reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

NAna ja na szczescie mam tu moja mame,nie zawsze ma czas bo tez dwa dni w tygodniu pracuje,ale przynjamniej raz w tygodniu maly jest pare godzin u mojej mamy.A tak to nie wiem moze jest jakas opieka,tak jak w Pl ,jest chyba cos takiego.
Zapomnialam Wam sie pochwalic ze Alexowi wychodzi pierwszy zabek (Morgenrood chyba uslyszal nasza wczorajsza rozmowe przez tel.),,,a co do walentynek to przypomnialo mi sie ze własnie mamy w tym dniu 3 rocznice slubu,(bo bralismy osobno cywilny i koscielnY).Wiec nie wiem co w tym dniu bedziemy robic??????musze pomyslec.
Iskierka to chyba dobrze ze jakas prace bedziesz miala,co???
Igauna, Janek to tak szybko rosnie ze go nie poznalam!!Sliczny jest!!!Czy jest do Ciebie podobny??Bo tak mysle.

ae.jpg ostatnimi dniami ulubiona zabawka Alexa

Ostatnia edycja:
reklama
no to masz super.mi bardzo brakuje moje mamy ,nie tylko po to by ktos przypilnowal Tymka ale tak poprostu by mial babcie.ja mialm to szczescie ze wychowywlam sie przy dziadkach ,no i jeszcze mam babcie ,ma juz 94 lata.no to Tymek ma chociaz prababcie.tak wiem ze sa tu zlobki przedszkola itd. ale mi chodzi o sytuacje gdy dziecko jest chore i musi zostac w domu.co wtedy z praca i opieka.wiadomo ze tu nie daja zwolnienia na dziecko.

Dziwewczyny ale te wasze szkraby sa kochane:tak::tak: Michas to juz taki chlopczyk jest ,pogadac z nim juz mozna:tak:

7axe7 na miejscu misi tez bym nie wiedzial od czego zaczac:tak::-D

Witam.
Oczywiście lakarka powiedziała że wszystko w najlepszym porządku, jak powiedziałam że miał na czole krosty a jak odstawiłam sok truskawkowy i cytrusy to zniknęły to stwierdziła że to napewno nie od tego i kazała wszystko jeść. A na szorstką skórę(i zaczerwienioną) kazała wazeliny używać i kąpać w delikatnym płynie:sorry2:...
W marcu pojadę do PL to zapiszę Tymka na "przegląd" do jakiegoś pediatry:tak:

A oto mój śmieszek, kąpany oczywiście w "delikatnym płynie":-)

DSC_0054.jpg

iGUANA powtarzam się ale napiszę jeszcze raz - SYNEK CAŁY MAAAAMA! :)
Ania wkońcu widzę Twojego Tymka :) Słodziak malutki! :)

ja się zbieram do biegania. Zobaczymy ile km zrobię tym razem

hejka...

axe biegasz o 17.00 kto ci pilnuje malenkiej???:confused:
Nana ja mam taka prace ze jak dziecko zachoruje to mi daja dzien wolny albo 2 hihi...no probleem i jeszcze godziny zapisza:cool2: a jak sytuacja krytyczna to mam Polke czasami sie dopasowujemy i Victor ja uwielbia!:tak: i moja mama tez czasami jest tutaj...

Paulina trzymaj sie - mam nadzieje ze do szubkiego zobaczenia...
Juz nie pamietam czyje maluchy sa na zdjeciach ale wszystkie rosna jak na drozdzach;-)... boskie dzieciaczki!
Sencilla jak sie dzis masz?:confused: A ty Karola z Michasiem to juz mozesz dyskusje urzadzic nie?:-) - u nas tez czasami burzliwe obrady sa...

ja dzis chate ogarniam, maz jest juz na zakupach, ciasto juz mam na weekend, pranie sie pierze i obiad wlasnie nam pakuja na wynos/ dzis chinszczyzna/ i jutro NIC nie robie... tzn; robie pokoj chlopakow:-D:tak: tym razem bedzie troche jak w dzungli!:-)

7axe7, a wszyscy mówią że Janek to cały tata:-D Choć ostatnio usłyszałam od 2 osób, że oczy ma moje...a jedna nawet stwierdziła, że i usta:-D

AnnJ, Tymuś wygląda jakby go ktoś gilgotał w paszkę:-) A ma łaskotki? ...bo Janek ma, z czego dość często robię użytek;-)

anp, twój Alex też rośnie jak na drożdzach! :tak:

nana19, ja nie pracuję...ale jak coś muszę złatwić i nie dam rady zabrać Janka ze sobą, to mąż się umawia z szefami w swoich obu pracach, że robi sobie tzw. dzień z tele-work ( i pracują przez komputer, skype'a i na maila), a wtedy może doglądać synka. I znalazłam na niedzieli.nl ogłoszenia polskich niań. Na razie nie korzystałam, ale dobrze mieć taki kontakt.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was ja dzis ostatnia, ale musialam sie przespac chwilke bo juz nie wytzrymalam. Nic nowego ale nie za dobrze sie czuje wydaje mi sie ze bedzie juz tak do konca.

Ja jak pracowalam a potrzebowalam wolne to tez nie mialam problemu zawsze moge wziac bezplatny, ale nie bylo to konieczne bo moj maz zawsze w domu jest jak ja w pracy albo podobnie jak anp mam tutaj mame na ktora zawsze moge liczyc.

Sliczne te wasze dzieciatka:-)
Ja tez sie pochwale moim synkiem:
DSC04697.jpgDSC04713.jpg

Do góry