reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hejka:-)
U mnie też jest program....ale właśnie też ostatnio była zmiana kanałów ;-)
a Francji też nie mialam okazji zwiedzić ale jak mały będzie troszkę większy to mam nadzieję to nadrobić :tak::tak:
u mnie była siostra ze swoim synkiem który ma 14 miesiecy a ona już w listopadzie będzie miała drugie dziecko i też chłopczyk ja to nie wiem ale bym chyba oszalała z dwójką nieraz z Dawidem nie daje już rady :szok:a jak bym miała drugiego malutkiego to nawet nie chcę myśleć :szok:
dziś tatuś kąłpie małego więc ja mam luz bluz:-Da dziś się zaczyna taniec z gwiazdami więc będę miała wieczór przed telewizorem;-):-);-)

pa ...do jutra:happy::happy::happy:

reklama
Czyli u Was wszystko dziala. A u mnie zakodowane nie tylko CBeebies ale BBCEnterteiment, BBCKnowledge, BBCLifestyle i Wedding TV :crazy: Na dodatek nie moge sie dodzwonic do obslugi klienta , bo to numer 0800 :wściekła/y::wściekła/y: Abonament mam oplacony do lipca przyszlego roku, wiec tu nie lezy problem. Dzis rano jeszcze wszystko dzialalo :wściekła/y::wściekła/y:

Witanko :)

Ma-Rita masz starą czy nowa kartę polsatu ? Jak starą to bardzo mozliwe że zablokowali już nadawanie na nią i trzeba aktywowac nową. Spróbuj tez w menu ustawić "ustawienia fabryczne" u nas kiedyś ten sposób zadziałał. Do polsatu z komórki dodzwonisz się na nr +48 0222 127 222

Aneta coś mi komp nawala i nie mogę sie dostać do folderu prywatnych wiadomosci. Moedercentrum Rumoer jest na ul. Hoogkarspelstraat 68a

idę na "taniec..." do później kobitki:-)

dobre wieczoranko!
Agnes, z dwoma maluchami nie jest zle,naprawde! Ja sie bardzo ciesze, ze mamy tak za "jednym zamachem" :tak: Moj brat ma tak samo i dzieci wychowuja sie super :) Jest duzo pracy, przyznam, ale jaka satysfakcja :-D gwarantowana! ;)
Co do proszku, to ja piore w Ariel Sensitive, bo Marys ma bardzo wrazliwa skore.. Tak wiec piore ciuszki obu dziewczynek razem. A nasze ubrania piore w Arielu "holenderskim", uwazam ze ten polski sie nijak ma do tutejszego, jest po prostu oszukany! Jak sobie porownacie sklad, to zobaczycie, ze polski ma dodatek sody na przyklad, aby bylo go "wiecej". A cena wcale nie jest nizsza! Tutaj daje minimalna ilosc proszku, a pranie cudownie pachnie i swietnie wyprane. A do plukania uzawam Silan, taki fioletowy, z ylang ylang chyba. Pachnie.. Ach...
Co do herbatek dla dzieci, ja kupuje w Czechach, jak jestesmy u rodziny meza, z firmy Leros. Sa super, Marys uwielbia, jak troche miodu do nich dodam, To sa do zaparzania, w torebkach. Jest ziolowa, owocowa i "spokojny sen". Jade do czech za dwa tygodnie, moge Wam przywiezc, jesli chcecie, tylko powiedzcie jakie i ile.
Ma-Rita, ja w sprawie telewizji nietsety nie pomoge.. NIe mamy telewizora i chyba nigdy nie bedziemy mieli ;-)
Niunia, ja nie mieszkam w Amsterdamie, a w Hoorn, 34 km na polnoc od A-mu.
Mysle, ze Twoja Wiki nie jest za mala na podroze.. Jak Marys miala 3 miesiace, to bylismy z nia w Slowackim Raju, chodzilismy po gorach z maluchem, mieszkalismy w chatce drewnianej i bylo super :tak: teraz tez wszedzie jezdzimy z dziewuchami, bo uwielbiamy podroze.. Zreszta studiowalam turystyke:laugh2:

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn posiadajacych Cyfrowy Polsat. Czy u Was tez CBeebies jest zakodowany???? Rano jeszcze mlody ogladal, wlaczylam teraz a tu ZONK :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zakodowany :crazy:
u mnie tez działa i jest na 56 kanale w pakiecie familijnym... a własnie dobrze ze wspomnalyscie o Polsacie... musze go oplacic zanim mi wylączą...

ja pralam w Neutral do 3 miecha i do wtedy tez prasowalam... dziś prasuje tylko koszule ktorych moj m i Antek za czesto nie noszą - strasznieeee nieee lubie prasować....
teraz piore wszystko razem w Persil Sensitive a plucze w Silanie chyba tez Sensitive w bialej butelce z wizerunkiem mamy z dzieciątkiem....

a u nas weekend stanowczo za szybko minął... Antek ma sie ciut lepiej za to ja jestem troche zdechła... mam nadzieje ze tej nocy troche pośpię z tym zapchanym nosem...

miłego wieczorku laseczki

Agnes z dwójka naprawdę można się zorganizować...i nieźle bawić!:rofl2:
Ja to nawet z dwójką pracuję trzy razy w tygodniu...:-D:-D:-D
Sencilla ty to naprawde krejzolka jestes z tymi podróżami...
Ja też lubie z dzieciakami się włóczyć...
W tym roku to nawet mamy zamiar z Kariną na narty uderzyć...:laugh2:
Sprzęt dla niej juz zakupiliśmy!:-)
Tate nauczyłam jeździć w zeszłym roku to w tym córcie...
Sencilla ja to tv mam baaa,nawet polską telewizję i tak nie moge się czasem do niego dopchać...Jak nie bajeczki to meczyki i kółko sie kreci!:-D:-):-D
U nas juz po kapieli...dzieciaki padają z nóg więc pora do łóżek!;-)
Do jutra dziewuchy...

Sencilla,jesli moge zapytac, co robicie wieczorami??? jesli nie macie tv...
ja tez czasem mam dosc kiedy moj M oglada po nocach tv,ale na dłuzsza mete,to nie dałabym rady.. na poczatku pewnie byloby fajnie ciagle rozmawiac wieczorami,ale milo tez jest obejrzec razem we dwojke jakas komedie:rofl2:

Beauty no wlasnie mam jeszcze stara karte, nowej jeszcze nie probowalam. Moze tu lezy pies pogrzebany ;-) Napisalam do nich maila. Dzis o 22:30 na jedynce jest Vanity Fair.
Dzieki dziewczyny za porady :tak:
Sencilla no podziwiam za brak TV, choc bedac na studiach tez nie mielismy w naszym mieszkaniu TV i bylo OK :tak:
Niestety obecnie posiadam 3 TV i 4 komputery. Wiec jesli ktoras z Was ma problemy z dopchaniem sie do telewizora czy komputera to zapraszam do mnie :-) Sprzetu ci u mnie dostatek.

reklama
Natka, oczywiscie ze mozesz zapytac!! :) Mieszkam poza domem rodzinnym od 19 roku zycia i od tamtej pory nie mam telewizora.. I nigdy mi go nie brakowalo!! :tak: Mam naprawde duzo zainteresowan i na realizacje ich wszystkich ciagle brakuje mi czasu, a co dopiero jakbym miala TV.. ;)
Z wielu licznych rzeczy, na robienie ktorych (po uspieniu dzieci) i tak mamy malo czasu to:
-gadamy gadamy i nagadac sie nie mozemy ;)
-robimy zestawy na nauke czytania dla dzieciakow, a jest to b. praco- i czasochlonne
-pisze (a raczej usiluje pisac :-D ) moja zalegla prace na zakonczenie studiow podyplomowych
-sprzatamy :-D bo po dziaciakach zostaje sodoma i gomora w salonie
-pisze listy, bo uwielbiam od zawsze
-szukam na internecie pianina na sprzedaz, moze ktoras z Was ma?
-pisze zalegle maile do przyjaciol
-robie takie rozne niby-artystyczne :happy: prace, haha, sztuka nowoczesna w moim wydaniu
-modlimy sie

Mysle ze wystarczy na wypelnienie wieczoru :-D:happy:
-

Do góry