karola82_82
mama slicznego Michałka
dzien dobry
Ja tez znów w lózku z kawa ,glowa mnie boli od rana
Ja tez znów w lózku z kawa ,glowa mnie boli od rana
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja kupiłam materac do łóżeczka turystycznego
Znalazłam coś takiego:
Prenatal - Speciaal - SalefolderNajaar - Prenatal
W sumie sam materac wyjdzie drożej niż łóżeczko turystyczne, bo kupiliśmy używane
Ja właściwie to nie wiem, czemu nie umiem zasnąć i dlaczego budzę się w nocy. Kładziemy się spać przeważnie o tej samej porze, czyli o 23.00. I prawdę powiedziawszy to ZAWSZE tak chodziliśmy spać (zawsze czyli przed ciążą) pomiędzy niedziela a czwartkiem. czasami w piątki soboty posiedziało się dłużej, bo albo ciekawy film, albo coś ciekawego w internecie albo wizyta znajomych. Więc rytm dnia mi się zbytnio nie zmienił. Wprawdzie od polowy czerwca 2011 ja też musiałam wstawać i wychodzić na 6.00 lub 7.00 do pracy, ale czasem odsypiałam popołudniami. I nigdy nie miałam problemow ze spaniem w nocy. Mój mąż często mówił, że wynieśliby mnie razem z łóżkiem a ja bym się nie obudziła.ja w ciąży problemów ze spaniem nie miałam, codziennie po 12 godzin, ale zasypiałam też później, no i strasznie mnie zgaga męczyła, dlatego trudno było czasem zasnąć.
Generalnie to ja ma mieszkanie ze spółdzielni, ale teraz gdy będzie kolejne dziecko chciałabym zmienić na większe bo ... trochę ciasno będzie. Nie musi być nawet większy metraż, byle by miało strych ze stałymi schodami, na którym można by urządzić dodatkowy pokój. na naszym nie bardzo można bo jest tzw "vlizotrap" czyli takie schowane w podłodze strychu schody, które po postawieniu na podłodze zajmują cały podest na pietrze. Teraz już się zastanawiam gdzie w naszej sypialni postawię łóżeczko. Będę musiała szafki wynieść na strych. Tylko gdzie wtedy schowam dziecku ubranka?...Iskierka co do mieszkań, bo Ty też jesteś na Goudzie zapisana, my już jesteśmy na 5 miejscu, widze że ludzie przed nami nie biorą tego mieszkania, dlatego nam się kolejka zmniejsza, jak mielibyśmy oferte, a nie spasowałoby nam dane mieszkanie, to później czekalibyśmy dłużej na następne, wiesz może?
miłego dnia!
Ja kiedyś wynajmowałam dom od prywatnego i płaciłam mu 910€ samego czynszu. Teraz mam to "socjalne" ze spółdzielni i płacę 500€. Jednak trochę mi żal tamtego, bo było zdecydowanie większe i nie musialabym się teraz martwić że nie mam gdzie łóżeczka wstawić.Co do mieszkań to ja nie wiem czy to są mieszkania socjalne,,,,moim zdaniem nie!Chyba że ktoś faktycznie płaci grosze ale u nas nie sa te domy czy mieszkania tanie,za tą sama cenę pomieszkam na mieszkaniu wynajmujac od osoby prywatnej.Plus wynajmu jest taki ze mieszkasz dopóki płacisz a nie że masz umowe na rok czy dwa,i później myślisz czy dostaniesz nowa!
Co to jest mieszkanie socjalne?
Mieszkanie socjalne jest mieszkaniem wynajmowanym po przystępnej cenie głównie przez urzędy miejskie lub spółdzielnie mieszkaniowe. Czynsz za takie lokum jest kilkukrotnie mniejszy niż za mieszkanie o podobnej wielkości wynajmowane przez agencję mieszkaniową lub od prywatnego właściciela. Wysokość czynszu uzależniona jest od tego, ile właściciel musi wydać, by dostarczyć mieszkańcom wszystkie niezbędne usługi.
Właściciele socjalni dysponują różnymi typami mieszkań i domów – są większe i mniejsze, w lepszym lub gorszym stanie. Czasem lokum może wymagać remontu, zakupu wyposażenia i mebli. Samotnym matkom i osobom starszym zwykle oferuje się lokale gotowe do zamieszkania.
Iguana zakupcie materac w Polsce koszt 70/100 zł najlepiej np na allegro zamówić na adres dziadków Żeby mieć z głowy latanie jak przyjedziecie do PL