reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

A to przepis na pierniczki Pani Nutki z NK...:-D

1 kg mąki tortowej
1/2 kg miodu prawdziwego
2 jajka
proszek do pieczenia
1 i 1/2 łyżeczki sody(którą rozpuszczamy
w niewielkiej ilości mleka:))
po rozpuszczeniu dodajemy ją do roztrzepanych jaj,
2 paczki przypraw do pierników,
30 dkg cukru
kostka margaryny ( kasi )
1/2 kostki masła
10 dkg kakao
3 czubate łyżki marmolady lub powideł śliwkowych,
olejek pomarańczowy lub cytrynowy:)
Miód, cukier ,margarynę , kakao,przyprawy
piernikowe rozpuścić, nie doprowadzając
do wrzenia, jak wywar będzie letni dodać
pozostałe składniki , wymieszać (najlepiej
drewnianą łyżką) wstawić do lodówki na co
najmniej 24 godziny. Piec w temp. 195 stopni,
10 góra minutek, po ostygnięciu lukrować
i zdobić dowolnie , orzechami, kolorowym
i cukiereczkami jak kto sobie chce :):)
Życzę chętnym do pieczenia pierniczków
smacznego i wesołych chwil przy rodzinnym
wypieku i lukrowaniu pierniczków - Nutka
Ja osobiście robiła z połowy składików i tak wyszły dwa duże talerze...:szok::-)
Potem wstawie fotkę...

reklama
Ann nie poszłam do pracy...masz racje!:zawstydzona/y:;-)
Źle się czułam rano i wogóle to się rozleniwiłam przez ten tydzień siedzenia z maluchami...:-D:szok::-)
Poza tym małżon też narzeka na to gorączkę i gardło więc pewnie wszyscy się zdążymy pochorować przed świetami!!!:wściekła/y::-(
Dobrze że już prawie wszystko zorganizowane...
Wczoraj zakupiłam obrus na nasz wieeelki stół...szukałam go i znaleść nie mogłam bo nawet w Hemie za taki jak ja potrzebowałam wołają sobie 30€!:szok::crazy::szok:
Oszaleli chyba....kupiła dwa małe,białe - nawet ładniejsze jeśli chodzi o jakość i zapłaciłam ... 5€!!! :-D:-D:rofl2:Ja już taki szperacz jestem...
Ann szkoda że już sobie nie możesz wziąźć tego urlopu...;-)
A ja biore się za okna i firany...

Dzień dobry poniedziałkowo:-)
Obiadek mam od wczoraj, mieszkanko wysprzątane, Oliwierek smacznie śpi już od 9:30 a mi się nudzi:baffled:. Świątecznych porządków robić nie będę, bo przy przeprowadzce już je zrobiłam:tak:. Poczytała troszkę książkę, pobuszowałam po necie i co teraz:confused:
Aniu a obrus za 30e:szok:to chyba super wyjątkowy musiał być:-D.

Ostatnia edycja:
Anetko te obrusy nie były jakieś nadzwyczajne...po prostu długie na 2,75m.
Wszędzie takie ceny nawet w Aldi był komplet z serwetkami za 29€...:szok:
I powiem szczerze już miałam iść jutro na rynek i kupić jakieś białe płótno i obszyć sobie po prostu!:-DAle znalazłam!
Ja okna już umyłam i jeszcze firanka na okno balkonowe się moczy...
Niunia powodzenia z pierikami...my z małą miałyśmy niezły ubaw!:rofl2:

reklama
Do góry