reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam
An ja poproszę ale Cappuccino, marcepanowe najlepiej:-)
My wczoraj wybraliśmy się na zakupy świąteczne, kupiliśmy prezenty dla naszych dzieciaczków i chrześniaków, upominki dla mam i ubyło z konta sporo:szok:
Aniu fajne te Twoje dzieciaczkowe kartki:-D:-)
Teraz chcę się Was poradzić... Oli od 3 dni wymiotuje (a raczej ulewa, bo nie ma tego wiele) za każdym razem co wypije mleko (pije je od dłuższego czasu) lub jak zakaszlnie, nie wiem czy mam jechać z nim do szpitala:confused::confused: Może głupio pytam, ale tutaj na wszystko paracetamol, każdy lekarz mówi, że samo przejdzie, a nie chcę go męczyć wizytami w szpitalu:confused::confused::confused:

reklama
Witam :-)

Aneta, a Oli czasem nie jest przeziebiony?? Bo jesli tak to mleko pobudza wytwarzanie sluzu i kaszel. Kiedy mlody jest przeziebiony to tez jak wypije mleko to zaczyna kaslac i czasem cala butle mleka potrafi zwymiotowac :tak: albo wlasnie tak po trochu ulewa :tak:

A ja nie mam weny na pisanie :baffled: W nastepna niedziele planujemy wyjazd do Polski, ale to tez zalezy od pogody, bo jak bedzie slisko itp. to nie mam zamiaru nigdzie sie wybierac. Zreszta jak sobie pomysle o tym pakowaniu i calym przedwyjazdowym zamieszaniu to slabo mi sie robi :confused2:

Milej niedzieli :-D

Hejka, ja tylko chwilowo....wlasnie wrucilismy z weekendu w hotelu van der valk w Spier....taka imprezka od meza z pracy....padam ze zmeczenia bo do pozna grzalam miejsce przy barze :-p.....a teraz musimy mala odebrac od tesciow.

Kochane, na sprawcie czy macie dostep do watku zamknietego, a powinna miec kazda ktora ma wiecej niz 50 postow napisanych:tak:

Milej niedzieli i do odezwu :-)

Witam!

Ann jak po zakupach?:-D
Anetko MaRita ma racje - u nie też mały potrafił zwrócić całą butelkę mleka lub jakąś część kiedy kaszlał...
PaulinaAnna tobie to dobrze!:tak:
MaRita ja tam lubie się pakować a więc może się zaminimy...bo my w tym roku niegdzie się nie wybieramy!
Upiekałam pierniki na choinkę....a dziś posadziłam tulipany żeby na wiosnę było cudnie...:rofl2:
Miłego popołudnia!

niunia, Ma-Rita, Aniu Oli nie ma temperatury, ale jest przeziębiony:-(. Podaje mu mleko, bo nic innego nie chce jeść, ale chyba muszę go troszkę przegłodzić i podawać tylko płyny do picia. Dzięki za rady:tak:
Mój Oli non stop zasmarkany, zastanawiam się czy to nie jakaś alergia:confused:. Zmieniałam mu już kilka razy mleko, ale bez rezultatów:crazy:. W okolicy buźki wychodzą mu liszaje (genetyczne po rodzinie męża), ale nikt z mojego M rodziny nie ma tak mocno. Pani doktor stwierdziła, że to przez smoczek, ale podaje mu teraz smoczek tylko do zasypiania, a jak zaśnie zabieram i nadal te liszaje się pojawiają:wściekła/y:. Mamy krem od lekarza z NL i PL, działa tylko ten z PL, ale jak przestajemy go stosować to znów liszaje się pojawiają:wściekła/y:.
Czy tutaj mogę otrzyczmać skierowanie na testy skórne?
Niko miał robione testy skórne w PL i jest uczulony na alternaria, więc Oli może też na coś jest uczulony:confused:

Anetko, a te liszaje to moze z brudnych raczek? Wiesz, niczego nie sugeruje, ale tak to z tymi dziecmi jest, ze wszedzie wkladaja te lapy, a pozniej do buzi.. Moja Marys tez miala liszaje jakis czas temu, a jak zaczelam jej myc raczki doslownie co pol godziny, to znikly... (tzn. liszaje, nie raczki :-):-))

Sencilla raczej nie, bo ja na tym punkcie przeczulona jestem:-D i myje mu bardzo często rączki, a nawet nie pozwal wielu rzeczy dotykać czyli wszystko co nieodpowiednie dla dzieci jest wysoko:-). Moja teściowa też ma liszaje i mój mąż, ale mój M ma najwięcej wiosną, a Oli ma to już od 2 miesięcy:baffled:

reklama
Do góry