reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka, jesli masz watpliwosci co do slusznosci zwolnienia (nawet gdy jestes "tylko" flexwerker), mozesz zlozyc zazalenie na swojego pracodawce do Juridisch Loket. Pracodawca nie ma prawa zwolnic kobiety, jesli sa uzasadnione podejrzenia, ze zrobil to ze wzgledu na fakt, ze jest w ciazy.
w tej oto instytucji mozna poprosic o pomoc, pierwsz wizyta jest bezplatna, maja oddzialy w calej holandii :

Het Juridisch Loket | Gratis antwoord op uw juridische vraag

a tu link bezposrednio do tej tematyki:

[url]http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoord/werk/zwangerschap-en-werk/ontslag-tijdens-zwangerschap/Pages/default.aspx

[/URL]

reklama
Iskierka, bardzo wsółczuję.

angelikanl, witaj:-) Coraz wiecej nas tutaj!:-)

clauditka, gratuluję mieszkanka. Trzymam kciuki aby się spodobało. My powoli rozglądamy się po ogłoszeniach w necie za czymś w Hadze dla nas. Nie będzie chyba tragedii, bo jak na razie chyba jest z czego wybrać w naszym zakresie cenowym i to nawet miła lokalizacja..... z windą, co najważniejsze;-)

anetka880, obstawiam że miska jest na łożysko i w przypadku domowego porodu na krew i wody. Jak oglądałam film z porodu rodzinnego na kursie rodzenia, to rodząca kucała właśnie nad taką metalową miską.

7axe7
, tak z tym porwaniem to coś strasznego. Trzeba bardzo uważać. Ja nie zostawiam mojego synusia nawet na sekundę samego w sklepie, wózek zawsze w zasięgu oczu. Jestem na tym punkcie wręcz przedrażliwiona, ale chyba lepiej w tą stronę.

karola, to tutaj w Holandii ksiądz chodzi po kolędzie? Chyba tylko na prośbę, tak?

Janek już wykąpany, ululany...troche spokoju na wieczór, uff:tak:

Ola piszę do Ciebie na priva ale cały czas wyskakuje mi powiadomienie tak jakbym miała za dużo wiadomości. Ale wcale tak nie jest bo na 300 możliwych mam tylko 24. Może Ty już masz zapchaną skrzynkę ? Daj znać. :)

Dobrej nocy dla Was!

hejka.... zapracowana bylam - doczytam jutro:tak: postaram sie i zgodnie z terminem wstawiam fotki pokoju Karinki;-)

Załączniki

• P1270018.jpg
    P1270018.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 50
  • P1270023.jpg
    P1270023.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 49
  • P1270024.jpg
    P1270024.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 48
  • P1270025.jpg
    P1270025.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 48
Ania, jestem zachwycona pokoikiem! naprawde sliczny! fajny pomysl z tym kwiatkiem-lampa, mamy taki sam, ale nie pomyslalam, ze mozna go tak fajnie "ozdobic" poprzez dodanie lisci do lodygi! a sama wpadlas na te wszystkie pomysly?
och, chcialabym sie przeprowadzic do jakiegos wiekszego domu, aby moje male sie nie musialy gniezdzic w takiej klitce... ich pokoik jest naprawde mikroskopijnych rozmiarow, no ale czekamy na jakis dom duzy z socjalki... uwielbiam nasze mieszkanie, ale powoli sie zaczyna robic za male na nasze potrzeby rosnace, hihi:szok::-D
a malenka bedzie z nami w sypialni.hihi wszyscy mnie pytaja, czy juz ma swoj pokoik urzadzony, czyli "kamertje", a ja mowie, ze owszem bedzie urzadzone, ale nie kamertje, a jedynie HOEKJE :-D:rofl2:

Angelikan, witaj na forum! milo, ze nowa mama dolaczyla :)
czy Arnhem lezy gdzies w okolicach parku Hoge Veluwe?

Czesc dziewuszki :)
Iguana, Iskierka- glowa do gory i do przodu, co nas nie zabije to nas wzmocni :) no i nigdy nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo... 3majcie sie dziewczyny
Aniahaven ty moze powinnas jako projektantka wnetrz zaczac dorabiac :) sliczny pokoik, coreczka pewnie w niebo wzieta :)
Angelikanl witam serdecznie :)
Claudika gratuluje miwszkanka :) ja z Alphen jestem to bliziutko Goudy...
Anetka880 ale sie nasmialam czytajac o tej misce metalowej hehe ale nie dziwie Ci sie, bo ja sie tez skrzywilam jak mi to dawali ... a to jest nasz polski basen, jakbys czasem do toalety nie mogla wstac po porodzie :)
7axe7 ta sytuacja z tym dzieckiem to jest cos co niejest w stanie normalnemu czlowiekowi w glowie sie pomiescic ...

Ja dzisiaj posprzatalam cale mieszkanko z mysla ze jak sie troszke przerobie to pomoge malej podjac decyzje o szybszym wyjsciu ... a tu kicha hehe nie spieszy sie jej tak jak mi :) chcialabym juz ja przytulic i miec za soba caly ten porod ...
Dobrej nocki laseczki :-)

reklama
Angelika, to nasze ulubione miejsce wycieczek :) bylismy tam nawet kiedys pod namiotem, jak Tosia nie miala jeszcze nawet roku :D

Do góry