reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam wszystkich.
Dziś leniwa niedziela....
Na obiadek dziś kieszonki z piersi kurczaka nadziewane pieczarkami i tartym serem a do tego wszystkiego frytki. Błyskawiczny obiad do zrobienia więc mamy mnóstwo czasu by go zrobić. Starsza córka poszła z młodszą na spacerek, chłopaki graja w piłkę. Reszta domownikow gra w karty, a ja korzystam ze sloneczka i piorę pranie.
TheHague - gratki dla Tomusia.
Wrzuć fotki

reklama
jestem tez Aniu :-D
dzisiaj taka mam troche pracowita niedziele bo musze poprac jakies ubrania na te dwa dni wyprasowac i na wyjazd do Polski rzeczy poprzegladac no i dla Thijsa cos na roczek jakies szmatki poszukac kupilam mu ostatnio bialy sweterek a reszte cos dopasuje i tylko sie zastanawiam czy go tak calkiem na bialo ubierac :sorry2:o matko wlasnie sobie przypomnialam ze do ksiedza musimy jeszcze leciec po swistek do chrztu :szok::szok:
Thijsje tez po tym ostatnim szczepieniu jakis taki marudny sie zrobil z jedzeniem klopot bo czasami je a czasami jak mam go karmic to taki niespokojny jest naciaga sie na wszystkie strony placze nie wiem co mu jest :-( juz czasmi mysle moze on juz kielbasy chce a nie tylko mleko......:-D;-)

Karola my mamy jutro w planach spacer po plazy:tak: juz sie nie moge doczekac

hej...

a my standardowo na pchlim targu z Karinka bylysmy:tak: truskawki zakupilam znowu wiec bylo obzarstwo popoludniowe..:tak:.obiadu nie robilismy bo wczorajszy grill byl za obfity wiec dojadalismy:cool2:...pranie tez wypralam bo posciele przebieralam wczoraj wiec nazbieralo sie..:sorry2: a zamiast kiecki skrecalam z moim M szafe do sypialni..:nerd:...jutro po pracy podskocze to zakupie ja o ile jeszcze jest hihi...znajac moje szczescie:-D

poza tym Karola polujemy na ladny dzien / i wolny od pracy:dry:/ i napewno sie do Ciebie wybiore i pojdziemy po plazy poszalec bo Karinka bardzo zaluje ze z nami nie byla wiec musze jej to wynagrodzic...:-)

tymczasem zmykam pod prysznic,pa

witam sie z wami:-) troszke pozno, ale niedawno wrocilismy z podrozy do zuid limburg :-) chyba wybralismy sobie juz domek ktory kupimy - parter, pierwsze pietro i poddasze, czyli sypialnia zrobiona ze strychu:tak: miodzio :tak: ogrodeczek duzy, z oczkiem wodnym i fontanna :-) sliczna kuchnia i lazienka, jedyne co mi sie nie podoba ze w salonie sa kafelki nie panele, ale to da sie zrobic :tak: co najwazniejsze - spokojnie, cicho, czysto, holendersko, nawet Polakow nie ma prawie wcale, sa gory i pagorki, wiec jak nie w Holandii :-D moj M. prace ma od reki zalatwiona juz, w kazdej chwili jak sie bedziemy przeprowadzac i dostaniemy ta zasrana hipoteke to z miejsca idzie do pracy:tak:

w Limburg bylo gezzelig, bylam w miejscu gdzie spotykaja sie 3 panstwa - niemcy, belgia i holandia - najwyzszy punkt widokowy w Holandii - chyba 355 m.n.m.p ale nie pamietam dokladnie:-D z tego wrazenia (mam lek wysokosci:-p):-D, jutro spojrze na fotki i w razie czego sie poprawie :tak: oczywiscie z gory Holandia plaska jak patelnia, belgia lekko pagurkowata a niemcy bardzo duzo gor maja :tak: z tego punktu nawet bylo widac morze :szok: masakra, jak wchodzilam na ostatnie pietro tego punktu widokowego to myslalam, ze sie obsr.... :-D:cool2: ale jakos dalam rade :tak: postaram sie jutro wrzucic wam jakies foty:-) Tomek w drodze powrotnej tak sie rozplakal ze ponad pol godziny gnilismy na parkingu kolo jakiejs stacji benzynowej i nie dalo sie go uspokoic :dry: ale jakos poszlo i pojechalismy dalej :tak:
U siostry oczywiscie obzarlam sie jak swinia, nie moge do niej jezdzic :-D

z takich bardziej niemilych wiadomosci, to dziewczyna z miasteczka ode mnie dzis umarla. Byla w moim wieku i od (mniej wiecej) 2 lat chorowala na anoreksje. Kiedys byla troszke przy kosci, chodzila ze mna do rownoleglej klasy. Jak zobaczylam jej zdjecia niedawno to sie przerazilam... Skora i kosci.. :-( Takze dziewczyny - nie odchudzajcie sie na sile, bo z tego naprawde ciezko wyjsc, a osoba chora na to ciagle mysli, ze jest gruba, nawet gdy wyglada jak sam szkielet... szkoda takiej mlodej dziewczyny :-(

Ania kupuj suknie bo przepadnie :angry:
Iskierka pojadlabym takiego kurczaczka :tak:
Gosiu ja mam taka prace ze prawie w niej nie pracuje nigdy :-D ale nie bede pisala na forum o tym :tak: napisze Ci pozniej priv:tak:
Jak sie ogarne z fotosami z Limburg to wam cos wrzuce no i foto Tomusia tez :tak: buziolki i milej nocy laseczki.

Hague a w jakiej miejscowosci znalezliscie domek????Oj marzy mi sie tez taki domek ale narazie musimy odlozyc to na daleka przyszlosc:baffled: Ja tez bylam w drielandenpunt ale wiezy nie pamietam :sorry2: tez mi sie tam podoba :tak: i jedzenie takie pyszne takie troche nasze polskie

Gosiu niedaleko drielandenpunt wlasnie, ale jeszcze nic nie mowie, zeby nie zapeszyc hihi :) jak to wszystko bedzie blizej jak dalej, to wtedy sie podziele informacja :tak: nie ukrywam ze chcialabym zostac w Hadze mimo tego kociola ktory tutaj jest, bo przyzwyczailam sie juz :sorry2:
Jedzonko pycha:szok: ( w porownaniu z tym co jest np. w zuid holland...) kobitki stamtad naprawde gotuja jak polki, az trudno uwierzyc :-D

dzien dobry...

Hague ja tez chce PW :-p fajnie ze wam sie podobalo:tak:... sama chcialabym to zobaczyc...

a jak na razie to widze...ze zaraz spoznie sie do pracy,paaaa:-D

reklama
Martwie sie o Tymka od wczoraj nie moze chodzic.Najpierw myslalam ze jest taki zmeczony ale dzis to samo .placze bo chcialby isc ale nie morze.Tzn.troszke chodzi ale kuleje na lewa nozke bardziej niz zwykle (ta gdzie ma niedowlad).Wogole wyglada to jakby sie uwstecznil i dopiero uczyl chodzic.Serce mi sie kraje bo ciagle rece wyciaga by go gdzies zaniesc.Myslalm ze go boli nozka ale nic tam nie ma i jak mu dam pchacz to lepiej sobie radzi ale ciezko mu utrzymac rownowage .

Do góry