reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

TheHague dobrze ze podmieniłaś holendrów...... którzy zarabiaja 2 lub 3 razy wiecej niz my zwykli ludzie..... mysle ze 70 e miesiecznie nadszarpneło by co niektórym budżet....

aOla jak sie bierze kredyt na dom czy mieszkanie to własnie automatycznie takie ubezpieczenie zawiera :)
tak ale tylko mąż musiał je dostał automatycznie ja się musiałam o takie upomnieć

reklama
Co do ubezpieczen, to wolalam zapisac dzieci na lekcje plywania, aby sie nie utopily w pierwszym lepszym kanale. Jak sie utopia, to i tak na nic im ubezpieczenie ;-):-D

Ach widzisz The Hague, to moze dlatego, ze ja zbyt wielu holendrow nie znam, raczej tylko expatow, ktorzy tutaj przyjechali na studia tudziez do pracy jako profesjonalisci ;) Moze rodowici holendrzy wiedza wiecej na ten temat , napewno bardziej Ci pomoga , niz my tutaj na forum.

My akurat cieszymy sie kazdym dniem, nie zamartwiajac sie na zapas wszystkimi mozliwymi scenariuszami, po prostu wierzymy, ze co ma byc to bedzie i ze rzadzi nami sila wyzsza a nadwyzke z wyplaty meza procz codziennych wydatkow przeznaczamy na przyjemnosci, ja tam nie lubie miec zbyt wiele rachunkow, nawet abonamentow na telefon nie biore. Jak rowniez niczego na raty , wole placic gotowka .

P.S. Ciekawe czy mozna wykupic ubezpieczenie od powodzi, jakby Holandie mial szlag trafic i mialo tutaj wszystko zalac :D Zgodze sie tutaj z Sencilla ze w tym kraju w kazdej chwili zdolnosc plywania moze okazac sie niezbedna!

zapakuj w worek prozniowy, tylko ciuchy maga byc troche pogniecione po wypakowaniu;-)
najlepiej by było:-D

własnie byłam na szybkiej przejazdzce rowerowej i w centrum przyjechało wesołe miasteczko Będzie co robić w weekend
Ayni ja w tym ubezpieczeniu mam tez od powodzi Ostatnio mówiłam do męża że dobrze by było mieć na podwórku jakieś łodzie

jak wygląda nauka pływania-podstawy Moje pójdą od sierpnia i jestem ciekawa

Ayni ja sie przeprowadzam na drugi koniec Holandii, takze zanim ta woda do mnie doleci...... :sorry: to ja juz bede jedna noga w polowie niemiec haha

A wracając do jedzonka dla maluszków, bo kiedyś był poruszany temat eko...to poza eko-słoiczkami Biobim polecam jeszcze firmę Goodies. W sklepach widziałam niestety tylko ich deserk (przeciery owocowe 100%, bez dodatków i cukru), soczki oraz herbatniki. Natomiast na stronie jak widzę są i obiadki. Można dostać ich rzeczy w Etosie, Plusie, C1000, może nawet i w Albercie.

Tu ich stronka:
Goodies | Organix Netherlands
Our Foods | Organix Brands Ltd

reklama
Ja wlasnie tez mialam pisac o eko jedzeniu dla dzieci.bylam ostatnio w ekosklepie i widzialam caly asortyment kaszek i obiadkow Holle, z czego sie b ucieszylam.Iguana,nawet olej byl,specjalnie do przygotowywania jedzenia dla niemowlat. Firme Goodies tez polecam,sa tez fajne przekaski z firmy Zonnatura,moje lubia bardzo ichniejsze suszone jablka.jestesmy wlasnie na spacerku,dzieci na rowerach szaleja,Lila spi,a ja odpoczywam na lawce i rozmyslam,co na obiad wykombinowac...ktos mnie zainspiruje?

Do góry