reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Natka86 ... nie placz kochana bedzie dobrze zobacz masz cudna corke i faceta a to i tak duzo bo nie kazdy ma takie szczescie. Ja poznalam tu w Zwolle Polke przez forum o Holandii na Niedzieli i przynajmniej mam z kim do centrum smignac jak Jonathan jest w pracy wiec nie trac nadzieji bo Ty tez kogos poznasz wczesniej czy pozniej :)
Magdalena12 dzieki za pocieszenie jestem dobrej mysli a jak bedzie to zobaczymy bo ja tez tylko angielski (mysle tez w tym jezyku) wiec po polsku moze byc mi ciezko heheh
Pauka wyzalaj sie ile masz ochote bo chyba kazdy ma czasem taki dzien ze musi sie ulac ... na szczescie po burzy zawsze wychodzi slonce wiec badz dobrej mysli (choc jak sie ma wnerwa do kwadratu to ciezko ).
Agasta mam nadzieje ze jak juz sie obie rozwiazemy ze tak powiem to uda nam sie spotkac bo 30 km to jednak niedaleko
Mimo marnej pogody zycze Wam milego dzionka

reklama
Czesc dziewczynki .Wczoraj spedziłam pol dnia w szpitalu,badali Michaska i krew mu pibral(biedaczek ,strasznie plakal) i.Musałam czekac na wyniki,Sa dobre ,ale we wtorek mam jeszcze przyjsc na kontrol i mocz przynnieść.Moja mama juz dzis pojechała do pl. Wczoraj sie spieła z A i ja do tego tez dołaczyłam broniac mamy ,bbo miała racje.Wyszła głupia sytuacja,nawet sie z nia nie porzegnał,tylko dziś przez tel.Jestem przez to cały dzien rozdrazniona i płacze,a do tego głowa mnie boli.Wieczorem bedzie klutnia .
Malutki sie obudził i wola ,musze isc

Dzień dobry,

ja się tylko odmelduję że żyję.....małżonek nadal w domu, a do tego od czwartku ja z Amelką jesteśmy chore-kaszel jak u gruźlika plus rewelacyjny katar.
No i dostaliśmy ładny prezent na sinterklaasa od belastingu :wściekła/y:ale o tym skrobne już innym razem .
Do odezwu i miłej-białej niedzieli.

Dzień dobry weekendowiczki.....

U nas maluchy juz buszują po domu, małżon śpi więc mam chwilkę na kawkę i serniczek!:-D
Karola nie martw się...z Michasiem będzie wszystko dobrze!
PaulinaAnna zdrówka życzę całej twojej rodzince...Oj widzę że nie tylko ja dostaję niechciane prezenty :sorry2::baffled:...
A gdzie zniknąła MaRita?:szok::sorry2:Wszystko u niej ok?
Smacznego śniadanka....

witam juz z PL :-) tylko niestety bezmojego P:-(
jadąc drogą przez niemcy to gdzieniegdzie bylo tyle sniegu ze nie widać było drogi, a znaki zasypane były całe- gdybyśmy nie mieli nawigacji to nie wiedzielibyśmy gdzie jedziemy:-D oczywiscie stalismy tez w korku...
ale już w domku.. :tak:
uciekam do Wiki..
do później;-)

Ann znalazlam dla Ciebie takie informacje ... trzymam kciuki
Przeprowadzanie testu powinnaś zacząć na kilka ni przed oczekiwanym jajeczkowaniem. Datę jajeczkowanie można obliczyć na bazie przeciętnej długości twojego cyklu miesiączkowego. Jeśli nie znasz długości swojego cyklu, możesz zacząć testowanie po 11 dniach od pierwszego dnia twojej ostatniej miesiączki (być może będziesz potrzebować więcej niż 5 testów, znajdujących się zestawie).
Testy należy wykonywać do momentu, kiedy wynik jednego z nich będzie pozytywny. Pozytywny wynik testu oznacza, że dojrzała komórka jajowa została wydalona z jajnika, oraz że najbliższe parę dni będą najbardziej płodne w całym cyklu miesiączkowym. Jeśli nie zużyjesz wszystkich testów, zachowaj je do następnego miesiąca,
Czy powinnam wykonywać test wcześnie rano?
Nie, wręcz przeciwnie. LH jest produkowane przez organizm rano i dlatego test na zawartość LH w moczu najlepiej przeprowadzać jest w ciągu dnia. Najlepsza pora na wykonanie testu jest miedzy 10.00 – 20.00.
Czy powinnam wykonywać badanie codziennie o tej samej porze?
Tak, najlepiej jest przeprowadzać test o stałej porze dnia. Jeśli nie będziesz wykonywać testu o mniej więcej stałej porze, istnieje ryzyko, że nie zdążysz zmierzyć podwyższonego poziomu LH w moczu, co zmniejszy szanse na ustalenie jajeczkowania.
Czy mogę zażywać płynów przed wykonaniem testu?
Najlepiej jest nie pic zbyt dużo na 2 godz. przed testem, gdyż może to zmniejszyć stężenie LH w moczu.

reklama
Do góry