reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Boże jakie tu już konwersacje od rana.

DZIEŃ DOBRY!
Ja przy moim dziecku nie jestem w stanie na chwilę usiąść przed kompem i korzystając z tego, że śpi jestem!

Co do szczepień - staram się przy nich nie być - przeważnie Kuba wchodzi na szczepienie. Ale o dziwo moje dziecko mało się drze, dzielna jest - a fakt faktem jak to Iskierka powiedziała robią szczepienie jakby lotkami rzucali... Kosmos jak dla mnie. Mam nadzieję, że wda się we mnie i nie będzie bać się igły. Ja od 12 roku życia miałam co miesiąc pobieraną krew więc dla mnie to chleb powszedni.
Sencilla szok z tym szamponem. Nigdy w życiu bym nie pomyślała, że tu mają takie sposoby na leczenie oka... a pomysł ze szpitalem faktycznie najlepszy.. I ogólnie zapomniałam wczoraj dodać - Podziwiam Twojego męża .. tyle w pracy... uhh... i pewnie nie narzeka co? :)
Aniahaven faktycznie piękna pogoda u Nas co? :) Też mam nadzieje, że nie lubie bo jeszcze na polu nie byłyśmy. Mała wstanie i trzeba się zebrać. Miłego popołudnia dla Ciebie !

Co do ubezpieczenia na życie to mój Kuba coś o tym myślał, żeby w razie W gdyby mu się coś stało, żebyśmy były jakoś zabezpieczone..
Iguana fajnie, że tak aktywnie spędzacie czas! Jak dla mnie bomba! :)
Ania, Nana super, że chłopcy już się lepiej czują! Mam nadzieję, że Erni będzie miał all ok z migdałkami!

Ja już dziś daję rzeczy przewoźnikowi.. Za walizkę, wózek i krzesełko do jedzenia zażyczył sobie 50e... im częściej korzystam z ich usług jest co raz drożej... no ale ciul... dam to 50e bo inaczej się nie zabierzemy. Jak narazie przeraża mnie to pakowanie do storiga a później pakowanie rzeczy do naszego małego samochodu.. Ale mam nadzieję, że damy radę... Zwłaaszcza, że biorę ze sobą dwa spore kwiatki.... uhhh....

Miłego dnia Dziewczynki!

Ayni, no wlasnie, spytalam babinke, dlaczego szamponem, a ona na to, ze SPECJALNYM SZAMPONEM DLA DZIECI, bo przeciez one nie szczypia w oczy :)
one tu koncza jakies kursy, czy tak biora te babki z ulicy?

Nie no co ty, wystarczy po prostu zobaczyc reklame Johnsons&Johnsons i po sprawie :D A mam tu cos dla tej pani, jakby miala fejsbuka to bym jej to wstawila :

tumblr_lke81bvhFj1qew3cfo1_500.jpg
Powaga, normalnie zalamala mnie doszczetnie. Chociaz my na naszego artsa nie narzekamy, tzn M , bo ja nie choruje i nic mi nie dolega, natomiast, ten nasz to pochodzi z Surinamu i generalnie ogarniety jest i wie co i jak, dodatkowo M ma luszczyce na glowie i nasz domowy tez robil specjalizacje z chorob skory , ale jak juz nie wiedzial co ma zrobic, to dal mu skierowanie do szpitala do dermatologa i w lipcu ma termin, ciekawe co mu dermatolog powie .

Ja was nie zaskocze , bo rowniez nie mam zadnego ubezpieczenia na zycie, od nieszczesliwych wypadkow, powodzi, pozaru, czy innych kataklizmow ;) wydaje mi sie , ze te wszystkie komisje sa w duzej mierze przekupione przez firmy ubezpieczeniowe i generalnie robia wszystko, zeby komus pieniedzy nie wyplacic. Ludzie sie wlocza po sadach, o ile ich jeszcze na sady i prawnikow stac . Duzo takich przypadkow mozna wyczytac w Polsce, w Holandii raczej sie nie praktykuje takich ubezpieczen na masowa skale. Ja przynajmniej nie slyszalam od nikogo aby ktos takie ubezpieczenie posiadal . Moim zdaniem juz rozsadniej odkladac jakas kwote miesiecznie na edukacje dziecka/studia itd niz napychac kieszenie firmom ubezpieczeniowym. Moze faktycznie lepiej zalozyc taka polise w Polsce , bo chyba duzo korzystniej to wypada niz w Holandii...

Axe mnie przewoznicy "busowi baronowie" z Polski normalnie dzialaja na nerwy. Raz chcialam paczke na szybko i obdzwonilam kilkanascie firm, to kazdemu do mnie bylo nie po drodze. Moim zdaniem 30 EUR czyli polowa za ich bilet to dosc duzo pieniedzy jak na paczke , ale chamstwo sie wycwanilo, odkad sie tu najechalo emigrantow. Kiedys jezdzili i sie prosili o klientow , znizki itd a teraz to szkoda gadac. Jak sie juz z jednym ugadalam, to zapomnial przyjechac i pojechal do NL bez mojej paczki :/ Inny chcial dodatkowa doplate, ze laskawie dojedzie w moje strony (50 km od Rotterdamu) bo tam nie ma nikogo do wysadzenia! Nie wspomne juz o ich cwaniackiej postawie "biznesmenow" i jak to oni wszystko wiedza o holandii , bo sie nasluchaja historii w busie . Blleeee juz sie trzymam od nich zdala bo cwaniactwa nienawidze.

A jeszcze wam mialam powiedziec, ze dzis rano do mych drzwi zapukala.. Kobitka z blizniakami, polka, przyszla sie zapoznac, bo slyszala, ze jestem w ciazy :) jutro jestesmy umowione na herbatke i ide ogladac komode bo powiedziala, ze moze mi oddac jesli cos potrzebuje. Fajna babeczka , bede miala z kim pogadac w realu .

Ostatnia edycja:
Ayni ja też jestem za tym, żeby Miśce odkładać miesięcznie np 100e na konto, zawsze będzie później miała jakąś sumkę na start w studenckie życie np :) A przewoźnik ostatnio za walizkę i fotelik samochodowy który na prawdę mam duuuży wziął 30e... a tu mi teraz mówi "no wie Pani 50-60e... " to ja mu mówię, że wolę żeby to było 50e.. :) a co do Polki która Cię odwiedziła! SUPER ! :) Zawsze raźniej! :) Miłego dnia Ayni!

Mama dzowni na skype i się pyta co w dużej paczce jest... nawet jej nie otworzyła hahahaahahah... No nic poszła otwierać ciekawe czy jej się spodoba ! :)

ja płace tylko ubez. mieszkania i swego dobytku w razie własnie pozaru , powodzi czy nawet jesli ja komuś zaleje mieszkanie.... nie bede chyba z własnej kieszeni buliła komuś za remont :) warto bo to grosze na miesiac a głowa spokojna ;)

Axe dobrze im powiedzialas :laugh2:wiesz mysla, ze beda tutaj wymyslac , 10 eur to 40 PLN , w Polsce nikt nie lubi 40 zlotych za jakas usluge przeplacac. Chyba upadli na glowe. Widzisz, ty jeszcze mieszkasz w Tarnowie, ze to dalej , a ja z Opolszczyzny jestem, wiec tam jest duza konkurencja, duzo busiarzy itd i jeszcze tak wymyslala, by sie wstydzili :eek: a potem siedzi w busie, pali fajke i opowiada, ze jemu to sie w Polsce najgorzej nie powodzi, ze mu sie firma dobrze kreci :-D Kurcze ja tez sie ciesze, w koncu bedzie mozna na spacery chodzic rowniez w kobiecym gronie i Adas bedzie mial na start juz 2 starszych kolegow. Nie wiem kiedy kontretnie sie wybierasz,czy jakos w ten weekend, ale bawcie sie dobrze z Misia w PL :)

A jeszcze powiem, ze wczoraj M zaszalal i powiedzial ze z moim programem zwiedzania to bedziemy musieli zostac w Antwerpen 2 noce i wyjezdzamy juz w piatek , bo M dostal wolne ! Jejju ale sie ciesze!
Jakby ktos kiedys chcial to znalazlam takie fajne miejsce w Anterpii , moze Ania, wy tam czesto bywacie w Belgii, moze juz tam bylas ? : Aquatopia - podwodny swiat

Aquatopia

hejka
ja mam ubezpieczenia na życie ale to podczepione jest pod kredyt mieszkaniowy więc nie wiem jak normalnie Mamy tez ubezpieczenie od szkody które wyrządzą dzieci :sorry:

szczepienia Piotrek się drze Alicja jest spokojna.........

Piotr poszedł do koleżanki na urodziny a Alicja ma doła bo nie została zaproszona Dziewczynka jest w wieku Piotra Szkoda mi Alusi ale musi się przyzwyczaić że nei zawsze będzie z nim chodzić

jak zapakować ciuchy moje i dzieci w jedną walizkę???????// (ciuchy na całe wakacje!) Nie moge zabrać więcej bo siostry auto nie przyjmie..........

Madziula tez mam to ubezpieczenie co Ty, bez tego to chyba ani rusz :tak:

Ja Tomkowi zalozylam konto i odkladamy mu miesiecznie jakies kwoty od nas, oprocz tego jeszcze co kwartal z svb pieniazki tam ida i co miesiac kindgebonden budget. mysle ze poki co starczy :)

Ayni ja znam wielu holendrow i duzo z nich ma ubezpieczenia na zycie.

aOla
to ubezpieczenie jak dziecko szkode wyzadzi mam w pakiecie razem z tym ubezpieczeniem co madziula.

Ostatnia edycja:
reklama
TheHague dobrze ze podmieniłaś holendrów...... którzy zarabiaja 2 lub 3 razy wiecej niz my zwykli ludzie..... mysle ze 70 e miesiecznie nadszarpneło by co niektórym budżet....

aOla jak sie bierze kredyt na dom czy mieszkanie to własnie automatycznie takie ubezpieczenie zawiera :)

Do góry