reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla ja mialam dzis podobny dylemat, a ze nie bylo czasu ostatnio ; nie mamy zapasow zadnego miesa ani normalnej ryby z miasta. :baffled: Zrobie natomiast ryz z warzywami i curry , salatke z owocow morza z cytryna, pietruszkiem i czosnkiem i pange w ciescie. Trzeba bedzie jutro udac sie po zapasy.

Poza tym musze poprosic mojego Mc Gayvera, aby sie zabral za jakis plan zbudowania rakiety, aby w razie ewentualnej powodzi wystrzelic sie daleko stad
:-D wczoraj widzialam na national geographic program o ludziach w USA,ktorzy sie juz przygotowuja na koniec swiata, badz tez kryzys energetyczny. Maja swoje bunkry, zapasy jedzenia, samowystarczalne farmy - to sie nazywa solidne ubezpieczenie ! :D program sie nazywa Doomsday preppers:cool: Prepper Quotes - Doomsday Preppers - National Geographic Channel crazy ! :D

The Hague- to super, a kiedy sie wyprowadzasz i jakie miasto konkretnie wybraliscie ? W Maastricht moge Ci podac namiary na fajna, dobrze platna prace ;)

reklama
hejka

moje starsze dziecko robi wedrowki po sasiadach ooooo wlasnie zawital :-D u nas noc tez w miare spokojna, maly troche goraczkowal ale obeszlo sie bez paracetamolu, a dzisiaj caly dzien spi :tak:

Iguana ja tez z tej firmy kupuje najczesciej chrupki, Daankowi smakuja. Dziewczyny wrzuccie linki do tych eko jedzonek na watek info dla mam, plissss bo pozniej tez na pewno bede chciala uzywac

A co do ubezpieczen to mysle ze warto wykupic ubezp. pogrzebowe bo koszt najtanszego wynosi okolo 6000 E a te pokrywa rodzina: maz/zona lub dzieci wiec takich niespodzianek nie warto zostawiac po sobie :no: ja place teraz 13E miesiecznie a dzieci sa gratis do 18-tki

GOsia, a jak nie wykupie tego ubezpieczenia na pogrzeb, to mnie zostawia gnijącą na ulicy? :-D:szok:
Ayni, straszymy sie kryzysami energetycznymi i krztuscami, to moze ja Cie panga nastrasze? ;-):tak::-D:cool:

Ayni dziekuje za checi, ale wyprowadzamy sie na wies, nie do Maastricht:sorry:
jak sie przeprowadzimy to narazie nie zamierzam pracowac, narazie musze bo staramy sie o hipoteke, tak bym siedziala w domu z Tomkiem, takze praca w Maastricht juz mi nie bedzie potrzebna.

thehague- odnosnie ubezpieczenia na zycie to moj P ma takowe tylko w PL w PZU, mial oplacane przez pracodawce, jednak gdy tutaj wyjechalismy sami oplacamy 40zl miesiecznie. z czego dostalismy na narodziny corki. nie jest to duza suma bo rocznie 480zl wiec narazie nie rezygnujemy z tego. tylko trzeba uwazac, poniewaz firmy maja rozne "haczyki" raz bedzie dzien po terminie zaplacone i juz nie kwalifikujesz sie..
po za tym wykupujemy sobie polise turystyczna na rok za 99zl :szok: w czym obejmuje nam wyjazdy w calej europie, nieszczesliwy wypadek a nawet male sumy stomatologiczne, badz koszty zwiazane z pogrzebem itd. wg mnie sie to bardzo oplaca:tak:

a teraz lecimy do ikei na male zakupy:tak:
milego wieczoru;-)

ps.axe- jak ja ci zazdroszcze takiego wyjazdu;-) dla mnie bylby to wypoczynek psychiczny od holandii :-D

Sencilla, panga samo zlo, ale widzisz, takie czasy, ze dorsz wymiera, klimat sie ociepla i co mi w Lidlu pozostalo, jak nie tania panga z przemyslowego polowiu w Wietnamie ? :-D A wiesz, ze polowa rafy koralowej na swiecie wymiera ? To tak jako ciekawostka... Mowia, ze koniec jest blisko i teraz bedzie coraz wiecej kataklizmow :tak: ​no , ale co, life goes on Sencillion ! Trzeba zyc i nie umierac!

Zbieram sie po ten obiad/kolacja :)
Przelecialam rowniez podlogi na mokro, sama sobie nie wierze :D

Niunia heh też sie cieszę, bo póki co się tu nudzę i nie spełniam... chyba, że jako Matka :)

Sencilla ja dziś zrobiłam na obiad zapiekankę - pokroiłam drobno kurczaka w kosteczki starłam ser na to makaron z sosem czosnkowym, groszek, marchew, cebula, brokuł i do piekarnika na godiznkę mniam mniam! POLECAM ! :)

Ja czekam na przewoźników.......... nos mam zatkany strasznie... ale to chyba od kurzu - za dużo pudeł, worków... a niestety alergię mam największą na kurz, roztocza i trawę....

Wpadnę tu później! Póki co miłego dla Was ! :)

reklama
Sencilla ja tez o tym nie myslalam dopoki nie zmarl moj tesc, moj M. z siostra sie bali ze im przyjdzie do zaplaty po 1000 E bo mysleli ze on nie mal calosci oplacone. Na szczescie starczylo ale pogrzeb byl bardzo skromny. Oni nie pochwaja cie na pewno na ulicy ;-) ale chodzi o to zeby nie obciazac takimi kosztami swoich najblizszych :sorry:

Do góry