reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
hej dziewczyny,
przelotem melduje że żyje. Walcze z UWV i belastingiem co doprowadza mnie do szału. Jutro kolejny wyjazd na "rozprawe" z urzędami wyższymi, już nie mam sił na te gonitwy.

Zwłaszcza że w nocy śpię tylko 1,5 godz, po czym 9 godzin spędzam w pracy z czego z kolei 8 pracuję na stojąco...

Ciekawe jak długo dam radę...

Spokojnej nocki życzę

Sencilla o tej godzinie to ja raczej wcinam jogurt, bo zaś męczy mnie całą noc i spać nie mogę:no:, ale co tam skuszę się... poproszę kawałek:-D
Byliśmy dziś u 3 maklerów (z funda.nl) i mają mieszkania wystawione, a jak o nie pytamy to jeden makler stwierdził, że 4 pokojowe mieszkanie jest dla 2 osób, bo właściciel sobie tak życzył, następny, że raczej już tego mieszkania nie ma i innych nie mamy, pytam się co to znaczy RACZEJ, więc miła pani zrobiła się czerwona jak burak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Czy my jacyś nienormalni jesteśmy, że nie chcą nam Polaką wynajmować mieszkań:confused::confused::confused:. Rodzinie z dziećmi to oni nie wynajmują, że to, że sramto:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wymyślają głupie powody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Pauka za 800e to jest pełno mieszkań, więc nie wiem dlaczego Twój mąż nie może znaleźć:confused:. Mój też tak wciąż mówił, aż nie powiedziałam "jeśli do maja nie znajdziesz mieszkania to wracasz do PL" i mieszkanko się znalazło:-D.
My szukamy przez www.marktplaats.nl www.funda.nl i przez maklerów których polecili nam znajomi.

twiggless aparat ten Twój Antoś:tak:. Mój Oli dopiero co z ledwością chodzi przy meblach, a ostatnio ja jestem w jadalni, a on w salonie puścił się kanapy i sobie stoi, patrzy na mnie uśmiechając się:szok:, myślałam, że zawałem skończę:szok:
Dobranoc

...zapomniałam jeszcze o czymś, biorę Yasmin, okres powinnam dostać w poniedziałek i nie dostałam, dziś rano pojawiły się skape plamienia, a teraz wieczorem już nic:no:. Biorę anty prawie rok, po ciąży z Nikodemem też brałam 2 lata i nie miałam czegoś takiego, w jak było u Was?
agasta oszczędzaj się i o dzidziusia dbaj!!!! Dlaczego walczysz z belastingiem?
Miłej nocy

Witam!
Ja też jestem...:-)
Dzisiaj miałam niezłe urwanie głowy....Jak wyszłam z domu przed 8.00 tak wróciłam o 13 i robota w domu- sterta prania, a potem to po Oli do przedszkola i jak zwykle do parku...:tak::blink:Pogoda śliczniutka to po co siedzieć w domu, chociaż rano zapowiadała sie kiepska, a jak wychodziłyśmy rano z domu to wszystko dookoła spowite było mgłą...Na co Oli krzykęła, wychodząc z bramy: "Mamo! zobacz jaki kurz!"...HIHIHI...
Jak już się zwaliłyśmy na chatę to tylko kolacyjka i zaraz dzieciaki do spania...A teraz to już padam z nóg...!:baffled::sorry2:

Paulina jak tam idzie Wam "zafasolkowywanie"? chyba się nie poddaliście co?:no:;-)
Niunia a jak tata się czuje? Ale ci zazdroszczę, że męzuś przyjeżdża...:-:)baffled:

Sencilla podeślij tu kawałek tej pizzy Pocztexem do Wrocka!:rolleyes::yes:

Anetko problem tkwi w tym, ze mój S nie zna języka i musi prosić znajomego o pomoc...A poza tym to od 8-20 jest w pracy...Dlatego ja wyszukuję ogłoszeń i jak tylko coś znajdę to daję mu cynka, a on temu znajomemu, ale większość albo nie odbiera albo już nieaktualne...Pomału już tracę nadzieję, że sie uda....I coraz bardziej narasta we mnie frustracja!:baffled::wściekła/y:

Hej hej....

Jak tylko cos o strajku napisałam to wszystkie sie pojawiły!!!Może to jakieś wasze tajne hasło?????:-D
Agasta co to jest UWV?ubezpieczenie?I co sie tam u ciebie dzieje?:sorry2:
Anetko nie poddawaj się moze w końcu coś znajdziecie....Nadal trzymam kciuki!
A ja już spać nie mogę bo moja @ wczoraj przyszła a do tego mnie chyba przewiało wczoraj na tym rowerze i cała jestem połamana.
Gardło mnie boli i katar się dołączył też..:-(
.A tu dzisiaj do pracy muszę i to wyjątkowo muszę bo Meike idzie do szpitala a wczoraj skończyli malowanie salonu i ktoś to musi ogarnać...:baffled::-(
Miłego dzionka dziewczyny...

Witajcie kobitki
ja na moment, bo musze leciec do dzieciakow. Znacie jakis dobry laktator? potrzebuje napozniej jutro kupic, bo w poniedzialek pierwszy raz oddaje maluszki do opiekunki. chlip chlip, tesknic bede do nich...
Interesuje mnie elektryczny, bo na reczny nie mam czasu. Mozecie jakis polecic?
Jak Wam wczorajsza pizza smakowala?:-D

reklama
Witam i ja :-)

Mlode spacyfikowane wiec moge cos naskrobac ;-)
Nareszcie poprawila sie pogoda i mozna normalnie wyjsc z domu :rofl2:

U nas chorobska powoli sie wynosza, choc w poniedzialek i wtorek mlody mial paskudny kaszel i zaczelam nawet rozwazac opcje udania sie do HA, ale po dwoch dniach w zlobku ozdrowial cudownie i lekarz juz nie jest potrzebny :-D

Paulina co do specjalow na urodziny Amelki to niewiele moge pomoc. A moze zrobisz cos w rodzaju high tea?? Jakies kanapki, scones i przegryzki? Wrzucam ci linka ze stronki AH z przepisami na takie przysmaki : Gevonden recepten - Albert Heijn
Ja osobiscie uwielbiam high tea i uwazam, ze to dobry pomysl na przyjecie urodzinowe.

Aneta trzymam kciuki za pomyslne poszukiwanie mieszkania &&&&& A co do okresu to przy tabletkach moga zdarzyc sie takie rzeczy. Juz kiedys wspominalam, ze ja raz dostalam krwawienia kiedy mialam jeszcze 7 tabletek do wziecia.

Aniu biedaczko i ciebie dopadlo wstretne chorobsko :baffled:

Milego dnia mamuski :-)

Do góry