reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Ja robilam dzieciom zdjecia do paszportow jak mieli 4 tyg:szok: to jest prawdziwa sztuka i wyzwanie nie tylko dla matki ale i dla fotografa... ja na kolanach unoszaca dziecie nad glowa swoja/ moje rce pod jego koszulka/ a fotograf musi fote pstryknac zeby glowa byla prosto,usta zamkniete i oczy otwarte...powodzenia:-D:cool2:

czesc dziewczyny czy ktoras miala wysypke w ciazy czerwone plamy boli piecze i puchnie. bylam juz dwa razy u lekarza jedna dala mi clemastine a rodzinny powiedzial ze w ciazy nie wolno i kazala mi kupic puder mentolowy

czesc dziewczyny czy ktoras miala wysypke w ciazy czerwone plamy boli piecze i puchnie. bylam juz dwa razy u lekarza jedna dala mi clemastine a rodzinny powiedzial ze w ciazy nie wolno i kazala mi kupic puder mentolowy
Ojoj, pierwsze słyszę o wysypce. Może na coś się uczuliłaś? :szok:

Ja w swoim paszporcie mam zdjęcie, na którym wyglądam, jak uciekinierka z Auschwitz. Masakra jakaś. Natomiast w nowym dowodzie mam zdjęcie, podczas którego wykonywania, byłam chora. Przeziębiłam się na własnym weselu, bo było zimno w nocy, a do toalety żeby iść, trzeba było przejść obok drzwi wejściowych do restauracji, które były ciągle otwarte.

Hejka!
Piękny dzionek dzisiaj!!!Oby takich więcej, my prawie cały dzień na powietrzu;)))

Ja Tymkowi robiłam zdjęcie do paszportu jak miał 2 tygodnie i jeszcze żółtaczka się utrzymywała...na zdjęciu wygląda jak chinczyk:tak:-żółty, czarne włosy, oczy przymróżone wyglądające na skośne;)))
U takich małych dzoieci uchybienia na zdjęciach są akceptowalne bo się dowiadywałam żebym na marne nie pojechała...

A ja Wam powiem ze ja zdjęcie w paszporcie mam w miarę ładne...:tak:

Cześć i czołem!

Iskierko gratuluję Małej! Jest śliczna! Szczęścia i zdrówka dla Niej! :)

u Nas upalnie... pracowałam w weekend u dziadka na jeziorku i spaliłam się strasznie - jestem czarna jak murzyn i nawet fluidu nie muszę używać hahahaha :) tak po za tym duużo się podziało ale muszę sobie z tym wszystkim dać radę.... mój K.miał spięcie z moimi rodzicami i mieszka u swoich rodziców... czuje się jak po rozwodzie... i jestem w ciemnej du** ...

znikam do spaniaaaaaaa. Jutro kolejny upalny dzień! Pozdrawiam z pl! :)

Witam all, ja tylko na moment - doczytalam i na szybko odpisuję:
Iskierka ale ja w Den Haag, takze w niedziele bede mala chrzest. :-)
No fakt, zapomnialam. Ja w sobotę - bardziej kameralnie
jesli masz problem z siusianiem:sorry2: to juz kiedys pisalismy ze na poczatku sprobuj pod prysznicem polewajac sie delikatnie bo szum wody tez prowokuje psychike:tak: albo odkrec kran w wc...co do dwojeczki to mi powiedzieli ze 3-4dni spokojnie moge poczekac nic sie nie dzieje..:tak:I wazna jest dieta lekkostrawna..
Dziękuje Aniahaven, ja wlasnie tak siusiam, bo tak mi doradzili w szpitalu i generalnie z tym problemu nie mam. Tzn trochę piuecze, ale da sie wytrzymać. Tez powiedzialam kraamzorg ze nie moge do wc (na to drugie) i też mi powiedziala, że spokojnie nawet 5 dni po porodzie. na szczęscie problem sam się rozwiazał - dzis rano - szybko i bezboleśnie:-D:-D:-D

Generalnie nie spalismy druga noc - mala sie dopiero uczy ssac, mnie tworzy sie pokarm, nie jem nic niestosownego a mala i tak ma kolki:-( Nie odbija jej si,ę jeszcze po kazdym piciu i tu podejrzewam problem.
Cycki mam jak balony i twarde jak kamien i dzis pomyslalam o laktatorze, zeby nadmiar odciągnąć....
Ale wolalabym elektryczny.
Sencilal - jaki masz??? Doradz, choć jeszcze nie wiem na 100% czy kupię.
Znikam spac poki mala spi:-)
Dobranoc all

reklama
Do góry