reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

TheHague dobrze ze podmieniłaś holendrów...... którzy zarabiaja 2 lub 3 razy wiecej niz my zwykli ludzie..... mysle ze 70 e miesiecznie nadszarpneło by co niektórym budżet....

aOla jak sie bierze kredyt na dom czy mieszkanie to własnie automatycznie takie ubezpieczenie zawiera :)
tak ale tylko mąż musiał je dostał automatycznie ja się musiałam o takie upomnieć

reklama
Co do ubezpieczen, to wolalam zapisac dzieci na lekcje plywania, aby sie nie utopily w pierwszym lepszym kanale. Jak sie utopia, to i tak na nic im ubezpieczenie ;-):-D

Ach widzisz The Hague, to moze dlatego, ze ja zbyt wielu holendrow nie znam, raczej tylko expatow, ktorzy tutaj przyjechali na studia tudziez do pracy jako profesjonalisci ;) Moze rodowici holendrzy wiedza wiecej na ten temat , napewno bardziej Ci pomoga , niz my tutaj na forum.

My akurat cieszymy sie kazdym dniem, nie zamartwiajac sie na zapas wszystkimi mozliwymi scenariuszami, po prostu wierzymy, ze co ma byc to bedzie i ze rzadzi nami sila wyzsza a nadwyzke z wyplaty meza procz codziennych wydatkow przeznaczamy na przyjemnosci, ja tam nie lubie miec zbyt wiele rachunkow, nawet abonamentow na telefon nie biore. Jak rowniez niczego na raty , wole placic gotowka .

P.S. Ciekawe czy mozna wykupic ubezpieczenie od powodzi, jakby Holandie mial szlag trafic i mialo tutaj wszystko zalac :D Zgodze sie tutaj z Sencilla ze w tym kraju w kazdej chwili zdolnosc plywania moze okazac sie niezbedna!

zapakuj w worek prozniowy, tylko ciuchy maga byc troche pogniecione po wypakowaniu;-)
najlepiej by było:-D

własnie byłam na szybkiej przejazdzce rowerowej i w centrum przyjechało wesołe miasteczko Będzie co robić w weekend
Ayni ja w tym ubezpieczeniu mam tez od powodzi Ostatnio mówiłam do męża że dobrze by było mieć na podwórku jakieś łodzie

jak wygląda nauka pływania-podstawy Moje pójdą od sierpnia i jestem ciekawa

Ayni ja sie przeprowadzam na drugi koniec Holandii, takze zanim ta woda do mnie doleci...... :sorry: to ja juz bede jedna noga w polowie niemiec haha

A wracając do jedzonka dla maluszków, bo kiedyś był poruszany temat eko...to poza eko-słoiczkami Biobim polecam jeszcze firmę Goodies. W sklepach widziałam niestety tylko ich deserk (przeciery owocowe 100%, bez dodatków i cukru), soczki oraz herbatniki. Natomiast na stronie jak widzę są i obiadki. Można dostać ich rzeczy w Etosie, Plusie, C1000, może nawet i w Albercie.

Tu ich stronka:
Goodies | Organix Netherlands
Our Foods | Organix Brands Ltd

reklama
Ja wlasnie tez mialam pisac o eko jedzeniu dla dzieci.bylam ostatnio w ekosklepie i widzialam caly asortyment kaszek i obiadkow Holle, z czego sie b ucieszylam.Iguana,nawet olej byl,specjalnie do przygotowywania jedzenia dla niemowlat. Firme Goodies tez polecam,sa tez fajne przekaski z firmy Zonnatura,moje lubia bardzo ichniejsze suszone jablka.jestesmy wlasnie na spacerku,dzieci na rowerach szaleja,Lila spi,a ja odpoczywam na lawce i rozmyslam,co na obiad wykombinowac...ktos mnie zainspiruje?

Do góry