reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
dziewczyny, a w tym lisciku byla nazwa tej bakterii, czy cos?
moja TOsia miala takie testy w polsce, wlasnie z noska, ale to bylo na gronkowce. Gronkowiec po lacinie to jest staphilococus aureus, czy jakos tak, pamietam, bo musialam podawac tutaj lekarzowi nazwe i mi sie zapamietalo :)

Witam Wszystkich.
Na pneumokoki tez robi sie wymaz z nosa, badanie niebolesne chociaz dla malucha moze byc stresujace, jak kazde inne. Zdaje sie, ze sa jakies badania nad nosicielstwem pneumokokow u dzieci. Podobno jest sporo takich bezobjawowych nosicieli, zreszta syn tez miał, nie było zadnych objawów, wymaz robilismy z całkiem innego powodu.
My dzwonilismy do GGD i tak jak myslałam ze szczepieniami bedzie problem:-), my taki niestandardowy przypadek jestesmy. Maja myslec moze cos wymyslą, a jak nie zaszczepimy gdzie indziej.
Sencilla, Twoje dziewczynki chodzą na zajecia przy misji katolickiej? Jestescie zadowoleni? Dzieci sa chętne? Co robią na zajęciach?

dzien dobry,

dziewczyny, kiedys podawalyscie strone, na ktorej mozna przejrzec oferty ubezpieczalni i dostosowac je do swoich potrzeb. czy moglybyscie jeszcze raz podac tę stronke?
musze zmienic ubezpieczyciela, bo Menzis, w ktorym teraz jestem, nic nie pokrywa :(

Ania, tak, moje chodza tam do szkoly, ucza sie troche z religii, troche z polskiego. MOje sa bardzo zadowolone, natomiast ja mniej (nie za bardzo kocham ten "typ" nauczycielek). Fakt, ktory mi najbardziej przeszkadza to to, ze nauczycielka nie jest nauczycielka z wyksztalcenia. No i co do jej slownictwa tez nie bardzo ;)

Ostatnia edycja:
Ano tak o dobrego nauczyciela trudno. Mi najbardziej zależy na przygotowaniu do komunii, jezyka polskiego moi sie i tak uczą. Własnie gdyby ktos potrzebował polska literaturę, chetnie pozyczę:-)

reklama
No to ja tez zapytam przy okazji - czy ktoras z was jest ubezpieczona w FBTO? jestescie zadowolone? oferte maja calkiem calkiem i zastanawiam sie czy do nich nie przejsc z cala familiada?? jestesmy ubezpieczeni w azivo, okolo 10e wiecej co miesiac.... od osoby. czyli rocznie 200e w kieszeni jakby nie patrzec :nerd:

Do góry