reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla będziemy mieszkać na Spoorwijk, ok 1,5km od naszego obecnego mieszkania:tak:.
Ja również bym sobie popływała:tak::tak::tak:
Pauka a to dla Ciebie:

Pierwsza - Papierowa
Druga - Bawełniana - Sencilla
Trzecia - Skórzana
Czwarta - Jedwabna - Aneta
Piąta - Drewniana - Pauka
Szósta - Żelazna
Siódma - Miedziana
Ósma - Brązowa
Dziewiąta - Fajansowa
Dziesiąta - Cynowa
Jedenasta - Stalowa
Dwunasta - Lniana
Trzynasta - Koronkowa
Czternasta - Kości Słoniowej
Piętnasta - Kryształowa
Dwudziesta - Porcelanowa
Dwudziesta Piąta - Srebrna
Trzydziesta - Perłowa
Trzydziesta Piąta - Koralowa
Czterdziesta - Rubinowa
Czterdziesta Piąta - Szafirowa
Pięćdziesiąta - Złota
Pięćdziesiąta Piąta - Szmaragdowa
Sześćdziesiąta - Diamentowa
Siedemdziesiąta Piąta - Brylantowa
Kto się dopisze?:-D

dopisalam sie :)

reklama
No ja dzis w pracy byłam z moim połamańcem...dlatego mnie nie było!:-D
A rano nie mogłam sie dostać na stronę to też was niepoinformowalam o moich planach...;-)
Holender dorobił mi platforme z tyłu wóżka inwal. dla Erniego i teraz biedaczek nie musi chodzić już na nóżkach!:-DTylko sobie stoi na tej platformie i podróżuje z Karinką!
Anetko bardzo się cieszę!!!!BARDZO!:-D:-D:-D
Pauka zdjecie śliczne...ty to masz talent.
Sencilla tobie to dobrze z tym basenem...ja co prawde tez ma pod domem:szok: ale w tej sytuacji....:baffled:

A my też świętowaliśmy w marcu....
Pierwsza - Papierowa
Trzecia - Skórzana - Ania
Szósta - Żelazna
Siódma - Miedziana
Ósma - Brązowa
Dziewiąta - Fajansowa
Dziesiąta - Cynowa
Jedenasta - Stalowa
Dwunasta - Lniana
Trzynasta - Koronkowa
Piętnasta - Kryształowa
Dwudziesta - Porcelanowa
Trzydziesta - Perłowa
Czterdziesta - Rubinowa
Pięćdziesiąta - Złota

ALE GŁODNA JESTEM....:baffled::-D

A my też świętowaliśmy w marcu....
Pierwsza - Papierowa
Trzecia - Skórzana - Ania Twiggless
Szósta - Żelazna
Siódma - Miedziana
Ósma - Brązowa
Dziewiąta - Fajansowa
Dziesiąta - Cynowa
Jedenasta - Stalowa
Dwunasta - Lniana
Trzynasta - Koronkowa
Piętnasta - Kryształowa
Dwudziesta - Porcelanowa
Trzydziesta - Perłowa
Czterdziesta - Rubinowa
Pięćdziesiąta - Złota

a my świętowaliśmy niecały miesiąc temu naszą trzecią rocznicę...

a wogole to dzień dobry

dopiero niedawno z młodym wrociliśmy i tak jak przypuszczałam rozbudziłam sie troche, bo od rana chodziłam jakaś taka ospała, polataliśmy po sklepach w Amstelveen... wyjezdzałam z załozenie ze nic specjalnie nie potrzebuje a wrociłam z torbami...
zaliczyliśmy tez karuzele bo akurat od dziś sie rozstawił mały kermis w centrum... szkoda ze nie wziełam aparatu, z reguły zawsze biore wszedzie a dziś zapomniałam...
w drodze powrotnej Tolek się kimnął a pod domem przełozyłam go do wózka i dospał sie w ogrodzie... teraz odpoczywa leząc na tacie a ja mysle co by tu na obiad zrobic... i pewnie za duzo nie wymysle tylko wstawie jakiegosc gotowaca...

A ja mam prośbę do holenderskojęzycznych kobitek...
Czy ktoś potrafi mi skazać odpowiednie papiery do tzn;"huurtoeslag":zawstydzona/y::baffled:
Tu mam link Aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag 2007 voor Windows - Downloaden
i potrzebuje wypełnić odpowiedni formularz na dofinansowanie za 2008...
ale go nie umiem znaleść żeby go druknąć dla kobietki co je wypełni!:angry:
Hulp!Hulp!Hulp!:szok::-D:-)
Pozdrawiam i licze na Was...

:baffled::baffled::baffled:
Ja jak zwykle mam problem...
kliknęłam na ten link zapisałam i chce uruchomić i nie mogę bo coś źle sie isntaluje...a jak chce tylko to wydrukować...
Co zrobiłam żle?

Mnie sie zainstalował bez problemu , tyle,ze o ile dobrze zrozumialam to to jest formularz online i tzreba miec DiGiDI , wypelnic rubryczki i wyslac, nic sie chyba nie drukuje ale pewnosci 100% nie mam

Bauty!

Ja potrzebuje wydrukowac papiery i zaniesc do kogoś to mi to wypełni bo sama nie dam rady...:zawstydzona/y::baffled:A nie chce czekać 10 dni za mi je przeslą do domu z Belastingu...
I co teraz?

reklama
Hej kobitki jak Wam minął dzionek? U mnie pracowicie, jestem padnięta...

aniahaven
Ja płacę za dwupoziomowe mieszkanie w mieście 100 metrów kw. (3 sypialnie, plus pokój na poddaszu, salon z kuchnią, łazienka i toaleta) z ogródkiem 520 euro/mies. plus opłaty.

czyli płacę 520 euro za miesiąc plus opłaty. Mam nadzieję, że teraz już jest wszystko jasne.

A teraz pytanie z innej beczki.
Czy macie jeskieś sprawdzone metody na koty buszujące w ogódku? Co posadzę jakieś kwiatki, to przyjdzie rudzielec od sąsiadów i wszystko mi wygrzebuje :wściekła/y:
A z moim obecnym brzuchem :-D nie bardzo mam ochotę i siłę codziennie spowrotem je wkopywać.

Pozdrawiam

Do góry