reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Do mnie też paczka z polski dotarła....mąż przywiózł w walizce....polski cheb, kiełbaskę, kabanosy i szyneczkę i torcik wedlowski, który już przed obiadem podjadam...

No to same pyszności:-) U mnie zawsze stałe punkty w paczce to: kabanosy, twaróg (7axe7 bo tutaj nie ma takiego dobrego, jest tylko to co Ci dziewczyny napisały), polskie czekoladki (tik taki, krówki, michałki, kasztanki, piernicznki toruńskie), majonez kielecki, kiełbasa krakowska, czekolada Wedla z orzechami, różne kasze, chrzan.

A Wy dziewczyny za czym tęsknicie z polskich przysmaków?:-D

7axe7
, też się zastanawiałam czy Misia to Michalina. Fajnie na nią mówisz:-D Mój znajomy ma córkę Antoninę (brzmi bardzo poważnie), ale słodko na nią woła Tosia:-)

clauditka, mam nadzieję, że Szymusiowi szybko przejdzie "rewolucja".

anp, rozumiem Cię, też mam zdecydowanie większą frajdę z dawania preznetów niż z dostawania...a może największą z samego ich robienia;-) Niestety już prezenty na święta mam zrobione, aż szkoda:-D

Sencilla, a poleciłabyś jakaś konkretną kosmetyczkę w Amsterdamie? Ta u której byłaś ostatnio dobra? Jak cenowo? Ja miałam w Krakowie zaprzyjaźnioną kosmetyczkę, fachową i tanią...od wielu lat byłam jej klientką i teraz dość mocno mi jej brakuje, jak i mojej dentystki:-(

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziewczyny za wizyte, mam nadzieje ze bedziemy sie czesciej widywac :tak: moje juz w lozeczku i trzymam kciuki zeby juz tak spaly do rana, ja padam.... milej nocki

Witam
Ja juz siedze w pizamce gotowa do spania, panowie ogladaja jeszcze TV ale generalnie juz spokoj.
Dzisiaj dostalam roczny kontrakt wiec narazie spokoj ale myslalam ze dostane jakas podwyzke a tu nic .......
Anp fajnie cie bylo poznac na pewno musimy sie jeszcze spotkac

7axe7, ani sie obejrzysz, a juz zobaczysz zdjecie naszegoSkarba.
MOje marzenie to jest wlasnie imie MIchalina dla coreczki, wlasciwie zawsze mi sie podobalo, ale niestety mojemu R. sie niezbyt podoba i wymyslamy cos innego ;-)
Iguana, nasza Tosia to tez Antonina :)
ja tez jestem obsesyjna fanka majonezu kieleckiego!:-D
co do kosmetyczki , to ja chodze tutaj w HOorn do znajomej Polki, a w amsterdamie nie znam zadnego salonu kosmetycznego niestety.. Tam gdzie bylam, to-tak jak pisalam-to byla misja specjalna :-D to byla depilacja okolic intymnych, przed porodem chce sie tez "tam na dole" przygotowac :-D:cool2: to jest salon, gdzie sie zajmuja tylko i wylacznie depilacja. Jesli by ktoras z Was byla zainteresowana, to bardzo polecam, moge dac namiary, cena jest nieziemska, ale wykonuja naprawde profesjonalnie i PRAWIE bezbolesnie :shocked2:

anp jak przechodziliśmy z 1 na 2 to obyło się bez żadnych rewolucji(wtedy mieszałam), teraz nie mieszałam myślałam że starszy więc nie trzeba.Ogólnie poleca się mieszać, czyli np 6 łyżek jedynki i 1 łyżka dwójki i stopniowo zwiększać następne mleko.Znam dziewczyny które nie mieszały i obyło się bez problemów, ale jak mówie nie zaszkodzi powoli wprowadzać nast mleka.
aha znalazłam fajną stronkę porada pediatry w ciągu 24h Porady - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl , właśnie pytałam o to mleko, lekarz zalecił mi powrót na 3 tyg do mleka nr 2, a później stopniowe mieszanie.

Szkoda że ja tak daleko od was mieszkam, z chęcią bym się spotkała na ploteczki:tak:

Iguana ja najbardziej tęsknie za wędlinami polskimi, tu niema takich dobrych, no i kiełbaska:) jogurt danio waniliowy mój ulubiony mmmm:)no i czasem za dobrym polskim piwem hehe

morgenrood a jak to jest wogóle z dwójką dzieci naraz? moja szwagierka w marcu ma termin,ma mieć dwóch chłopaków, chyba trochę jest pracy przy takich maluszkach?

Ostatnia edycja:
Clauditka, takie forumowe spotkania sa super, ze dwa lata temu bylo u mnie, kilkanascie babeczek z maluchami przyjechalo :tak:
A GOsia tez byla kiedys na pierwszych urodzinkach Tosi, bo jeszcze mieszkala wtedy na dalekiej polnocy, hihi, czyli niedaleko mnie.

Iguana pieczywo i szynka! :p :)

Sencilla no widzisz a mi się podobało Tosia ale za to mojemu się nie podobało :) heheheheh miłe wspomnienia z dzieciństwa bo rodzice zawsze do mnie mówili Tosia :)

fajnie tak wiedzieć z kim się pisze:) a jak się przeprowadze (całkiem możliwe)w okolice utrechtu to się znajdzie jakaś mamuśka?
miłej nocy!

Tak, tak Secilla ja tez lubie takie dzieciaczkowe spotkania :tak: no i szkoda ze teraz mieszkamy tak daleko od siebie, ale powiem ci ze w glowie nadal mi siedzi przeprowadzka gdzies do centralnej Holandii
Clauditka, dzieci Morgenrood to spokojne slodziaki, leza sobie spokojnie i tylko Morgenrood krazy po kolei z butelka :-)
MamoM. tutaj znalazlam takiego linka Bakken voor een feestje moze tam znajdziesz jakis pomysl

reklama
Sencilla to ile mam sie spotkalo u Ciebie z maluszkami,tak sie zastanawiam czy da sie kiedys cos takiego zorganizowac??

Clauditka dzieki za rade,nie wiedzialam o mieszaniu mleka!

Gosiu mi tez milo bylo Cie poznac i Twojego synusia,no i jak mowiłam zapraszam Was do mnie w styczniu!A dzieci Morgenrood to prawdziwe słodziaki,szkoda ze moj jeden nie jest taki grzeczny jak Maya i Lucas!Morgenrood dzieki za zaproszenie!

Co do imion to Antonina i Michalina sa fajne,mi sie jeszcze podoba Liliana-Lily
no i Hannah a ostatnio poslyszalam gdzies Annemari(pewnie zle napisalam ).Jak bede mia;la kiedys coreczke to jedno z tych imion bedzie dla niej!

Do góry