reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Do mnie też paczka z polski dotarła....mąż przywiózł w walizce....polski cheb, kiełbaskę, kabanosy i szyneczkę i torcik wedlowski, który już przed obiadem podjadam...

No to same pyszności:-) U mnie zawsze stałe punkty w paczce to: kabanosy, twaróg (7axe7 bo tutaj nie ma takiego dobrego, jest tylko to co Ci dziewczyny napisały), polskie czekoladki (tik taki, krówki, michałki, kasztanki, piernicznki toruńskie), majonez kielecki, kiełbasa krakowska, czekolada Wedla z orzechami, różne kasze, chrzan.

A Wy dziewczyny za czym tęsknicie z polskich przysmaków?:-D

7axe7
, też się zastanawiałam czy Misia to Michalina. Fajnie na nią mówisz:-D Mój znajomy ma córkę Antoninę (brzmi bardzo poważnie), ale słodko na nią woła Tosia:-)

clauditka, mam nadzieję, że Szymusiowi szybko przejdzie "rewolucja".

anp, rozumiem Cię, też mam zdecydowanie większą frajdę z dawania preznetów niż z dostawania...a może największą z samego ich robienia;-) Niestety już prezenty na święta mam zrobione, aż szkoda:-D

Sencilla, a poleciłabyś jakaś konkretną kosmetyczkę w Amsterdamie? Ta u której byłaś ostatnio dobra? Jak cenowo? Ja miałam w Krakowie zaprzyjaźnioną kosmetyczkę, fachową i tanią...od wielu lat byłam jej klientką i teraz dość mocno mi jej brakuje, jak i mojej dentystki:-(

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziewczyny za wizyte, mam nadzieje ze bedziemy sie czesciej widywac :tak: moje juz w lozeczku i trzymam kciuki zeby juz tak spaly do rana, ja padam.... milej nocki

Witam
Ja juz siedze w pizamce gotowa do spania, panowie ogladaja jeszcze TV ale generalnie juz spokoj.
Dzisiaj dostalam roczny kontrakt wiec narazie spokoj ale myslalam ze dostane jakas podwyzke a tu nic .......
Anp fajnie cie bylo poznac na pewno musimy sie jeszcze spotkac

7axe7, ani sie obejrzysz, a juz zobaczysz zdjecie naszegoSkarba.
MOje marzenie to jest wlasnie imie MIchalina dla coreczki, wlasciwie zawsze mi sie podobalo, ale niestety mojemu R. sie niezbyt podoba i wymyslamy cos innego ;-)
Iguana, nasza Tosia to tez Antonina :)
ja tez jestem obsesyjna fanka majonezu kieleckiego!:-D
co do kosmetyczki , to ja chodze tutaj w HOorn do znajomej Polki, a w amsterdamie nie znam zadnego salonu kosmetycznego niestety.. Tam gdzie bylam, to-tak jak pisalam-to byla misja specjalna :-D to byla depilacja okolic intymnych, przed porodem chce sie tez "tam na dole" przygotowac :-D:cool2: to jest salon, gdzie sie zajmuja tylko i wylacznie depilacja. Jesli by ktoras z Was byla zainteresowana, to bardzo polecam, moge dac namiary, cena jest nieziemska, ale wykonuja naprawde profesjonalnie i PRAWIE bezbolesnie :shocked2:

anp jak przechodziliśmy z 1 na 2 to obyło się bez żadnych rewolucji(wtedy mieszałam), teraz nie mieszałam myślałam że starszy więc nie trzeba.Ogólnie poleca się mieszać, czyli np 6 łyżek jedynki i 1 łyżka dwójki i stopniowo zwiększać następne mleko.Znam dziewczyny które nie mieszały i obyło się bez problemów, ale jak mówie nie zaszkodzi powoli wprowadzać nast mleka.
aha znalazłam fajną stronkę porada pediatry w ciągu 24h Porady - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl , właśnie pytałam o to mleko, lekarz zalecił mi powrót na 3 tyg do mleka nr 2, a później stopniowe mieszanie.

Szkoda że ja tak daleko od was mieszkam, z chęcią bym się spotkała na ploteczki:tak:

Iguana ja najbardziej tęsknie za wędlinami polskimi, tu niema takich dobrych, no i kiełbaska:) jogurt danio waniliowy mój ulubiony mmmm:)no i czasem za dobrym polskim piwem hehe

morgenrood a jak to jest wogóle z dwójką dzieci naraz? moja szwagierka w marcu ma termin,ma mieć dwóch chłopaków, chyba trochę jest pracy przy takich maluszkach?

Ostatnia edycja:
Clauditka, takie forumowe spotkania sa super, ze dwa lata temu bylo u mnie, kilkanascie babeczek z maluchami przyjechalo :tak:
A GOsia tez byla kiedys na pierwszych urodzinkach Tosi, bo jeszcze mieszkala wtedy na dalekiej polnocy, hihi, czyli niedaleko mnie.

Iguana pieczywo i szynka! :p :)

Sencilla no widzisz a mi się podobało Tosia ale za to mojemu się nie podobało :) heheheheh miłe wspomnienia z dzieciństwa bo rodzice zawsze do mnie mówili Tosia :)

fajnie tak wiedzieć z kim się pisze:) a jak się przeprowadze (całkiem możliwe)w okolice utrechtu to się znajdzie jakaś mamuśka?
miłej nocy!

Tak, tak Secilla ja tez lubie takie dzieciaczkowe spotkania :tak: no i szkoda ze teraz mieszkamy tak daleko od siebie, ale powiem ci ze w glowie nadal mi siedzi przeprowadzka gdzies do centralnej Holandii
Clauditka, dzieci Morgenrood to spokojne slodziaki, leza sobie spokojnie i tylko Morgenrood krazy po kolei z butelka :-)
MamoM. tutaj znalazlam takiego linka Bakken voor een feestje moze tam znajdziesz jakis pomysl

reklama
Sencilla to ile mam sie spotkalo u Ciebie z maluszkami,tak sie zastanawiam czy da sie kiedys cos takiego zorganizowac??

Clauditka dzieki za rade,nie wiedzialam o mieszaniu mleka!

Gosiu mi tez milo bylo Cie poznac i Twojego synusia,no i jak mowiłam zapraszam Was do mnie w styczniu!A dzieci Morgenrood to prawdziwe słodziaki,szkoda ze moj jeden nie jest taki grzeczny jak Maya i Lucas!Morgenrood dzieki za zaproszenie!

Co do imion to Antonina i Michalina sa fajne,mi sie jeszcze podoba Liliana-Lily
no i Hannah a ostatnio poslyszalam gdzies Annemari(pewnie zle napisalam ).Jak bede mia;la kiedys coreczke to jedno z tych imion bedzie dla niej!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry