reklama
Iskierka ja to rozumiem że jemu wszystko jedno skoro to praca produkcyjna ale fakt bycia pracodawca nie znaczy że trzeba w życiu być kutafonem rozumiesz? Ja odkąd przyjechałam do nl miałam okazję pracować w wielu miejscach oraz wykonywalam różne rodzaje prac może to szczęście ale w 90% przypadków trafiłam na ludzi z prawdziwego zdarzenia i kiedy miałam jakikolwiek problem mogłam sobie z pracodawca zawsze porozmawiać. Smutne jest natomiast i zawsze bardzo się denerwuje kiedy słyszę że pracodawcy nie przestrzegaja przepisów zawartych w holenderskim prawie pracy. To tak jakby powiedzieć że nie płaci mi tyle ile powinien ale dobrze że płaci... Hmmm wiesz on nie robi łaski że Ci chociaż udostępni ludzkie warunki do odciagania już pal sześć te przerwy bo wiadomo że chcą tam ludzi wyciskac jak cytrynki. Ale po prostu nie trzeba być chamem. Pracodawca też człowiek.
Bry :-)
Aniu a ty cos taka zadowolona???? aaaaaa juz wiem przeciez ci sie imprezki szykuja
Iskierka gratki nie martw sie na zapas, najgorszy bedzie pierwszy dzien pozniej juz bedzie tylko lepiej a Oliwia zostanie przeciez z babcia wiec nic zlego sie jej nie bedzie dzialo
Ja dzisiaj juz z ranca lekarza zaliczylam wszystko nawet sprawnie poszlo pozalatwialam wszystko i to w godzine :-) teraz mysle co by tu dzisiaj robic bo wszyscy jakiegos lenia w d... maja
Aniu a ty cos taka zadowolona???? aaaaaa juz wiem przeciez ci sie imprezki szykuja
Iskierka gratki nie martw sie na zapas, najgorszy bedzie pierwszy dzien pozniej juz bedzie tylko lepiej a Oliwia zostanie przeciez z babcia wiec nic zlego sie jej nie bedzie dzialo
Ja dzisiaj juz z ranca lekarza zaliczylam wszystko nawet sprawnie poszlo pozalatwialam wszystko i to w godzine :-) teraz mysle co by tu dzisiaj robic bo wszyscy jakiegos lenia w d... maja
AnnaJ007
Fanka BB :)
Iguana, w CB pracuje CB-arts, ktory skonczyl 6 lat medycyny, specjalnie sie dowiadywalam
Tak czy siak to pediatra to napewno nie jest, wiec rownie dobrze mozna isc z dzieckiem do urologa....tezkonczyl 6 lat medycyny
Ja jak jestem w PL to ide z Tymkiem do pediatry, tym bardziej ze mi ubezpieczenie zwraca za wizyty.
Do dentysty tez tu chodze aleto ze wzgledu ze stomatologa to sie strasznie boje z tym sie uzoswoilam...
A tak wogole to witam z PL...
anetka880
Dzien dobry!!
Moje dziecko ma juz druga drzemke, moj T chory 2 dzien lezy w lozku. Czekam na mame i zaraz bede wloski farbowac bo juz az wstyd taki odrost.
Aniu ja bylam w zeszlym tygodni w GGD i sklamalam ich zeby mi dali juz spokoj i mam na rok spokoj z nimi. Powiedzilam ze nie mam problemu juz z Kuba i jego jedzeniem. Na CB jak narzie nie narzekam ale GGD to dla nas cos okropnego...
Moje dziecko ma juz druga drzemke, moj T chory 2 dzien lezy w lozku. Czekam na mame i zaraz bede wloski farbowac bo juz az wstyd taki odrost.
Aniu ja bylam w zeszlym tygodni w GGD i sklamalam ich zeby mi dali juz spokoj i mam na rok spokoj z nimi. Powiedzilam ze nie mam problemu juz z Kuba i jego jedzeniem. Na CB jak narzie nie narzekam ale GGD to dla nas cos okropnego...
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
hejka
anetka 888 a co to GGD?
anetka 888 a co to GGD?
hej..
Gosiu no imprezki sie szykuja... hmmm same... w sobote mamy pieczenie prosiaka a w niedziele swietujemy 2latka
Anetko ja GGD nie znosze... wczoraj mi przyslali jakas ankiete z pytaniami..tylko ze tych pytan jest 16 stron A4 czy oni mysla ze ja nie mam co robic tylko na jakies durne pytania odpowiadac?
lece zrobic jeszcze zakupy spozywcze i... WEEKEND:-)
Gosiu no imprezki sie szykuja... hmmm same... w sobote mamy pieczenie prosiaka a w niedziele swietujemy 2latka
Anetko ja GGD nie znosze... wczoraj mi przyslali jakas ankiete z pytaniami..tylko ze tych pytan jest 16 stron A4 czy oni mysla ze ja nie mam co robic tylko na jakies durne pytania odpowiadac?
lece zrobic jeszcze zakupy spozywcze i... WEEKEND:-)
Anetka , a CB to nie jest przypadkiem część GGD?
Idac za tokiem myslenia niektorych z WAs pojde nastepnym razem do gastrologa zamiast do ginekologa.. przeciez obydwaj skonczyli 6 lat medycyny, w polsce na dodatek (raj medyczny) i na dodatek oboje sie zaczynaja na G....
PS. Piszac, ze CB-arts skonczyl 6 lat medycyny nie mialam na mysli, ze skonczyl W OGOLE medycyne, tylko to, ze skonczyl 6 lat specjalizacji o nazwie CB-arts.
Co do tego karmienia, to rozumiem Iskierke,ze nawet sie boi zapytac o to pracodawce...
Ja bym zrobila tak, jak zrobilam to teraz. PIerwszego dnia pracy po powrocie z macierzynskiego po dwoch godzinach od rozpoczecia pracy wstalam, wzielam manatki i powiedzialam: ide odciagac mleko, bede za pol godziny.
Ja bym tak na Twoim miejscu zrobila Iskierka, jesli tY bedziesz przekonana o tym, ze robisz dobrze, idac odciagac mleko, to nikt Ci sie do tego nie zamiesza.
Idac za tokiem myslenia niektorych z WAs pojde nastepnym razem do gastrologa zamiast do ginekologa.. przeciez obydwaj skonczyli 6 lat medycyny, w polsce na dodatek (raj medyczny) i na dodatek oboje sie zaczynaja na G....
PS. Piszac, ze CB-arts skonczyl 6 lat medycyny nie mialam na mysli, ze skonczyl W OGOLE medycyne, tylko to, ze skonczyl 6 lat specjalizacji o nazwie CB-arts.
Co do tego karmienia, to rozumiem Iskierke,ze nawet sie boi zapytac o to pracodawce...
Ja bym zrobila tak, jak zrobilam to teraz. PIerwszego dnia pracy po powrocie z macierzynskiego po dwoch godzinach od rozpoczecia pracy wstalam, wzielam manatki i powiedzialam: ide odciagac mleko, bede za pol godziny.
Ja bym tak na Twoim miejscu zrobila Iskierka, jesli tY bedziesz przekonana o tym, ze robisz dobrze, idac odciagac mleko, to nikt Ci sie do tego nie zamiesza.
reklama
Iskierka71
Sencilla, to nie jest tak, że ja się boję zapytac pracodawcę...Co do tego karmienia, to rozumiem Iskierke,ze nawet sie boi zapytac o to pracodawce...
By łam dziś podpisac umowę w uitzendbuerau i koordyn atorka przy mnie dzwoniła do firmy. Informowała ich że ja chcę wrócić do pracy po macierzyńskim i że karmię piersią i że potrzebowałabym jakiegos pomieszczenia do tego, by spokojnie jeden raz na pauzie odciągnąć mleko. Odpowiedź była taka, że raczej nie ma warunków (czemu się nie dziwię, bo firmę znam i wiem jak wyglądają poszczególne pomieszczenia), ale że zobaczą co się da zrobić (jak znam życie to pewnie nic).
Uprzedzam ewentualne pytania - była ze mną córka która język zna perfect i nie ma mowy żebym coś źle zrozumiała.
Drugie - Sencilko kochana, nie mogę zrobić tak jak ty, poniewaz jest to praca przy maszynie. Przy każdej maszynie pracują dwie osoby - operator i pakowacz. Ja jestem pakowacz, czyl,i osoba odpowiedzialna za towar, który z tej maszyny schodzi...
Mogę jedynie iść do toalety i tam na dużej pauzie odciagnąc pokarm
O dziecko się nie martwię. Mleko modyfikowane pije bez problemu. Kupiłam jej Nurtilon Omneo i pije go nawet na śpiąco.