reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

hej ho

Hauge nie nasze dzieciaki ,tylko te rozwrzeszczane z kids e . zeby byly zajete :tak: Mi krzyki prtzeszkadzaly bo nie dalo sie normalnie pogadac przy stoliku :no:Wlasnie slyszalam ze w Zoetermeer ale tam jeszcze nie bylam.

Aniu czwartek szybko przeleci ,piatek i juz free:tak:

reklama
nie wiem czy w kids eiland dorosli placa wstep? o w ballorig rodzice i opiekunowie za free wchodza :confused: ja to i tak jakbym miala isc na spotkanie to bede musiala chyba mojego M. wziac, bo Tomek jak zobaczy kulki to bedzie chcial sie bawic i nie bede mogla posiedziec :-D

dziekuje za mile przyjecie :) a wiec kilka slow o sobie zanim poczytam o was kto kim jest i skad i o waszych maluchach...troszke mi to zajmnie ale mam nadzieje ze poradze sobie. Jestem z hagi dzielnica Sporwijk :) jestem w NL od 2 lat. Mam synka 2,5 latka -Kacperek i coreczke 1.5 roku-Oliwka. Dojechalam tutaj 2 lata temu do meza,bo tak zyc na odleglosc kiedy on tu pracowal nie za bardzo bylo nam na reke. Wlasnie dzis podpisalam umowe w przedszkolu w Peuterspeelzal dla Kacperka zaczyna od 14 marca wiec w koncu bedzie mial jakis kontakt z dzieciakami-bo tak to tylko dom i towarzystwo mlodszej siostry wiec nie bardzo mu to sluzylo. Nie mam znajomych tutaj ktorzy posidaja dzieci a sasiedzi ktorych mamy polakow i ktorzy maja maluchy nie sa za bardzo nastawienia mile na zaprzyjaznienie sie-dziwni ludzie ;/
Super ze mieliscie okazje sie juz spotkac mam nadzieje ze bede miala rowniez taka ;) osobistego poznania was :)
Co do sali zabaw w Mega chodzimy tam sporadycznie ale rowniez ten halas na mnie zle wplywa...ale dla dobra dzieciakow i ich rozrywki na 2 godiznki czasem sie przejde....

A moze ktoras z was ma dzieciaki w przedszkolu i moglaby mi powiedziec jak z zaklimatyzowaniem im poszlo? ja sie bardzo tego boje bo moj maly strasznie przywiazany do mnie i obawiam sie ze bedzie ciezko...;(

Witaj MARZENKA
Moj synek ma 2 latka ,wlasnie zaczal chodzic tez do peuterspeelzalen.Moj maluch to raczej odwazny ,pozatym od niedawna tez zostaje u opiekunki wiec mysle ze dzielnie znosi zmiany.Niestety bardzo choruje ,od kiedy tam poszedl caly czas chory.Jutro mam wizyte u lekarza niech go oslucha bo to juz za dlugo trwa.My tez zadowoleni jestesmy ze maly troche z dziecmi poprzebywa.Ciesze sie ze u nas tak gladko poszlo:-)

no wlasnie tego sie obawiam...tych chorob... ale teraz najwazniejsze dla mnie by przed pojsciem do szkoly zaprzyjaznil sie z jezykiem no i z dziecmi...

Haque super...nie jestem sama :) moze zorganizujemy jakies spotkanie :) bo ja otwarta na nowe znajomosci :)

bry...

Marzenko mój Victor tez zaczął chodzić do przedszkola od listopada :tak:- nie powiem ze łatwo było... on też nieśmiały i cały czas ze mną na okrągło był...zajęło nam to 5 razy /wizyt/ zanim przestał płakać żegnając sie ze mną:zawstydzona/y:.. zawsze mówiłam mu ze go kocham , buziaczek - przytulasek i pa! aaaa i nie zapomnij mu powiedzieć ze Ty zaraz wrócisz!!! /to chyba bardzo ważne dla dziecka ze go tam na nieskończoność nie zostawiasz:-)/
On bardzo sie cieszył jak wychodził z sali i rzucał mi sie na szyje ze słowami MAMA WRÓCIŁA:-D ... ważne jest też twoje nastawienie..jak ty jesteś tym zestresowana to dziecko to szybko wyczuwa:tak: i sie boi...- dużo optymizmu ci życze i ..zacznij mu opowiadać już teraz o tym / ze pójdzie do przedszkola, że kupisz mu plecaczek i kubeczki, i że go tam zostawisz zeby sie z dziecmi pobawił.../ żeby mógł sie z tą myślą oswoić;-)...bedzie dobrze zobaczysz!!!

ufff i po czwartku...:-D

No i sie okazalo, ze my z Marzena sasiadkami jestesmy, mieszkamy ulice obok siebie :-) fajnie!

Ja to do peuterspeelzaal sie nie spiesze, jeszcze nam przynajmniej 1,5 roku zostalo, takze mamy czas na oswojenie sie, ale moze tez bedzie tak ze Tomek wcale nie pojdzie do przedszkola... no zobaczymy. poki co nie zastanawialismy sie jeszcze nad tym za bardzo.

Dames ja poznalam na koncercie chlopaka, ktory robi fotki profesjonalnie, i za 2 dni zdjec Tomusia z nami (plener i w domu), lacznie z obrobka i wywolaniem zawolal tylko 50e :-) jakby ktoras byla chetna to piszcie! na koncercie porobil ladne fotki, mam nadzieje, ze te co bedzie nam robil tez beda fajne. poki co jeszcze nie polecam, ale jakby ktoras chciala sie rzucic na gleboka wode:-D za 50e i miec jakies foty to dajcie znac. (ps. nie, nie mam zadnej prowizji ani kortingu za reklame heheheheheh):-p

reklama
Dzień doberek!

Hague ale numer - hihi teraz masz nową sąsiadke:-);-) a jak znajdziesz chwilke wrzuć jaką fotke z tego pleneru:cool2:
Miłego dnia laseczki...ja uciekam do pracy...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry