reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

hey dziewczyny,
wracam do Was z powrotem po krotkim urlopiku... :tak: bylismy 10 dni w Harz (niemcy)... piekne okolice... polecam... :tak: a przy okazji zwiedzilismy rowniez Berlin...
biegne troche ogarnac mieszkanko... pozniej sprobuje poczytac Wasze posty... troszke sie tego nazbieralo... ;-)

pozdrowionka dla wszystkich... :-)

Załączniki

• 016.jpg
    016.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 31
  • 017.jpg
    017.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 39
reklama
magdalena witamy, fotki fajniutkie
Sencilla- to znaczy tak, ze zarabiasz normalnie a tylko podatku nie odporowadzasz przez te pierwsze 2 lata, jest to szansa dla rozwoju.....w zależności jaka to firma to możesz w nią inwestować a wszystko co kupiłaś mieć dobrze odnotowane wraz z rachunkami, bo po 2 latach dostaje sie zaproszenie do belastingu i trzeba im pokazać jak się prowadziło firmę przez te 2 lata....a oni zdecydują czy zapłacisz im podatek w całości czy w części czy nic.....ale tu musisz mieć kogoś kto zna się na tym....ja szwagra doppiero zobaczę w sobotę to dopytam.
Laski a gdzie się reszta podziewa....jak ja wkońcu cosik skrobie to reszta mnie olewa :rofl2:

hej dziewczyny,
ja właśnie wróciłam z pracy i szybko zytam to co już dziś zdążyłyście napisać. Staram się nadrabiać zaległości na bieżąco. :-)

Sencilla te informacje to mam w języku hol, jakby Cię interesowało to daj znać.

Co do tego porodu w szpitalu to ja tez już podczas pierwszej wizyty zadeklarowałam się na poród w szpitalu.
A pytam o koszty, bo w chwili obecnej mam jeszcze stare bardzo słabe basis ubezpieczenie (poprzez moje poprzednie biuro pośrednictwa pracy) i niestety nie moge go zmienić, dopiero z początkiem nowego roku. Do końca roku muszę jakoś przetrwać, a od nowego roku idę do innej ubezpieczalni.

Ostatnio byłam u internisty i po jakiś 2 tygodniaqch ubezpieczalnia przysłała mi list że za wizyte muszę zapłacić 70 euro. Później byłam na badaniu krwi i moczu i przysłali mi kolejny rachunek z ubezpieczalni na 80 euro, także wolę nawet sobie nie wyobrażać ile kosztuje poród w szpitalu bez medycznych wskazań przy moim obecnym ubezpieczeniu.
Modlę się by bobas przyszedł na świat po nowym roku, jak już będę mieć nowe, pełne ubezpieczenie...

Kobitki melduję, że w Kruidvacie promocja na pampki firmy Pampers typu 3 halen 2 betalen. Możliwe wszystkie kombinacje. Np za baby dry 3 x 44 szt. 19.98.

W Etosie taka sama promocja tylko, że na pieluszki huggies. Mają też chusteczki na promocji własnej marki 6 halen 4 betalen.

Agasta, dzieki za info, jutro sie przejde i zakupie :) Dziekuje Ci bardzo za chec wyslania tego info po holendersku, ale ja niestety holenderskiego nie znaju.. :no:
Twigless, w takim razie proponuje czwartek o 10-10.30, co o tym myslisz?
W piatek mam spotkanie z pania gastouder, ktora bedzie sie opiekowala moimi dziewczynami na czas mojej pracy.. Jade do niej do domu, moze przychodza Wam na mysl istotne rzeczy, o ktore powinnam ja zapytac? Mam juz w glowie cala liste, ale jeszcze na pewno cos sie znajdzie :tak: Tak sie tego boje, no i oczywiscie nie zabraklo miejsca na wyrzuty sumienia, ze Tosia taka mala, a juz ja bede komus obcemu dawac.. :zawstydzona/y::no: Niby to tylko 2-3 dni po 6 godzin, ale zawsze.. :baffled: Sama nie wiem, co o tym myslec.. Z MArysia bylam 19 miesiecy caly czas... No i chcialabym jej caly czas dawac moje mleko, chce odciagac, ale nie wiem, czy pani pojdzie na takie rozwiazanie..
Ale z drugiej strony oczywiscie ciesze sie, ze bede miala prace :tak:

Aha, i jeszcze jedno mam pytannko.... Zastanawiam sie teraz, czy zakladajac dzialalnosc gospodarcza, jesli uzywam do jej prowadzenia programow komputerowych, czy musze miec legalne wersje tego oprogramowania ? Czy urzad to sprawdza? :confused:
Ale ze mnie kombinator... :tak::-p

Witam z rańca,

co do tych porodów to ja rodziłam ze względów medycznych w szpitalu, dostałam po jakimś czasie rachunek na kwotę około 500 euro,który odesłałam do ubezp. i oni pokryli, ale z tego co słyszałam to kwoty się różnią w każdym szpitalu, no i zalezy od środków i czasu pobytu.
A do mnie zawitała @, oby to była już ostatnia bo lada dzień ruszamy ze staraniami już pełną parą...aby jeszcze przed wakacjami rodzinka się nam powiększyła:tak:
.....zabawne jest że na mojej ulicy własnie jedna kobitka urodziła córkę, a 2 kolejne są w ciąży...więc ten "wirus" wisi w powietrzu :rofl2:
No ja się zabieram do sprzątania....i pichcenia.....dziś do kawusi gorący placuszek drożdżowy-zapraszam.
Miłego dnia mamuśki.

reklama
Do góry