reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Pauka, huurtoeslag to jest dofinansowanie do mieszkania. Jezeli spelnia sie okreslone wymogi dotyczace zarobkow i wysokosci czynszu to mozna dostac do 300 euro zwrotu z urzedu podatkowego.

Papiery o zasiłek rodzinny sklada sie do SVB, moja rada skoro niedlugo tu przyjedziesz to poczekajcie z tym do czasu jak sie wszyscy zameldujecie. Procedury wtedy trwaja sporo krócej,a pieniazki i tak dostaniecie wstecz od momentu gdy twoj maz sie zameldowal w Holandii. Mam nadzieje ze cos z tych moich wyjasnien mozna zrozumiec ;-);-)

reklama
To co ja składam to papiery o dofinansowanie do mieszkania...;-)
A papiery o rodzinne sklada sie w SVB to taka organizacja jak u nas opieka społeczna cos w tym stylu...:zawstydzona/y:
Jak bedziesz potrzebować adres w Bredzie to ci napisze...Możesz tam udac sie osobiście i wziąść dokumenty do wypełnienia albo zadzwonić i ci przyślą do domu...
Lepiej wziąźć jak najszybciej :tak: i zaniesc z wszystkimi potrzebnymi dokumentami bo oni bardzo długo wszystko sprawdzaja i w razie czego proszą o uzupełnienie dokumentacji....:-D
Chyba tyle...:rofl2:

Beauty!

Może wiesz czy ja bedac zameldowana tutaj dostane pieniądze od momentu kiedy ja byłam zameldowana czy jak oboje sie zameldowaliśmy?
Bo mój to jest tu zameldowany w Holandii od lipca a ja na innym mieszkaniu byłam zameldowana od marca ubiegłego roku?:baffled:
I jak oni to policzą?

Ania, nie jestem w 100 % pewna , ale jesli skladalas papiery na siebie to powinni policzyc od czasu twojego zameldowania, nie wiem jak by bylo w przypadku gdybys na meza skaldala dokumenty tzn. ze to on wystepuje o kindertoeslag. U nas policzyli od momentu zameldowania męza, ale to on wystepowal o zasilek

Natka witamy spowrotem...:-):-):-)
Super, że się już urzadziliście i że w końcu zalegalizujecie swój związek....:-D;-)
U mnie to już 5 lat minie, a ciągle wydaje mi się, że ten dzień najważniejszy, był wczoraj...;-);-):happy:
Moje gratulacje!!!!:happy2::-):tak:

Beauty, Aniu dziękuję za wyjaśnienie!
Pisałam do męża i powiedział, ze już wypełniał te papiery na rodzinne z jakąś kobitą...:-):-):-)Więc to już mamy z głowy....

Wiecie, co boję się tych wszystkich spraw urzędowych, że nie będę wiedzieć co i jak i wogóle, że się nie dogadam, a o rozumieniu holenderskiego nie ma mowy....:-:)zawstydzona/y:

Aniu znowu mam kiepski zasięg i się nie udaje przesłać...Może lepiej na twoją pocztę by poszło...?!:baffled::sorry2:

Pierwsza - Papierowa
Druga - Bawełniana - Sencilla
Trzecia - Skórzana - Ania Twiggless Magdalena
Czwarta - Jedwabna - Aneta
Piąta - Drewniana - Pauka
Szósta - Żelazna
Siódma - Miedziana
Ósma - Brązowa
Dziewiąta - Fajansowa
Dziesiąta - Cynowa
Jedenasta - Stalowa
Dwunasta - Lniana
Trzynasta - Koronkowa
Czternasta - Kości Słoniowej
Piętnasta - Kryształowa
Dwudziesta - Porcelanowa
Dwudziesta Piąta - Srebrna
Trzydziesta - Perłowa
Trzydziesta Piąta - Koralowa
Czterdziesta - Rubinowa
Czterdziesta Piąta - Szafirowa
Pięćdziesiąta - Złota
Pięćdziesiąta Piąta - Szmaragdowa
Sześćdziesiąta - Diamentowa
Siedemdziesiąta Piąta - Brylantowa
Kto się dopisze?:-D

witam wieczorkiem,
rowniez sie dopisalam na czarna liste... :-D;-) a my obchodzilismy nasza rocznice w maju... :-)
Aniu, u mnie wszystko w porzadku... milo, ze pytasz... :tak: jak tam sprawy nocnikowe Twojego Ernesta?
Anetko, serdecznie gratuluje mieszkanka !! super, ze Wam sie nareszcie udalo... :blink:
Natka, rowniez wielkie gratulacje i swietrnie, ze planujecie to wielkie wydarzenie jakim jest slub... super!! powodzenia zycze...
Sencilla, jak sie maja Twoje dziewczynki u opiekunki? zostaja z nia bez problemu? i ile Ty jej placisz? jesli mozna wiedziec...
milej nocki kobietki... ;-)

reklama
Do góry