reklama
nana19
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny ,dziekuje ze zamiast mnie krytykowac dodalyscie mi otuchy.Dokumety mamy juz gotowe ,pozostaje miec nadzieje ze US wlasciwie to zinterpretuje.
ISKIERKO to ja wlasnie napisalam ze zamiast kubla wody potrzebuje rady .Wystarczy ze sama sobie wyrzucam.Nie potrzebuje by mnie ktos dobijal...
ISKIERKO to ja wlasnie napisalam ze zamiast kubla wody potrzebuje rady .Wystarczy ze sama sobie wyrzucam.Nie potrzebuje by mnie ktos dobijal...
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
My będziemy zmuszeni zmienić auto, bo nasze jest za małe, jak na rosnące potrzeby naszej rodziny, no i zaczyna być gruchotem. Na żółte blachy będziemy skazani, bo kupienie tutaj auta bardziej się opłaca cenowo, niż w Polsce... no i nikt nas się nie będzie czepiać, że obce blachy mają.Astrid, my zmienialiśmy juz trzy razy kraj zamieszkania w przeciągu 6 lat, tablice rejestracjne tez. Ile jeszcze czasu będziemy mieszkać w Holandii? Kto to wie:-)
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Haha w ogóle przypomniała mi się mina mojego męża, jak pojechaliśmy dawno temu do belastingu, bo chcieliśmy zapłacić ten podatek drogowy i przy okazji zakupić kartę parkingową. Pani powiedziała, że nie, bo nie mamy żółtych blach i do widzenia. Hahahaha
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
nana19 dacie rade.... swoją drogą w Polsce to zawsze tak jest, zamiast wziąść sie za oszustów i praczy pieniedzy czepiają sie zwykłych ciezko pracujacych obywateli.... standard w naszym kraju...
AnnaJ007
Fanka BB :)
A Polacy to tylko narzekać potrafią, żadnych pozytywów nie widzą
Żeby widzieć coś czego nie ma to trzeba się albo napić albo najeść grzybów. Z dwojga tylko to pierwsze jest legalne toteż wszyscy piją Dlatego wódka w Polsce jest tańsza niż w Europie Zachodniej. To dla spożywających może być jedyna pozytywna wiadomość
nana my też mamy auto na pl blachach i meldunek w pl, kochana współczuje Ci bardzo, rozumiem co przeżywasz, sama moge być w podobnej sytuacji, wierze że skończy się to dobrze dla Was, poprostu wyjaśnicie wszystko i miejmy nadzieję że US da sobie spokój.
Przestańmy mówić dziewczynie że to jej wina, że sama sobie zawiniła, niektórzy nie mają pieniędzy na przerejestrowanie auta lub chcą zaniedługo wrócić do kraju, zrozumcie czasem kogoś ,a nie od razu oceniać pt "sama tak chciałaś to masz" .Jeśli ja dostanę karę za to że jeżdżę na pl blachach to dostanę ją ja a nie Wy , i to będzie moja wina!
Przestańmy mówić dziewczynie że to jej wina, że sama sobie zawiniła, niektórzy nie mają pieniędzy na przerejestrowanie auta lub chcą zaniedługo wrócić do kraju, zrozumcie czasem kogoś ,a nie od razu oceniać pt "sama tak chciałaś to masz" .Jeśli ja dostanę karę za to że jeżdżę na pl blachach to dostanę ją ja a nie Wy , i to będzie moja wina!
reklama
dziewczyny tak wtrace tylko do tematu, bo z tego co czytam wiecej osob moze byc w takiej sytuacji, czemu w Polsce w urzedzie gminy nie zglosicie tymczasowa zmiane zamieszkania. Papierek dostaje sie na miejscu, jest wazny 3 lata, za darmo i w razie W to moga was w d.... pocalowac bo macie czarno na bialym ze z Polska laczy was tylko zameldowanie. Wydaje mi sie ze taki papier powinien byc wystarczajacym dowodem
P.S. jak sie myle to prosze mnie uswiadomic bo moze zyjac w slodkiej nieswiadomsci (i naiwnosci) jutro mnie beda poszukiwac listem gonczym ;-)
P.S. jak sie myle to prosze mnie uswiadomic bo moze zyjac w slodkiej nieswiadomsci (i naiwnosci) jutro mnie beda poszukiwac listem gonczym ;-)