reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

a ja wczoraj kupiłam wszystkie produkty na rogaliki ale nie wiem czy zrobie, bo Seba jest jakiś marudny i teraz nie moge się zabrać a później około 15 ej jak seba śpi ma zajrzeć do mnie koleżanka na ploty :wink:

reklama
hey dziewczynki,

czy ktoras z Was moze wie, czy i gdzie w centrum Den Haag znajduje sie jakis sklep polski? :confused: wybieramy sie na weekend do siostry mojego meza, ktora mieszka w okolicach Den Haag... wiec przy okazji bym rowniez zajrzala do polskiego sklepu... :tak: w Groningen rowniez mielismy sklep polski, ale niestety w zeszlym roku go zlikwidowali... bardzo szkoda... :-(
niunia, moj Manuel rowniez uwiebia chrupki kukurydziane... :tak: niestety, tutaj nigdzie ich nie ma... :angry: rowniez przepada za biszkoptami z firmy Sun... ale takowych, a raczej chociaz troszke podobnych tutaj tez nie ma... :no:

Witam mamusie :-)

Magdalena w Hadze sa ze 4 polskie sklepy :tak:
Podaje Ci adresy:

Kamilski Poolse Specialiteiten
adres: Zoutmanstr 26-B, 2518GR Den Haag,
open: poniedziałek(maandag) - nieczynne(gesloten), wtorek-sobota(di-za) 11.00-20.30, każda niedziela(zo) 12.00-17.00.

Polski Sklep Spożywczy
adres: Leyweg 1278, 2545HH Den Haag
open: codziennie

Sklep "Wawel"
adres: Paul Krugerlaan 115, 2571HD Den Haag,
open: codziennie (elke dag / every day) 10.00-22.00.

dziewczyny, jesli ktoras z Was planuje sie wybrac do delfinarium, to w Prenatal mozna otrzymac korting... :tak: poniewaz urodzily sie dwa male delfinki, wiec Prenatal zacheca, zeby sie wybrac na kraamvisite... :tak::-D :rofl2: znizka wynosi 4 euro za osobe... promocja jest wazna do 26 pazdziernika... ;-)

aniahaven, Twoj maz jest kucharzem? :confused:
pola, jak sobie radzi Twoja Majeczka w przedszkolu?
olgunia i twiggless, swietne filmiki Sebcia i Antka... ;-)
pauka, kochana ta Twoja Majunia... :tak:

milego dzionka... ;-)

Załączniki

• 032.jpg
    032.jpg
    53,1 KB · Wyświetleń: 30
  • 011.jpg
    011.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 30
Ma-Rita, bardzo Ci dziekuje za odpowiedz! MIeszkalismy we Vlaardingen do 13 kwietnia i juz zaplacilismy gemeente we vlaardingen ponad 300 euro za jakis podatek za rok 2008... I jeszcze teraz to... :wściekła/y:
Bedziemy tam musieli zadzwonic, bo mysle, ze zaplacilismy zdecydowanie za duzo.
Dziewczyny zainteresowane czytaniem, wyslalam Wam na maila te przykladowe slowa w tym programie,ale zeby je odczytac, to wydaje mi sie, ze musicie najpierw ten program sciagnac.. Dopiero wtedy bede mogla dac Wam dalsze instrukcje :tak:

Hej babeczki...
Ja właśnie zawitałam we własne progi domu...po pracy i zakupach.
Padam dobrze że dziś już piątek...:-)
Niunia a co ten garnuszek robi?:rofl2::-)
Magdalena dzięki za cynk o delfinarium ja je po prostu uwielbiam tak jak oceanaria itp.Chyba kiedyś byłam syrenką albo jakimś wodnym stworzeniem!:-D
A co do mojego męża to....hmm może kucharzem nie jest ale gotuje pysznie!;-)
O tym kucharzu to było odnośnie tego jak pracowalam w restauracji...kiedyś.
Pauka a ile twoja córcia ma latek?
Padam z głodu na twarz...pa

I to jeszcze raz ja....:-D
Oczywiście mam pytanko do "rogalikowych kuchrek";
Jak cięłyście ciasto po rozwałkowaniu go w pasy i co potem.... trójkąty czy kwadraty?:rofl2::sorry2:
Może was zdziwiło to pytanie ale lepiej wiedzieć za wczasu, a ja się już kiedys nad tym głowiłam....:zawstydzona/y::sorry2:;-):-)
Pa...
A tak wogóle to gdzie się wszyscy podziwacie?
Ładna pogoda wyciągła was z domów....
U nas cieplutko jak ...latem!;-)

reklama
Witam weekendowo:-)

Niunia a nie wiesz czy są w wersji dwujęzycznej? Np w PL można zakupić garnuszek na klocuszek polsko-angielską wersję, a tutaj są holendersko-angielskie?
Aniu ta zabawka tak wygląda http://allegro.pl/item424729539_fisher_price_garnuszek_na_klocuszek_od_ss_gratisy.html
Sencilla my płaciliśmy podatek 206e za 2-poziomowe mieszkanie, więc Wy coś dużo płaciliście:confused:
Magdalena na Hoefkade Turek ma sklep razem z piekarnią w którym są PL produkty. W Hadze jest kilka centrum chandlowych, więc nie wiem o które pytasz?

Do góry