reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
hejka podczytuje troszkę ale mam ostatnio mega doły Mam juz dośc tej Holandii i odliczam dni do powrotu do PL
jesli chodzi o wynajęcie mieszkania to my szukaliśmy 2 lata!!!!!!i dopierojak zapisaliśmy się do gminy to po 3msc nam przyznali (z którego zrezygnowaliśmy....)także wiem jak tu ciężko coś wynająć Powodzenia

u nas choróbsko po raz drugi.............mam juz dość

Aniu pociesz sie ze nie leżysz tak sama, we dwie zawsze razniej nie?

Ale tak na serio to ledwo na oczy patrze a glowa mi chyba zaraz eksploduje, dobrze ze mam kochana core i sie malym po szkole zajmuje i nawet w obiedzie pomogła.

Aneta, nie poddawajcie sie, fakt ze b ciezko zmnalezc wieksze mieszkanko za taka kwote jakk wy chcecie ale nie ma rzeczy niemozliwych, widzialas wczoraj ogloszenie na niedzieli? O karte makro mozesz wystapic przez ta stronke co podalas.

Pauka zdjęcia super :-)

Twiggless, teraz zaczyna wam sie najciekawszy okres dziecinstwa czyli nie spuszczanie malego z oka ;-) Nie pamietam czy pisalam jak jakis miesiac temu Szymek na parapet okienny wlazł, a mamy te wyższe parapety. Na szczescie okno było zamkniete, ale i tak serce mialam w gardle.

Nie pamietam co jeszcze maialam naskrobac, ide sie polożyc bo nie wyrabiam... Trzymajcie sie kobitki :-)

Beauty ale mnie pocieszyłas;-) nie spuszczanie mlodego z oczu - ja juz za nim łąże krok w krok a i tak zawsze cos uda mu sie wymyslec
Sencilla ja uzywalam Aventu recznego i elektrycznego i ten elektryczny daje rade;-)

dzis młodego sprzedałam babci i połaziłam se sama po sklepach - coż za przyjemność... teraz tez mam chwilke dla siebie wiec pisze ale zaraz przyjemnosc sie skonczy bo m. musi dzis byc wczesniej w pracy i Antek idzie w moje ręce...jak zasnie znów chwilka dla siebie...

Hej kobitki!!! Ja dopiero wróciłam z przeprawy,u kolegi.Biedak nawet ruszyć sie nie moze:baffled:. Troche nu pomogłam,obiad zrobiłam,bo sam został w domu.
Jutro moje kochanie wraca z delegacji:-) Czasem rozłąka dobrze robi,wtedy sie przypomina jak druga osoba jest potrzebna do zycia:tak:.Oj jak bardzo sie steskniłam
:rofl2:.Ogladam taniec na lodzie na tvp 2,boze jaka to jest hała pod publike:no:
Miłej nocki;-)

hej dziewczyny,
ja już na nóżkach od 6:15, coż za "przyjemność" tak długo pospać w sobotę - masakra!

Aniahaven pytałas co to jest UWV - otóż jest to instytucja, która wypłaca chorobowe.
Pierwsze tygodnie ciąży nie były dla mnie łaskawe i 6 tyg siedziałam w domu, bo nawet z łóżka wstać nie mogłam takie miałam zawroty głowy, o reszcie dolegliwości nawet nie wspomnę.
UWV twierdzi, że wypłacili mi pieniądze, które wg nich mi się nie należą, z czym ja się totalnie nie zgadzam, bo jak jest się niezdolnym do pracy to tak jest i koniec kropka.
Najlepsze jest to, że listy dostaję z 4 różnych odzdziałów (miast), od 7 różnych osób, na 2 różne adresy (obecny zameldowania, i poprzedni, gdzie nigdy nie byłam zameldowana i nigdzie go nie podawałam, więc nie wiem jak oni mnie tam znaleźli).
W listach każdy podaje inny powód, dlaczego powinnam zwrócić im otrzymane pieniądze, z czego żaden nie jest prawdziwy, bo cała moja "choroba" i jej przebieg była prawie codziennie meldowane przeze mnie osobiście i pracodawce w UWV, więc info o mnie mają pod dostatkiem.
Ale tak to jest jak za każdym razem łączą człowieka z kim innym, bo ta poprzednia osoba ma akurat wolne.
Z tego całego zamieszania wynika, że w systemie mają jeden wielki burdel, a ja na tym cierpię (chcą żebym im zwróciła 400 euro).
Sprawa oddałam do sądu, czekam na wyznaczenie terminu rozprawy, więc siedzę cały czas jak na szpilkach, a po nocach spać nie mogę.

Do tego pan który rozlicza mnie z podatku, wysłał do belastingu niewłaściwy formularz i dostałam papiery z urzędu że im się papiery nie zgadzają i mam się rozliczyć jeszcze raz.

I tak ostatnio u mnie wiecznie coś, że nawet spokojnie na tyłku usiąść nie mogę.

Lecę jeść po raz 3 śniadanko :-) i jadę z koleżanką na zakupy.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Hej kobitki...

U mnie troszkę lepiej...Beauty faktycznie w większej grupie lepiej się leży!:-D:-)
Dziś dołaczy do nas jeszcze mój M. bo juz dzwonił że go łamie...:baffled:
Dzięki za wyjaśnienie Agasta...mam nadzieje,że wszystko się w koncu wyjaśni i bedzie ok!Trzymam kciuki..
A moje zakupy dziś zrobili sąsiedzi...zakupili i dostarczyli na miejsce wg listy.Kochani są...:tak:
Karola no to dziś w koncu sie doczekałaś na swojego...Pewnie sie cieszysz...miłego weekendu!;-)
Lece na kanape gdzie prowadze wojnę o pilota od wczoraj z moją córcią!
Słaba jakaś jestem...pa
Miłego i udanego weekendu wszystkim...:-)

reklama
Witam weekendowo!:-):-)
U mnie wszystko ok. Poprostu piękne słoneczko za oknem to sie w domu nie chce siedzieć! Właśnie zaraz wychodzimy do parku, a potem na 17 na basen! A jutro znowu jedziemy do dziadków....:tak::-D

Macie jakieś pomysły na żarełko dla dzieciaków na urodzini??? To juz w piątek, a ja nie mam zupełnie pomysłu...:baffled::tak:

Dla wszystkich chorowitków życzę zdrówka i przesyłam buziaczki gorące!:-):-):-):-)

Do góry