reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla jak chcesz to wyślij mi na pw swój adres to przesle Ci info o założeniu jednoosobowej firmy (to co znalazłam na początku tego roku). Może się na coś przyda.

Mam jeszcze pytanko do kobietek, które rodziły tutaj w szpitalu z własnego wyboru a nie z przyczyn medycznych?

Ile kosztuje poród w szpitalu, bo wiem, że jak z własnego wyboru to ubezpieczenie nie pokrywa całkowitego kosztu.

reklama
Sencilla mój mąż od tygodnia ma firmę jednoosobową:tak:
Musisz się zgłosić do KVK z papierami, które wymieniła agasta (mój mąż także potrzebował meldunek), płacisz 43e. Najlepiej znaleźć dobrą księgową która Ci będzie prowadziła papiery chyba, że sama dasz radę. Powodzenia!!!!:tak::tak::tak:

dzieki dziewczyny!! O prowadzeniu rachunkowosci nie mam zielonego pojecia, wiec bede musiala ksiegowa znalezc :tak: Agasta, a to info masz w jakim jezyku? A przeslac Ci adres mail czy domowy?

Sencilla najlepiej by mi pasiło po sniadaniu... mlody sie budzi ok 8mej, daje mu flaszke, pakuje tobołki do auta i pewnie ok godziny zajmie mi jazda o ile nie bedzie żadnych niespodzianek na drodze...

gdyby ktoś był jeszcze chetny na wycieczke do Sencilli to moge zabrac mamusie z malcem z okolicy Uithoorn...

Mam jeszcze pytanko do kobietek, które rodziły tutaj w szpitalu z własnego wyboru a nie z przyczyn medycznych?
Ile kosztuje poród w szpitalu, bo wiem, że jak z własnego wyboru to ubezpieczenie nie pokrywa całkowitego kosztu.

ja rodziłam w szpitalu z własnego wyboru mimo ze połozna tak zachwalała poród w domu... nie było zadnych wskazan medycznych i okresliłam sie z tym warunkiem zaraz na pierwszej wizycie u połoznej.... do mnie rachunek zaden nie przyszedł, ale kumpela ktora wybrała tak jak ja jest ubezpieczona w innej firmie i dostała rachunek na 2000€ z groszami ale tez nie płaciła tylko przesłała dalej ten rachunek do swojego ubezpieczyciela, pokryli cały rachunek... ale ta cena nie jest bardzo aktualna bo ona rodziła 2 lata temu...

Jak tam wieczorek dziewczyny? U mnie jak codzień... dzieci od 1,5 godziny śpią... wreszcie czas dla siebie!:tak:
Mieszkanie ogarnięte, kąpiel zaliczona i teraz chwila relaksacji przed kompem...
:-D
Właśnie przed chwilką rozmawiałam z mężem i jestem wreszcie spokojniejsza...Jutro jedzie wreszcie załatwić Sofi i założyć konto!:-):-):-)
Teraz w końcu bedzie mógł rozglądać się za mieszkaniem, a to znaczy, że już niedługo będziemy tam razem we czwóreczkę!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)
A to znaczy, że już niedługo naprawdę dołączę do WAS!:tak:

Witam,

ja odpoczęłam już po prasowaniu, do tego wczoraj wstałam o 5 rano i ze znajomą wybraliśmy się na Lappendag do Hoornu-jest to największy jarmark tutaj....wyprzedaż nawet do 90% ceny :tak:.....kupiłam jeansy co kosztowały 139,95 euro za jedyne 25 euro...to największa obniżka jaką mi się udało:-)....wruciłam do domu z odciskami i pustym portfelem ale samochód mieliśmy załadowany :rofl2:
A dziś od rana mieliśmy akcję, mąż już wsiadał rano do samochodu kiedy dojrzał na ulicy kota, który miałczał z bólu, piana mu leciała z mordeczki, a do tego trząsł się....wyglądało to na atak padaczki ale obok leżały skibeczki chleba....zadzwoniliśmy po karetkę dla zwirząt (przyjechała po 1 godz. :wściekła/y:) a że kot cały czas miał te ataki to się okazało że to nie padaczka tylko otrucie.....czyli ktoś na ulicy chce koty wytępić....ciekawa jestem co z tego wyniknie.
Reszta po staremu....jak zwykle nie nadąrzam za Wami na forum :sorry2:

A spotkanko, ja niestety nie mam jak do Was dojechać, chyba na rowerze te 15 km :baffled:.......czy nie lepiej jak do mnie byście się zjechały....stawiam kawusię,herbatkę....ciasto i drugie śniadanie :-)
ZAPRASZAM SERDECZNIE DO GROOTEBROEK:-):-):-)

Sencilla-ja nie znam się na firmach itp. wiem natomiast że będziesz musiała sobie sama opłacać ubezp. zdrowotne i inne takie....więc jak najbardziej dobra osoba jest potrzebna do prowadzenia rachunkowości i co poradzi wszystko.....a pierwsze 2 lata nie płaci się podatku do belastingu.....dopytam szwagra jak to dokładnie wygląda i dam Tobie znać.
Kochane,życzę miłego dnia i lecę śniadanko Amelce robić.

paulinaAnna czy mogłabyś mi napisac dokładniejszy adres tego lappendag? wybrałabym sie na zakupy z mężem:-)
i czy jest to otwarte w niedziele?

a my teraz wybieramy sie na zakupy, chociaż pogoda nie dopisuje:baffled:

Niunia, ten Lappendag to o ile sie nie myle, jest tylko w jeden dzien.. Ja tez mialam jechac wczoraj, ale jak sobie mnie wyobrazilam w tym tlumie z moimi dwoma skarbami... :-D:no:

Dokładnie, to jest raz w roku i przypada zawsze w poniedziałekm kiedy to jest ostatni dzień karuzeli ( Kermis) w miejscowości Hoorn.
Dużo sklepów już kilka dni wcześniej zaczyna obniżać ceny, jednak najwięcej jest w ten Lappendag. Na głownym deptaku są ustawione stragany-jeden wielki targ....i masa ludzi co walczą o wszystko już od 6 rano (sklepy też tak szybko otwarte):rofl2:
Za rok poinformuję Was wcześniej i razem wyruszymy :tak:

A ja zrobiłam pranko, chce wywiesić do ogrodu bo słoneczko świeci, a tu czarne chmury na choryzoncie :dry:.....typowa holęderska pogoda....cóż, w domu pranie wyschnie szybciej.
Lecę drzemkę zaliczyć z córą.;-)
Do odezwu

reklama
ech szkoda że prędzej nie wiedziałam..:-) ale cóż.. my bylismy na zakupach no i udało nam się trafić na kilka ciekawych promocji:-)
teraz ide rozwiesić pranie,troszke posprzątać i zrobić obiadek-a dzisiaj robie domową tortille:rofl2: mniam...:-)

Do góry