tak się zastanowiłam nad tym co piszesz i przyszło m i do glowy jedno rozwiązanie....Tomek nie chce lapac za sutek, chyba mu sie moje piersi nie podobaja heheh ostatnio postanowilam znowu sprobowac, po chwilach meczarni dla niego i dla mnie zlapal za sutek, po czym po minucie sie odessal i juz w ogole nie chcial zlapac, prezyl sie, plakal, krzyczal tak ze prawie tchu nie mogl zlapac tak wiec poki co musze sciagac mleczko laktatorem i podawac mu z butelki. Nie wiem jak to bedzie jak bede musiala wrocic do pracy (a wracam na poczatku maja), tylko na 3-4 godziny dziennie, ale juz boje sie jak przez ten czas moga mi napuchnac cycki, 4 godziny + dojazd w dwie strony.. Nie chcialabym go przerzucac na mieszanke, ale jak bede zmuszona to nic nie poradze. A ze on jest uparciuch po mamie to sie nie mozemy dogadac co do picia
Gdy ja prawie 15 lat temu zaczynałam "przygodę" z karmieniem piersią to uczulali nas, by do higieny osobistej nie używac zbyt silnie pachnących środków (mydło, żel pod prysznic, dezodorant, perfum) gdyż dziecko może nie chcieć chwycić piersi z powodu zbyt intensywnego zapachu...
Myslę, że cos w tym jest. Sprobuj kupić bezzapachowe mydełko/żel po prysznic czy bezzapachowy dezodorant, zrezygnuj z perfumu. Możesz też umyć sie w tym samym płynie w którym kapiesz dziecko czy natrzeć się oliwką, którą nacierasz dziecko.
I obserwuj jak abędzie reakcja.
Skoro dziecko pije odciągnięte mleko oznacza to ze ze smakiem mleka jest wszystko w porządku, a problem może tkwić w zbyt drażniących zapachach...
To może byc też zbyt intensywny płyn do płukania tkanin....
Spróbuj
Spokojnie przejdzie malemu, ja wielokrotnie mialam takie mysli, wrocic do PL do normalnego kraju, tyle ze w Polsce wytrzymuje maksymalnie 2 tygodnie i juz sie wk.. ale czym innym niz w Holandii. Jednak wiekszy spokoj psychiczny mam tutaj , mimo, ze strasznie tesknie za Polska i zawsze wszystkim mowie dookola, jaki to swietny kraj. Pomysl sobie, co bys tam robila ?powiedzialam do mojego M. ze chce sie juz stad wyprowadzic.. coraz czesciej mam takie mysli, zeby wrocic do Polski, 4 lata to chyba zdecydowanie za dlugo w Holandii
Robale, mysle, ze Iskierka ma racje, ja przez pierwsze 4 lata bylam zameldowana w PL i nie rozliczalam sie w Polsce z podatku biorac wlasnie pod uwage ta rezolucje mowiaca, ze jesli przebywasz w danym kraju dluzej niz pol roku i jeden dzien, nie musisz placic podatku w Polsce. Totez w ogole sie nie rozliczalam , co ich to obchodzi, szkoda zachodu, i tak jak anp napisala, ja rowniez nie znam nikogo kto by sie w Polsce deklarowal. Nie rob sobie zachodu po nic. Co innego jakbys tam pracowala w zeszlym roku, ale skoro nic nie dokladalas do gara , to daj sobie spokoj. Sliczne pieski .
Aleeeee dzis wymeczona , przeszlismy sie dzis nad morze, 2 km w jedna strone, potaplalismy sie w blotku bosymi stopami, wlezli do wody i potem WOKowalismy w kuchni, Paranormal activity i padam
odpoczywajta po ciezkim weekendzie. doei dames!
witam wieczorowo...
Karola spoznione zyczenia dla Twojego z okazji urodzin - fajnie pewnie spedziliscie czas....
Anetko ja zawsze w nocy najpierw odciagalam pokarm bo moje dzieci nie mogly zlapac dobrze sutka /musiala byc lekko miekke piers/a potem takie z ssaki z nich byly ze piers pusta i ...klopotu nie bylo z goraczka i zapaleniami...
Sencilla nie dziw sie jak ty takie tempo w ciazy mialas to mala wcale nie zamierza przystopowac chyba hihi... ;-) ale a noz sie jej odmieni!;-)
TheHague ,Nana i pozostale dziewczyny w temacie jako moderator prosze o zaprzestanie kontynuowania tematu NANA - dostalam juz taki sygnaly na meila i moze nie moglam ingerowac na tamtym forum ale tu chyba juz powinnam Dziekuje za zrozumienie...
zmykam z rodzinka na kanape ...bo u mnie dzieciaki jeszcze wszystkie na chodzie...;-)
Karola spoznione zyczenia dla Twojego z okazji urodzin - fajnie pewnie spedziliscie czas....
Anetko ja zawsze w nocy najpierw odciagalam pokarm bo moje dzieci nie mogly zlapac dobrze sutka /musiala byc lekko miekke piers/a potem takie z ssaki z nich byly ze piers pusta i ...klopotu nie bylo z goraczka i zapaleniami...
Sencilla nie dziw sie jak ty takie tempo w ciazy mialas to mala wcale nie zamierza przystopowac chyba hihi... ;-) ale a noz sie jej odmieni!;-)
TheHague ,Nana i pozostale dziewczyny w temacie jako moderator prosze o zaprzestanie kontynuowania tematu NANA - dostalam juz taki sygnaly na meila i moze nie moglam ingerowac na tamtym forum ale tu chyba juz powinnam Dziekuje za zrozumienie...
zmykam z rodzinka na kanape ...bo u mnie dzieciaki jeszcze wszystkie na chodzie...;-)
witam wieczorowo...
.
Merci beaucoup!!
Ayni masz racje, w Polsce nie bylo by dla mnie pracy, zaraz po maturze wyjechalam do holandii, wiec nie mam studiow ani doswiadczenia. chce tutaj zaczac w koncu sie uczyc ale zawsze cos wypada, a teraz jeszcze dzidziuniek, to chyba bym nie ogarnela. Chociaz nie powiem, bo coraz czesciej chcemy wrocic do pl, tesknimy za tyloma rzeczami (a najbardziej chyba za pysznym jedzeniem dobrze ze rodzice przyjezdzaja, codziennie pyszne obiadki beda hehe) i za tym ze w pl znajomi, przyjaciele, rodzina.
Iskierka moze i masz racje, bo ja lubie mocne zapachy chyba sie na szare mydlo przerzuce i zobacze jaki bedzie efekt. Albo moze to ja nie umiem przykladac go, bo jak byla kraamzorg u mnie to pomogla mi go przystawic i lapal prawie odrazu , polozna tak samo, a ja jak to robie to jest wielki lament. Jak bede w CB na szczepieniu to opytam sie o doradce laktacyjnego, ponoc mozna oduczyc dziecko picia z butli, jak im sie to uda to chyba ich wycaluje po nogach
Sencilla my dzis tez mielismy gosci, ale na szczescie nie siedzieli zbyt dlugo, maly zaczal plakac i sie zmyli do domu
Co do siary w ciazy, to mi nic nie lecialo w ogole, po porodzie nie mialam pokarmu przez 2 dni i dopiero po tym czasie zaczelo sie troche cos ruszac.
Dzis juz jestem wykonczona, chyba zaraz padne do wyrka, o 1-2 czeka mnie pobudka kazda godzina snu sie liczy
Podsylam wam zdjecie mojego modela :-)
Iskierka moze i masz racje, bo ja lubie mocne zapachy chyba sie na szare mydlo przerzuce i zobacze jaki bedzie efekt. Albo moze to ja nie umiem przykladac go, bo jak byla kraamzorg u mnie to pomogla mi go przystawic i lapal prawie odrazu , polozna tak samo, a ja jak to robie to jest wielki lament. Jak bede w CB na szczepieniu to opytam sie o doradce laktacyjnego, ponoc mozna oduczyc dziecko picia z butli, jak im sie to uda to chyba ich wycaluje po nogach
Sencilla my dzis tez mielismy gosci, ale na szczescie nie siedzieli zbyt dlugo, maly zaczal plakac i sie zmyli do domu
Co do siary w ciazy, to mi nic nie lecialo w ogole, po porodzie nie mialam pokarmu przez 2 dni i dopiero po tym czasie zaczelo sie troche cos ruszac.
Dzis juz jestem wykonczona, chyba zaraz padne do wyrka, o 1-2 czeka mnie pobudka kazda godzina snu sie liczy
Podsylam wam zdjecie mojego modela :-)
reklama
Iskierka71
No to już masz rozwiązanie - odstaw na parę dni wszystkie ostre zapachy. Poradnia laktacyjna to też nie głupi pomysł.Iskierka moze i masz racje, bo ja lubie mocne zapachy chyba sie na szare mydlo przerzuce i zobacze jaki bedzie efekt. Albo moze to ja nie umiem przykladac go, bo jak byla kraamzorg u mnie to pomogla mi go przystawic i lapal prawie odrazu , polozna tak samo, a ja jak to robie to jest wielki lament. Jak bede w CB na szczepieniu to opytam sie o doradce laktacyjnego, ponoc mozna oduczyc dziecko picia z butli, jak im sie to uda to chyba ich wycaluje po nogach
Życzę powodzenia:-)
A model śliczny, taki do ucałowania