reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Czy Wasze dzieciaczki przechodzily moze trzydniowke?? Mlody wczoraj obudzil sie z calym brzuchem w wysypce. Tak mi zaswitalo w glowie, ze ta wysoka goraczka to nie byla wywolana tym zapaleniem ucha (zreszta HA powiedzial, ze uchole sa tylko lekko zainfekowane), ale wlasnie trzydniowka.

Milego dnia mamusie :-)

moj Antek miał "trzydniówke" trwało to u niego 5 dni i miał ekstra bonusy: kaszel katar i luzną kupę... a temp dochodziła do 40 st...w ciągu tych 5 dni byłam dwa razy u domowego zeby osłuchiwał czy oskrzela i plucka są czyste i były czyste... 5tego dnia dal mi recepte na antybiotyk ale powiedział ze mam podac nastepnego czyli 6tego dnia jesli temp bedzie sie utrzymywała...nastepnego dnia temperaturę jakby reką odjął... a pod wieczór buźka plecki i brzuszek wysypane... wysypka zeszła całkowicie po 2 dniach...

a u nas po staremu, dalej się byczymy na wakacjach... młody śmiga i trza za nim wszedzie latac.. troche sie u tej babci popsuł tzn zcwanił i próbuje mnie ile wlezie... cos mi sie wydaje ze po powrocie do NL bedzie mu ciezko sie przestawić... i bez histeri pewnie sie nie obedzie...

pozdrawiam dziś z pochmurnej Poloni

reklama
Witam Was
Ma-Rita nie było mnie dawno ponieważ nie miałam natchnienia do pisania:-(.
Jak już wcześniej wspominałąm mój tata choruje (rak:frown:), jego stan się pogorszył, miał podawaną krew, jest osłabiony i gorączkuje:-:)-:)-(
29.07 jedziemy do PL
Nikusia zapisałam do szkoły, już się nie może doczekać kiedy pójdzie.
Z ubezpieczalni Menzis co chwilę przysyłają nam list, że jakiś dokumentów brakuje i trwa to już 3 miesiące:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
aniahaven jak po urlopie? Odpoczełaś?
karola82 ja mam 2 nerki po lewej stronie złączone ze sobą, dowiedziałam się o tym mając 15lat. Twój dzidziuś napewno będzi zdrowy jak ryba:tak::tak::tak:
Sencilla co u Ciebie?
beauty zapadła się pod ziemie?
twiggless ja już się nie mogę doczekać kiedy mój Oli będzie śmigał na własnych nogach:)
Miłego dnia

Witam :-)
wpadłam się przywitać bo jedziemy z małym do laryngologa bo będzie miał podcinane wędzidełko pod języczkiem bo ma troszeczkę zrośnięte właściwie to lekarka powiedziała że to jest dosłownie niteczka i mogło by zostać bo w niczym mu to nie przeszkadza ale ja słyszałam że potem dzioecko może nie wymawiać dobrze r mam nadzieje że nie będzie żadnych komplikacji
miłego dnia dziewczyny:-):-):-)

WITAM

no i jak nowy dzionek??
u nas pochmurno maly nadal kaszle i smarka juz mnie cholera bierze jak dlugo mozna leczyc przeziebienie??? juz ponad tydz niewiem czy ten antybiotyk pomaga maly tak kaszle az sie dusi najgorzej rano -koszmar!!
pozaty ja ledwo chodze mam tarczyce i chyba tabl przestaly dzialac nie mam sily na nic tylko bym spala...urrrrrr

Milego i cieplego dnia BB-ony:dry::angry::-(

Sie ma kobitki!

Widze,że nie tylko ja zmagałam sie z gorączką i katarami...
Mój mały miał to samo przed wyjazdem do Polski, poszłam do domowego i antybiotyk nam pomógł na szczęście...:tak:
W Polsce było super,babcia sie nacieszyła wnukami a ja odpoczęłam i nagadałam się do woli...:blink:
Trochę sie nawet opaliłam,bo pogode mieliśmy w kratkę-ale nie padało.:-D
I jeśli ktoś potrzebuję, to przywioałam trochę optymizmu letniego z chęcią się podzielę.:-)
A teraz pora wracać do pudeł i szafek i skończyć to nasze urzadzanie się w nowym miejscu.Salon w rozsypce jeszcze przez co najmniej tydzień, bo właścieciel miał dowieźć meble i.....pojechał sobie na tydzień wakacji.:szok:
No trudno jakoś to przeżyję...też człowiek niech odpocznie.:-D

Mamo Mikołaja podziwiam cię i życze wam obojgu dużo zdrówka!
Aneta2222 przykro mi z powodu twojego taty, to smutne.Trzymaj się...
Sencilla a jak tam twoja młodsza księżniczka?Pokaż jakieś fotoski...
Mam nadzieje,że ty już doszłaś do siebie?
Twiggless ja wiem co to znaczy smigać za małym, mój to zamiast mleka chyba popija redbulle...
A tak wogóle to wczoraj rano /a wrócilam w niedziele/ byłam z moim Ernestem w szpitalu...Ledwo wstał jak sie rozpędził na salonie to...rozciął głowe na stole.
I trzeba było pędzić z nim na pogotowie...
Pierwszy raz dziewczyny widziałam taką dziure i taki krwotok ...:no::baffled:
Oczywiście wbił się na sam róg tego szklanego stołu.
Byłam taka wściekła, bo przed urlopem prosiłam tego gościa :angry::angry::angry:żeby go zabrał bo jest niebezpieczny i zapomniał.:wściekła/y::no:
Ale sie rozpisałam...:-Ddawno mnie nie było!:-)
OK,spadam sprzątać i takie tam.

Pozdrawiam wszystkich-miłego dnia,pa.

HEJ ja potrzebuje troche lepszego nastroju...

pozatym mamy problem z mieszkaniem codziennie jakies inne wiesci szef J mial cos zalawtil ale on idzie na łetwizne oddaje nam swoja chatke na osrodku wczasowym i ani tam sie zameldowac ani malego do żlobka niewiem co dalej sami nic nie mozemy znalezc strasznie drogie mieszkania tutaj a na jedna osobe pracujaca to koszmar a lokatorow juz nie chce mam ich dosyc jestem sprzataczka na etacie ...urrrrr...chyba wybuchne!!!

Mialam jechac do PL na msc i tez nie bo nie nie ma urlopu i duzo pracy a sama to autem nie pojade samolotu nie ma w nasze strony a jak jest to 3 tys zl wiec dzieki!!!

jeszcze moje siostrzenica ma osiemnastke a ja chrzesna i tez mnie nie bedzie juz maja pretensje wszyscy i co mam zrobic?? chyba sie upic....

MamoMikołaja!!!!

Oj joj joj ale ci sie narobiło:szok::-(....biedna jesteś!
Trzymaj sie jakoś...sama nie wiem jak cie pocieszyć...:sorry2:
Kurcze dużo ale ci sie nazbierało...Oddam ci z chęcią połowe tego mojego nastroju,może to coś pomoże...:tak:;-)
Może jakoś sie poukłada - głowa do góry!:nerd:
Ja właśnie zakończyłam pierwszy etap sprzątania, gotuję obiadek i próbuję pilnować synka, żeby znowu coś sobie nie zrobił.:baffled::-:)-)
Chyba czas na kawkę-pije ktoś?:-D:-D:-D
Pa

Hejka!!!!
my już wróciliśmy ze szpitala mały po zabiegu biedny tak się spłakał że szok jakby go ze skóry obdzierali w sumie to samo nacięcie go nie bolało ale znieczulenie było nie przyjemne ale już chyba doszedl do siebie :-)bo się rozgadał że ho ho:-)
Mama Mikołaja no to ci sie narobiło to jest najgorsze jak nie ma mieszkania stałego ale napewno się jakoś wszystko ułoży a co do wyjazdu do PLto nie mogłabyś się z kimś zabrać Poznań to po drodze w zasadzie?

Dzień dobry wszystkim śpiochom!

A gdzie was wszystkie wywiało?:-p
Mamo Mikołaja Agnes ma dobry pomysł-poszukaj kogoś kto ma wolne miejsca w twoje okolice...:tak:
Tak na marginesie to kiedyś coś takiego widziałam na forum niedzieli.Ludzie sie oglaszają dokąd jadą i ile osób szukają na pasażera...:tak:
To może być rozwiązanie dla ciebie...

Miłego dnia...

reklama
Dzień dobry:-):-):-)
My już zaliczyliśmy spacerek a teraz synuś się bawi a ja siedzę i piję kawusie:-)
i może macie jakieś pomysly co można kupić na roczek dla chłopczyka bo tak się zastanawiam i już sama nie wiem może mi któraś coś poradzi ;-)chętnie poczytam :-)
Mama Mikołaja i jak tam coś się wyjaśniło z mieszkaniem i wogóle ?
miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom:-):-):-)

Do góry