reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

aOLA a w jakim zawodzie cie konkretnie cos interesuje?
:sorry:
7axe7 a jakiej ty pracy w Bredzie bedziesz szukac?:sorry: moze we dwie szybciej bedzie...

Ja wlasnie serwuje dzieciakom makaron z koktailem truskawkowym - sama robilam z mrozonych truskawek, troche znowu zapachnialo latem:-D byle do wiosny....
Poza tym koncze kartki swiateczne dla rodzin u ktorych pracuje i ...wyprasowalam sterte prania do walizek.... pralka jeszcze sie jedna pierze a od jutra osto zaczynam przygotowania do wyjzadu...mam tylko nadzieje ze moj M wyrobi sie z praca...:baffled:

reklama
Ania studia kończyłam pedagogiczne ale robiłam tez szkołe dla asystentek stomatologicznych i tak tez pracowałam w Polsce Szkoła ma certyfikat na UE tylko ten język.........

kiedy wyjezdzacie do PL? my n czw na pt za tydzień

Piotrek dostał kartki świąteczne od kolegi w szkole Czy to jakiś zwyczaj????????

aniahaven ja jestem po studiach odnowa psychosomatyczna, ale wiem, że póki nie nauczę się języka to dupa zbita. Póki co to pewnie będę patrzyła za sprzątaniem biur, domów. Żeby tylko mieć jakiegoś grosza dla siebie :)

Hej dzieweczyny
Bylam dzis z Michalem u lekarza i uwaga DOSTAL ANTYBIOTYK:tak::tak: po 2 tyg meczacego kaszlu:tak:
Ania kiedy wyjezdzacie ? My w poniezdailek kolo 12 bo dopiero wtedy bedzie paszport miska:sorry: jak pojedziecie to uwazajcie w niemczech przy granicy z pl i w pl na zlodzieji :baffled: Jezdza tacy autami i pokazuja ze sie cos zepsulo i zeby sie zatrzymac :szok: wtedy nic tylko na polocje dzwonic i gazu dodac:szok::baffled:

tak tak uwazajcie bo nas tez w tamtym roku zatrzymali na autostradzie i moj M nie wiedzial o co chodzi a ja ze ma okno zamykac i szybko jechac i to juz bylo w Pl na autostradzie a4,a mojego ojca jak wracal do pl to na niemieckiej autostradzie koles reka pokazal ze ma zjechac ale on pojechal dalej,,,wiec ostroznie jedzcie na swieta do pl i szerokiej drogi tym co juz jada

Dzieki za ostrzezenie... bedziemy ostrozni...:-D Karola zdrowka dla malego - moze teraz dobrze bedzie i wyzdorwieje ....:tak: a my jedziemy chyba w sobote...:-):-):-) 17-go - ja jestem prawie gotowa... czekam tylko az moj M sie uwinie i ...w droge...
7axe7 pomoc ci moge w znalezieniu adresow do sprzatania jak bedziesz potrzebowac... tylko daj znac wczesniej:tak:

7axe7 jestem po tych samych studiach co TY :tak: a w jakim miescie konczylas, na jakiej uczelni?
ja nic nie pisze, bo mam urwanie glowy, jak zawsze zreszta haha :-D

Witam
Ja tez dzisiaj zaliczylam prace i jakos nie najlepiej sie czuje, ta lodowka mnie wykonczy, w kuchni 20 stopni a w lodowce 3 brrrrrr mam nadzieje ze mnie nic nie zlapie
Wogole to wczoraj mielismy taki dzien :baffled: no ale w koncu trzynasty .......Najpierw pojechalismy na zakupy i zgubilismy gdzies misia przytulanke, w domu poszukiwania bo nie bylismy pewni gdzie. W czasie jak szukalismy misia nasz kochany synus wzial sobie 2 butelki plynu do prania zaniosl na gore i obie pelne wlal do pralki, pralka pelna plynu :angry::angry: a na koniec gadalam z kolezanka i mi powiedziala ze jej corka w 5 miesiacu poronila wiec mialam juz calkiem dosyc :no:
Anp pewnie ze mozemy sie spotkac, ja teraz mniej pracuje. Napisz jak ci pasuje to sie umowimy :tak:
Dziewczyny nie martwcie sie prace znajdziecie, u nas w hotelu tez pracowala dziewczyna w obsludze ktora tylko po angielsku mowila i bylo ok :tak:

Ja tez mialam taka sytuacje ze mi machali zeby zjechac ze cos sie im stalo... az mi ciarki przeszly... naszczescie pojechalismy dalej, jakies przeczucie mialam bo jesliby sie im cos stalo to dlaczego nas wyprzedzali..... ale teraz trzeba uwazac zeby sie w cos nie wpakowac......

reklama
a wy kochane pracujecie czy w domku siedzicie jak wnioskuje... :sorry:

Ja w domku siedzę od czasu przyjazdu tutaj, czyli od lutego tego roku. Byłam wtedy jeszcze w ciąży, ale starałam się znaleść jakąś pracę...coś ze zwierzętami. Jestem po studiach Hodowla i biologia zwierząt i marzy mi się praca w ZOO lub w schronisku, hotelu dla zwierząt albo w tzw. mini-zoo, czyli w takim przedszkolu dla dzieciaków ze zwierzakami. Niestety bez języka ani rusz. Najśmieszniejsze, że nawet wymagają języka przy opiece i pielęgnacji zwierząt w schronisku. Zapytałam po co? Skoro cały dzień tylko sprzątam zwierzakom. Pani mi odpowiedziała, że instrukacja BHP jest po holendersku. Na to ja, że sobie ją przetłumaczę...No, ale beton. Teraz zajmuję się Jankiem i jakoś na naukę języka holenderskiego nie ma już czasu i kasy....jedynie doszlifowuję angielski prywatnie.

anp, widzę że ambitnie samodzielnie robisz przecierki:tak:Ja też mam takie plany w swoim czasie.

Ostatnia edycja:
Do góry