reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Fakt, w Polsce jak sie urlopy zsumuje to dluzej to wychodzi. Ale samo zycie w Polsce nie jest rozowe i coraz mniej mlodych ludzi decyduje sie na dzieci. Mysle, ze Polsce czeka niebawem fala poznego macierzynstwa, a jesli chodzi o badania prenatalne i zmuszanie do rodzenia ciezko chorych dzieci to tez sie czasem zastanawiam co to za polityka... Napewno nie prorodzinna.

Obywatelki drugiej kategorii | NaTemat.pl

Polki mimo wszystko bardzo pragna dzieci i beda rodzic. Jak nie w POlandzie, to zagranica. To wlasnie Polki na wyspach pobijaja wszelkie rekordy w rodzeniu dzieci :-) szkoda tylko, ze dzieci musza sie wychowywac w diasporze zamiast w ojczystym kraju...

http://wiadomosci.onet.pl/regionaln...h-chetnie-rodzimy-dz,1,5270953,wiadomosc.html

Podatek od deszczu... Hmmm... Dobrze, ze nie ma czegos takiego w Holandii, bo by sie przedsiebiorcy nie wyplacili :-D w Polsce tez juz przestaja placic fiskusowi na czas... A co bedzie razem z deszczowym podatkiem ? :eek:

Kiedyś czytałam artykuł, że w UK Polki prowadzą w statystykach klinik aborcyjnych :eek:. Jak zaostrzą ustawę, to już w ogóle będzie jakiś szał. W ogóle dziwi mnie, że przekonania jakiejś grupy ludzi zmuszają cały ogół do podporządkowania się. To tak, jakby wegetarianie ustalili ustawę zakazującą zjadania mięsa i produktów odzwierzęcych. Paranoja.

A ostatnio na WP pisali, że coraz więcej osób jest zdania, że jedno dziecko to dla nich luksus. Poza tym wystarczy porównać ceny ciuszków. W takim HM przy zarobkach 1500€ kupisz powiedzmy bodziaka za 5€, gdzie w PL ten sam bodziak to np. 25zł przy zarobkach 1500zł. Jest różnica? Jest :wściekła/y:.

Ostatnia edycja:
chciałabym tylko zwrócić sie do dziewczyn które za wszelką cene robią straszne zło ze złobków i tak strasznie to krytykują.... jesli macie mozliwosc siedziec w domu albo pomoc od strony babci to tylko sie cieszcie, bo akurat nie ktorzy nie maja wyboru... ja swojego zdania na ten temat nie bede wypowiadac bo takowy juz był .... ale poprostu to jest żałosne... wam sie nie podoba to okej ale nie róbcie dramatu i pomyslciee ze te ktore musza oddać dziecko nie skacza z tego powodu z radości.....

Już pisałam o tym jak się czuję szczęśliwa z tego powodu, że mogę sama zajmować się swoim dzieckiem i wcale nie krytykuję mam które oddają swoje pociechy do żłobków, bo różne są sytuacje. "Klatki" widziałam na żywo i jak każdy mam prawo wyrażać swoją opinię. Nie musi ona zadowalać wszystkich tutaj na forum, podobać się...i tak napiszę to co myślę. A widziałam na żywo, oglądałam, dotykałam tzw. "klatki" i moja opinia i skojarzenie nie było pozytywne.

Witam, wlasnie przyjechalam z pracy, a podczas mojej nieobecnosci moje dzieci siedzialy zamkniete w klatce przez opiekunke :-D.

Żałosne...na prawdę.

Dobry wieczor.
Dopiero co znalazlam czas dla siebie i na forum. Dziś mialam wolny dzien, ale zrobilam zakupy na cały tydzień i ogólnie Olivia jakas taka strasznie absorbująca dziś była. Chyba się dziwiła że mama w koncu w domu od rana :-D.
Po kąpieli wypiła z 80ml modyfikowanego (więcej nie chciała), docisnęla do pełna cycem i zamiast spac to śpiewala do swoich zabawek. Później się przespala ze 30 minut i teraz wreszcie po kolejnym cycku zasnęła - mam nadzieję ze na dobre (tzn gdzieś do 1.00).
Widzę, że dalej maglujecie temat żłobków. No cóż, ja się już wypowiadać nie będę w tym temacie. Interesuje mniew tylko dlaczego Iguana uważa żart Sencilli za żałosny? Jak dla mnie bylo to dobre rozładowanie sytuacji i osobiście nie widze w tym nic żałosnego...

dla mnie też posty co niektórych są żałosne ale jakos tego nie afiszuje bo nie ma to najmniejszego sensu a co niektórzy starsznie lubią na siebie zwrócić uwagę widzę... i to jest bardziej żałosne...

ooo jaa oby na taką ilość dzieci było dużo przedszkolanek bo jak wszystkie zaczną płakać to amba hehe

To pewnie w ramach wzrostu ilości małych dzieci w mieście, do tego aktywizacja zawodowa ludzi po pedagogice (która jest rozchwytywana wszem i wobec), no i zaadaptowanie budynku, który wcale nie jest mały. Tam na początku było przedszkole i podstawówka elementarna. Potem zrobili z tego liceum. Teraz żłobek, pewnie w części przedszkolnej. Ponoć w drugiej części chcą zrobić coś w stylu domu pomocy społecznej czy czegoś takiego. Jest tam niemała sala gimnastyczna, to by mogli tam zrobić coś a'la ośrodek kultury.

reklama
Anno, życie nie polega na tym by się ze wszystkimi we wszystkim zgadzać. To właśnie jest fajne, że każdy ma swoje zdanie i może je wyrazić. Ważne jeszcze żeby umiał je bronić. Każdy ma inne poczucie humoru, inne wyczucie piękna i tak dalej. I musi tak byc, bo inaczej nasze życie byłoby strasznie puste i nudne.
Pozdrawiam

Do góry