reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Na wzdęcia Espumisan, infacol albo herbatka z kopru wloskiego.
Moja mała przespala niemal całą noc. O 1.00 dalam jej swoje odciągnięte mleko i spałyśmy słodko do 9.00.
W dzień znow byla marudna, ale podobnie jak wczoraj po kąpieli wypila z dwoch piersi i teraz slodko śpi.
Pozdrowienia

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Mamy. Miałam już nie zaglądać na forum, ale spędziłam tutaj sporo czasu i uznałam, że powinnam się pożegnać, a nie odchodzić tak bez słowa.
Poznałam tutaj kilka fajnych osób, z kilkoma udało mi się nawet zaprzyjaźnić.
Na forum szukałam możliwości wygadania się po polsku, konstruktywnej dyskusji, możliwości na lekkie ponarzekanie;), odstresowania się i informacje. Jednak od pewnego czasu nie dostaję nic z tych rzeczy, a jedynie forum pożera sporo mojej energii, dobrego samopoczucia...a przecież poświęcam temu mój wolny czas. Zauważyłam również spadek jakości rozmów, nie ma możliwości na swobodne wyrażenie swojego zdania, aby zaraz nie zostać zakrzyczanym. Zauważyłam też spadek jakości żartów, a niektóre osoby o których miałam bardzo dobre zdanie mnie rozczarowały.
Kilka razy zadawałam sobie pytanie, po co ja tutaj zaglądam?
...bo brakuje mi moich polskich znajomych?
...bo momentami tak szaleńczo tęsknie za krajem?
...bo czuję się często samotna w krainie wiatraków?
Tak, na każde to pytanie brzmi odpowiedź Tak! ...ale co z tego, spkoro od dłuższego czasu nic z tych rzeczy nie zostaje zaspokojone na tym forum, a wręcz przeciwnie, dostaję zastrzyk negatywnej energii.
I dlatego psotanowiłam się pożegnać z Wami i z tym forum. Jeszcze raz dziękuję wszystkim z którym spędziłam tutaj miło czas. I za masę informacji, które były mi tak pomocne. Mam nadzieję, że ja też byłam komuś pomocna jak i temat który założyłam o informacjach dla Mam w Holandii.
Jeśli ktoś będzie chciał się ze mną skontaktować lub potrzebował jakiś informacji, pomocy to na pewno znajdzie możliwość kontatu.
Pozdrawiam raz jeszcze. Trzymajcie się ciepło w tym "kraju deszczowców" :tak::-D
Iguana

P.S. AnnJ, na Twojej przyjaźni zależy mi najbardziej. Mam nadzieję, że kontakt nam się nie urwie.

My juz nie spimy, Tomek sie ode mnie zarazil i ma katarek, jak tylko mu sie calkowicie zatka i poczuje ze nie moze oddychac, to strasznie placze, az mi sie serce kraja :-( Jak juz zachorowal, to wzielam go do siebie, poprzytulalismy sie w nocy i jakos ja oboje przespalismy. Najgorsze ze nie da sobie odciagnac katarku, jak tylko widzi odciagacz zblizajacy sie do noska to wykreca sie na wszystkie strony i placze, nie wiem co robic, sama masc majerankowa i od czasu do czasu zaaplikowany otrivin nie pomoga :-(

Zna ktos jakies sposoby domowe na katar u maluszka?

Iguana, zostan :tak:

The Hague moze olejki eteryczne ? Wietrzcie mieszkanie z zarazkow i nawilzaj powietrze. Nic innego mi do glowy nie przychodzi bo ten otrivin to chyba zoutoplossing a wlasnie rozwor z soli chcialam polecic... no nic... probuj. zdrowka

No wlasnie teraz czytalam na jakiejs polskiej stronie o olejkach eterycznych eukaliptusowych, 1-2 krople zakrapia sie na kolderke dziecka (lub na poduszke u starszego), ale nie wiem gdzie taki olejek eukaliptusowy mozna kupic? :confused:

dzien dobry...

Hague u mnie zawsze dziala zoutoplossing:tak: nie mam pojecia gdzie kupic takie kropelki moze w aptece?
Iguana w szoku jestem... az tak zle?:zawstydzona/y:nie odchodz..............

u nas od rana leniwie...dzieciaczki maja wakacje:-D

Załączniki

• DSCF4299.jpg
    DSCF4299.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 46
Dzień dobry.
TheHague, olejek eukaliptusowy w Etosie widziałam, mozesz tez obok/pod łożeczko dac pokrojoną cebule, ja podnosiłam tez wyzej materac, zeby maluchowi lepiej sie odddychało, no i nawilżac pomieszczenie.Ewentualnie może woda morska do noska.
Aniahaven, super gromadka:-), u nas do ferii jeszcze dwa tygodnie.
U mnie zapowiada się słoneczny dzień.

Wydaje mi sie, ze widziałam na półce z lekarstwami ale moze byc tez jako olejek do kapieli. Fajny jest tez olbas ale nie wiem czy tu jest dostepny. No i na poczatku trzeba uwazac i nie dawac za duzo, zdarzaja sie alergie u dzieci na rozne olejki.

reklama
Ania oo w etosie:-) a jak to sie moze nazywac? i na jakim dziale to moge znalezc?

Hague napewno znajdziesz Etos to nie IKEA:-) poza tym przypomnialo mi sie jak czytalam o tej cebuli pod lozkiem ze robi sie takie naszyjniki z czosnku i przymocowuje obok glowki dziecka jak spi... :tak:

A my juz po sniadanku, pranie juz sie schnie w ogrodzie bo slonko swieci ale za zimno jeszcze na wycieczki rowerowe;-) wiec w ruch idzie plastelinka - milego poranka dziewczyny..

Do góry