reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzień dobry!

Synek dziś jak zwykle o 8 wstał...nic się nie da oszukać że jeszcze noc i żeby pospał(chociaż ciemno w pokoju).Pokrzykiwał żeby się nim zająć...włączyłam tylko lampkę i zaczął "gadać " ze zwierzątkami w łóżeczku a ja przysnęłam sobie jeszcze pół godzinki:tak:...

niunia co do księgowej i ubezp. to się nie znam:no:...a z tym kursem niderlandzk. to cena bardzo przyzwoita i godziny również ale ja nie zamierzam się uczyć tego języka...:no:...może gdybym do pracy szła ale na razie też nie zamierzam i nie planuję tutaj długo zostać(mąż ma kontrakt jeszcze 3 lata...z możliwością przejścia na tutejszy stały...ale się zobaczy).
Tak wogóle to jeszcze z męża pracy mam zaległe lekcje języka(do wyboru:ang. lub niderl.) a się za to nie zabrałam:zawstydzona/y:...

paulina podlecz siebie i synka w PL i wracaj do nas:tak:

nana właśnie dlatego aż mnie wzdryga na samą myśl o lekarzu.W CB jak byłam to pani nawet chyba nie zauważyła stanu skóry...Kolek na szczęście już nie ma, miał tak do 2 miesiąca życia.

Sencilla, anetka ja dla pocieszenia Wam napiszę że moja koleżanka w PL niedawno urodziła synka SN 4800 i 62 cm:szok::tak:, matka czuje się dobrze.

reklama
Ania Ty się ciesz, że o 8 :) Moja wsumie od urodzenia spała do 8-9 a teraz do 7..... a co do wielkości dzieciaczka Twojej znajomej :) POdziwiam urodzić takie duże dziecko siłami natury :) Moja kuzynka miała trzech chłopców ponad 5kg :) I ani jednej cesarki!

nie ma to jak dostać sms-a od swojego faceta, żebym popatrzyła przez okno, bo jego miejsce pracy się pali... a teraz ma wyłączony tel... Bomba.....

Ostatnia edycja:
Hejka!
Anna to duzy dzieciak....moja tesciowa tez rodzila mojego meza i jego braci po 5 kg i wszyskie silami natury.
7axe7co sie pali????A Misia chyba nie wiedziala co zjesc jako pierwsze!!!:-))
Paulina a dopiero dzis przeczytalam ze cos sie z Toba dzieje,a nikt do szpitala z Toba nie pijechal????Masz tutak ubezpieczenie wykupione???I jak sie czujesz,chorujesz na cos ,czy po prostu nie masz pojecia co sie z Toba dzieje!Zdrowka!!!!!
A ja wlasnie wrocilam z pracy-wyjatkowo dzis w i wponiedzialek rano rowniez pracuje,no i pare godzinek przerwy i wieczorem znowu!!!Teraz maja znajomi na kawke zawitac,moj M ma dzis wolne,wiec mam dobry humor bo mam sie do kogo odzewac....milego dnia dziewczyny

Dziewczyny, ja się chyba zastrzelę....
Trzeci tydzień siedzę w domu bez pracy bo w poprzedniej źle się czułam. Najpierw zgłosili mnie do chorobowego, potem zwolnili. Czekałam na umówienie wizyty u specjalnego lekarza z UWV. We wtorek zadzwonili do mnie i poinformowali o terminie, dzisiaj otrzymałam od nich pismo w tym samym temacie. Mam wizytę we wtorek 14 lutego o 13.00 w Utrechcie.
I wszystko byłoby niby dobrze, jednak 15 minut temu miałam telefon z innego biura pracy z propozycją pracy na poniedziałek i wtorek....:baffled:
Nic, tylko się zastrzelić....:angry:
Nie wiem, czy dobrze robię, ale umówiłam się na poniedziałek do pracy (6.00-14.00). Mam nadzieję, że nic się tam nie zmieniło od sierpnia i nadal nie jest tam zbyt ciężko...
Na szczęście znam tę pracę, wiem, że co dwie godziny są tam pauzy i że zawsze, w razie potrzeby można wyjść do wc...
W poniedziałek pójdę do pracy, a we wtorek do tego lekarza i może się dowiem co dalej....
Ciekawe czy mi przynajmniej za te 3 tygodnie zapłacą.... ech, życie....:-(

A my już po spacerku, śliczna pogoda...słoneczko świeci:-D I mam dobry humor, bo kupiłam 3 płytki CD z muzyką na promocji za grosze. Likwidują sklep muzyczny w pobliskim sklepie i zrobili wielka wyprzedaż. Choć sklepu szkoda, bo często tam zaglądałam.

U mnie Janek budzi się zawsze o 8:00 i jest już gotowy...nie ma mowy o dalszym spaniu. Czasem uda mi się go przekonać, aby jeszcze z godzinkę poleżał, ale tylko czasem. W weekendy mój kochany mąż robi mi prezent i czasem zabiera go do drugiego pokoju, a ja mogę dospać z godzinę lub dwie:-D

7axe7, słodziak z tej Twojej Miśki. Tyle dobroci na śniadanko, że nie wiadomo od czego zacząć:-)

niunia, chciałabym pomóc, ale niestety nie wiem nic na ten temat.

A tutaj mój mały gimnastyk...wygląda jakby strzelał gola;-)
DSC_0038.jpg

AnnaJ007podejzewam ze czeka cie ciezka droga, musieli by cie po pierwsze skierowac do pediatry po drugie testy itd.im to nie na reke bo wtedy mleczko za darmo nam przysluguje(wiec odwlekaja diagnoze jak sie dlugo sie da).u mnie caly czas mowili ze maly dobrze rosnie wiec nie ma problemu.ostatnio widzialam znajoma j jej corka to ma dopiero problemy ze skora prawie rany ma na buzi a pod czapka co sie dzieje,szok ale mama stwierdzila ze troche kremu i po klopocie(to holenderka)

reklama
dziewczyny mam pytanko jak wy sobie radzicie z praca i wychowywaniem dzieci.bo ja narazie cienko to widze.chodzi mi np.o sytuacje gdy dziecko zachoruje co wtedy z opieka i praca.przeciez nie mamy tu babci na ktora mozna liczyc w razie co.ja to nawet w polsce nie mam na kogo liczyc bo rodzicow juz nie mam a z pomocy tesciowej nie chcemy korzystac.

Do góry