reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

hehhe tez slyszalam to o suszarce i odkurzaczu,no jeszcze prysznic-nasz maluszek jak ktores z nas bralo prysznic i slyszal jak woda leci to tez sie uspokajal.

Miska
super,widac ze kochana!

Ja ide spac,bo nie wiem jak dlugo maluszek bedzie spal dzis,moze nie bedzie tak wialo jak wczoraj ,chociaz bylam o 19 u ksiegowej to jak wysiadalm z samochodu to chcialo mi drzwi wyrwac,,,no ale cos musimy to przetrzymac....ja chce juz snieg,takie duze platki ktore tak powolutku leca...:-):-),a co do ksiegowej to bylam ubezpieczenie zmienic,bo nie wiem jak Wasze ale o prwie 10 euro moje poszlo w gore a mialam gezinen bo podczas ciazy i porodu uznalam ze bedzie najodpowiedniejsze i nie musialam za nic placic,wiec bylam zadowolona no ale teraz....to troche za duzo....
dobrej nocy!!:happy2:

reklama
jesli chodzi o suszarki to przypomnial mi sie moj byly ex :) kurcze on to musial wlaczac suszarke zeby zasnac!!!! mial wtedy ok 26 lat o co zawsze byla klotnia... DEBIL :) sorki ale jak sobie go przypomne to mnie sciska....

anp- ta strona to oni chca na polakach w holandi niezle zarobic, przyklad posciel 2elementowa 19,90 euro ta sama w PL 37zl tutaj link: http://allegro.pl/2-elem-posciel-120-90-ponad-80-wzorow-arus-i1989676071.html

Ostatnia edycja:
tak słyszałam o tej suszarce i podobno właśnie jak dziecko ma kolki można troszkę suszarką podmuchać po brzuszku. wiadomo tak, żeby nie było za gorąco :)

suszarki, odkurzacze, pralki... cała masa szumiących rzeczy.

Ja za to miałam problemy z jedzeniem u mojej Małej i odkryłam ostatnio, że działa na Nią reklama TP serce i rozum "mam piloto mam laptopa".. Siedzę z Nią przed laptopem i puszczam na non stopie tą reklamę aż nie opędzluje całej miski. :)

Ze spaniem nie mówie bo moja już jest duża i na dodatek uzależniona ode mnie :) i musi spać ze mną i usypiać przy mnie.. tyle dobrze, że bez cyca tylko z cumlem.

Idę spać. DObrej nocy dziewczynki :)

Próbowalam Infacolu,Espumisan mam ale to ten sam skladnik co Infacol, herbatki tez pilam...nawet suszarki probowalam bo na kolki podobno tez dobra ale nie dzialalo.Na brzuszku klade...dzis jak na razie spokoj...

Morgenrood ten Twoj byly to pewnie byl usypiany ta suszarkowa metoda i sie nie odzwyczail:-D:-D:-D

Iguana takie buty swiecace widzialam kiedys w centrum w V&D jest dzial dzieciecy na ktoryms pietrze-nie pamietam na ktorym

moja dziś sobie zrobiła pobudkę przed 3 w nocy i usnęła dopiero przed 6 ;/ myślałam, że zwariuje! mam nadzieję, że często to sie nie będzie powtarzać. Koszmar. Miłego dnia ! :) My znowu zamulamy.. i czekamy na weekend, żeby tatuś miał wolne ;)

heheh to tak jak my,jak w kalendarzu widze piatek to juz ucieszona jestem i zla w niedziele wieczorem....a zapomnialam napisac ze moj maluszek w nocy btez godzine zabaw dzis sobie uzadzil,,,,ale pabawil sie , pobujalam i zasnal

szuszarke czesto polecaja lekarze :-) siostry mały miał przepuchline i kazali uzywac szuszarke.
a mi sie przypomnialo jak z wiki bylam sama w PL jak chodzilam sie kapac bralam ja w wozku ze soba, gdy woda leciala mala spala a jak wode zakrecilam to oczy otwarte:-D

reklama
Mój synuś dzisiaj spał bardzo ładnie i nawet długo. Teraz siedzi w bujaczku i bawi się zabawkami. Dzisiaj w planach mam sprzątanie,więc z bujaczkiem będę go zabierać ze sobą tam gdzie będę sprzątać, bo wtedy spokojnie mogę coś zrobić a Janek nie płacze, bo widzi mamę.

Wczoraj była główna animatorka z tego programu z wolontariuszami Home Start. Niestety powiedziała mi otwarcie, to nie są ani nianie, ani pomoc do domu do sprzątania, aby choć troche odciążyć. Przychodzą jedynie porozmawiać, dotrzymać towarzystwa mamie, podać jakieś pomysły na rozwój Maluszka, opowiedzieć o kursach (np. muzykoterapii) jakie są w okolicy itd. Pomyślałam, że jak już się zgłosiłam to się spotkam ze swoim wolontariuszem tak 2-3 razy, może czegoś się nowego dowiem...ale chyba dłużej nie będę korzystać z tego typu zabawy, bo nie mam na to poprostu czasu.

Do góry