reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Kochana, ja staram się lecieć po najmniejszych kosztach. Gdzie tylko widzę kortingi tam wchodze i szperam. Kiedyś zaszłam do Takko i kupiłam sobie szeroką kremową bluzkę z długimi rękawami i dekoldem z guziczkami (coś jakby do karmienia:-D). Cena - 4,99. Idąc dalej trafiłam do C&A gdzie wysznupałam dzianinową tunikę z kieszonkami po bokach, długości do połowy ud w biało kremowe paski - idealnie pasuje do w/w bluzki. Cena - 9,99.
Kilka dni póżniej w tym samym sklepie (C&A) legginsy - niby normalne, nie ciążowe, ale duuuuże - rozmiar 46. Idealne na ciążę, bo rozciągliwe - cena 6,99.
Teraz ta lilowa tunika - 9,99.
Nie chce kupowac zbyt dużo, bo to już chyba moja ostatnia ciąża (mój mąż mówi: "Nigdy nie mów nigdy":-D), a chciałabym trochę schudnąć i nie chcę by ciuchy leżały w katronie na strychu. No ale w czyms przecież muszę chodzić i dlatego statam się kupowac jak najtaniej.

Dziekuję:zawstydzona/y:
Zaraz robię próbę generalna i jade w niej po męża - ciekawe co powie:-D:-D:-D
Sencilla, dobrze że małej nic nie jest.

A ja chyba zaczne kupować wkładki laktacyjne bo mi od czasu do czasu powoli zaczyna coś wyciekać:-D:-D

A i muszę się pochwalic - znowu dzwonili z Creyf's i idę w poniedziałek do pracy. Ciekawe, czy tylko w poniedziałek...

Oj ja też tylko patrzę, czy korting jakiś jest :tak:. Dzięki temu mam jedne spodnie ciążowe za 10e do tego jeansy ciążowe za 15e i koszulę i bluzkę po 5 e z H&M :-). W ogóle mieszczę się w trochę ciuchów sprzed ciąży, co mi się podoba, a w domu rodzinnym mam jeszcze trochę ubrań, które były na mnie luźne. Na bank je zabiorę ze sobą.
Mi jeszcze nic nie cieknie. Nawet Mąż do mnie powiedział wczoraj, że aż dziw, że mi jeszcze nic nie cieknie. Słyszałam, że nie u każdej musi przed porodem i że pojawia się tuż po :confused:. Mam się czymś przejmować?

W ogóle M. mnie zaraził jakimś wirusem i cieknie mi z nosa, że hej :baffled:. Jak mi się pogorszy, to co mogę spokojnie wziąć? Paracetamol :confused: ? Na etykietce piszą, żeby się skonsultować z lekarzem. W poniedziałek idę do położnej, jak mi nic nie przejdzie, to się spytam, co mogę brać.

Sencilla fajnie, że Ci tak ludzie pomogli i jakaś pani zaproponowała Ci wózek :tak:. Ja miałam podobną sytuację na początku ciąży. Zasłabłam w Albercie i jakaś starsza pani mnie zaczęła obkładać mrożonkami i odwiozła do domu. Jeszcze się zmartwiła, że będę w nim sama.

reklama
I ja mowie Dzien Dobry!
My dzis wyjatkowo do 9 spalismy,,,,,
Dzis reszte sprzatam,nie chce mi sie ale co zrobic,jak maz wroci z pracy to mamy zamiar opony wymienic,bo jeszcze zimowki zalozone.I na spacerek.

A dzień dobereK :)

Ale niektórym dobrze że jada na urlop ;):)

Jak to jest z jazdą na rowerze w ciązy??? czytałam na necie ze w II i III trymestrze raczej unikać jazdy na rowerze, ale zupełnie nie przyszło mi to do glowy. Póki co sie wstrzymałam. Ale na innych forach czytałam ze dziewczyny jeździły nawet w 7 miesiącu.... Jak to własciwie jest...???

Witam w ten słoneczny, prawie letni dzień.
ja tylko na chwilkę, przy kawce podczytuję i zaraz znikam. Net mi dziś muli straaasznie i sie wściekam. No, ale i tak chyba dziś nieiwele będzie czasu na kompa, bo po południu jedziemy do znajomych na kawę.

Mi jeszcze nic nie cieknie. Nawet Mąż do mnie powiedział wczoraj, że aż dziw, że mi jeszcze nic nie cieknie. Słyszałam, że nie u każdej musi przed porodem i że pojawia się tuż po :confused:. Mam się czymś przejmować?
Nie, nie musisz się przejmować. To, że coś cieknie lub nie cieknie podczas ciąży to generalnie nic nie oznacza, a już szczególnie nie ma nic do późniejszego karmienia piersią.
Osobiście wydaje mi się, że przy pierwszej ciąży nic mi nie ciekło - nie pamiętam.
Ja to sie śmieję, że mi cieknie i górą i dołem, bo i piersi i z pochwy - mam takie upławy że hej. Ciągle z wkładką i ciągle mam wrazenie że mi mokro:baffled:
Lekarz powiedział, że to nie wody więc nie mam się czym martwić.

Ok, uciekam na małe zakupy. Może zajrzę wieczorkiem - życzę Wam miłego dnia:-)

Piękna pogoda za oknem...Janek obudził się o 6:00 i taką toczył głośną ze sobą dyskusję, że nie mogliśmy pospać;-) Mąż zabrał go do drugiego pokoju i ja sobie dospałam...a teraz od dosypia, a ja pilnuję Janeczka na macie:tak:

Niedługo wybieramy się na jakiś spacer za miasto:-D... podjedziemy autem.

Dziewczyny mam pytanie... Jaki krem polecacie na słońce dla maluszka? Może coś Weledy?

Też czytałam że nie każdej musi coś cieknąć :) Nie ma reguły komu i kiedy i która to ciąża :) Także nie ma się co martwić.

Iskierka mi na szczescie z dołu aż tak bardzo nie :) A z piersi to ci cieknie cały czas?? czy np tylko wieczorem??

reklama
Witam!!
Ja dyisiaj od 5.30 na nogach bo Filip sie obudzil na cycka jak pojadl i zasnal to o 6 wstal Kuba i niestety juz nie zasnelam. Ogarnelam mieszkanie i czekam az maly wstanie i pojdziemy na spacer.

Iguana pytalas o krem ja dostalam od poloznej probke Ladival zonnebrand melk vor kinderen dzisiaj go wyprobuje.

Ja jak bylam w ciazy z Kuba to od 4 miesiaca tak mi lecialo z piersi ze musialam wkladki zakladac a teraz to przez cala ciaze zadnej plamki jedynie jak nacisnelam na sutka to cos tam lecialo, wiec nie przejmujcie sie nie ma reguly na to czy leci czy nie leci.

Milego dzionka zycze :-)

Do góry