reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ayni a chyba pisałaś że Twój małżonek chce Polskę zobaczyć.tylko powiedz mi po co???:sorry:

clauditka nikt tu nie pisał że "chciałaś to masz" a nana pytała dlaczego jej się czepiają to wyjaśnili jej to co niektórzy.
P.S. a nie lepiej przerejstrować auto zeby wszystko było legalnie?a nie jakieś kombinacje?

Gosia lecę donieść na Ciebie:-p

reklama
Anno też mnie to zastanawia. :D myślę że może dlatego że mnie trochę już zna i moje polskie marudzenie powiazane z lekkim przesadyzmem i widzi że tak naprawdę to musi być tam wesoło skoro poznał już wielu fantastycznych ludzi z tego kraju. Jak się w końcu wybierzemy to zabiore go do trójmiasta.

ANNO no po raz kolejny ci napisze nie czepiaja sie nas juz o auto tylko o to ze byc moze powinnismy rozliczac sie w Polsce .Nie chodzilo im tez o to ze auto mamy na polskich blachach tylko chcieli wiedziec skad mamy na nie pieniadze.Pytalam dlaczego sie nas czepiaja ale to bylo raczej pytanie retoryczne i jak sama stwierdzilam to wielu tak robi a my wpadlismy.Moze otwarcie nikt nie napisal ze jestem sama sobie winna ale taki sens wybrzmiewal z niektorych wypowiedzi .

GOSIA wiesz powiem ci ze nie mam pewnosci czy brak meldunku w PL to wystarczajacy powod by sie tam nie rozliczac.No bo jak chca to sie wszystkiego czepia.Czytalam o tym duzo i oni poprostu sprawdzaja gdzie jest nasz osrodek zycia wiec teoretycznie w NL ale jesli mam psje ,hobby czy bliskie kontakty z rodzina to wystarczy jedna taka rzecz i jestesmy obowiazani placic podatki w PL.

Moj kuzyn mial dzis operacje na noge ,wciaz czeka na transport do kliniki.Jest w spiaczce ale chyba slyszy bo dzis jka byl u nigo jego brat to polecialy mu lzy z oczu.

nana ja kiedys ogladalam program, chyba na discovery, ze ludzie w spiaczce czuja obecnosc innych ludzi (czegolnie rodziny), a nawet slysza i rozumieja co sie do nich mowi, tylko poprostu nie umieja tego okazac - zdarza sie jednak ze okazuja to poprzez lzy wlasnie lub np. delikatne ruszenie palcem. Niech jego rodzina czesto go odwiedza, jak tylko moga, i rozmawiaja do niego. Moze sie w koncu wybudzi ze spiaczki i wszystko bedzie dobrze. Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia.

ee tam Trojmiasto:-p polskie Gory, to jest to!:sorry2: napewno zasluguja, by pokazac je cudzoziemcowi :tak: a szczegolnie Zakopane, Dolina Koscieliska, Gubalowka, Kasprowy, Morskie Ooko, itd itd itd :tak::tak::tak::tak::tak:
kto sie zgadza, plec pod budke, hihi :-D

Ja po gorach duzo chodzilam i nawet bylam calkiem niedawno , chyba 2 lata temu w Bieszczadach i nad Dunajcem, ale nad morzem nie bylam juz bardzo dawno temu, chyba jak mialam 12 lat.

Z malym dzieckiem Zakopane napewno odpada, tam bez wzgledu na pore roku sa tlumy i kolejki.

Poslucham chetnie innych sugestii z naciskiem zeby nie bylo zbyt daleko od lotniska i wygodnie na jakis krotki wypad.

Anna my jedziemy w gory na lato, zeby troche po nich pochodzic i 'pozwiedzac' :tak:
Ayni w Holandii tyle morza, a Ty jeszcze nad morze chcesz jechac, hihi. Ok, ok, wiem, w PL calkiem inaczej nad morzem niz tutaj. I cieplej, wykapac sie mozna.. ahhh..

reklama
TheHague szczerze odradzam Zakopane w letnie wakacje :no: ja w tym roku sie nadzialam i wzielam moich holendrow do Zakopca i powiedzialam sobie ze nigdy, nigdy, przenigdy w zyciu nie pojade tam w polskie wakacje. Takich tlumow jakie tam zastalismy bym sie nigdy nie spodziewala, wiekszosc czasu spedzilismy w korkach i w kolejkach doslownie do wszystkiego ...........

Anno no wlasnie dlatego wyrobilam sobie ten papierek w razie jak by ktos doniosl hihihihiihi ;-)

Do góry