reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ronald juz spi, bo dzis pobil rekord.. pracowal od 2 w nocy do 17 po poludniu..szok, podziwiam go, ze dal rade.. ale mial zamowienie olbrzymie i dead line gonil..
Ayni, rumianek to przestarzala metoda.. powaznie. nie zaleca sie teraz, moze podrazniac spojowke i wywolac alergie. Ide jutro z tym do konowala, moze cos zaradzi.

reklama
Sencilla no idz ,do lekarza .Moze dostaniecie jakies krople albo co:sorry2: Biedna Tosia ,usciskaj ja od ciotki ,moze przestanie bolec:happy2::sorry2:

Ayni no ja na taki maly to znajde miejsce ,ale ten duzy to juz by byl problem,w kuchni mam ful:baffled::cool2:

Ayni warzywka to szybko się robią(ziemniak,burak i te twarde troszkę dłużej), mięsko gotowałam tylko kurczak, indyk,królik i ryby, to onee też szybciutko...ja wszystko robię"na oko".Myślę że jakaś cielęcina czy jagniątko to dłużej pewnie,nie robiłam tego.
To właśnie takia nakrywka jak na fotce.
W jakiejś gazetce dzieciowej PL widziałam takie małe urządzenie parowar razem z mikserem...jak poszukam i nie zapomnę to dam linka.

A w szafkach to ja też mam full, choć kuchnia spora i w spiżarce też już wszystko piętrowo!!!! Mikser/blender/wyciskarka/gril elektryczny/maszynka do mielenia /do robienia sandwichy/....to same urządzenia a jeszcze talerzy(2 komplety-jeden ne 12 osób) , szklanek itp...

Sencilla idź z mała do lekrza na to oko, ja aktualnie mam zapalenie spojówki ale małe w porównaniu z tym co mialam kiedyś...mam krople z antybiotykiem jeszcze z PL, bo tam też miałam tylko drugie oko,akurat byłam u okulisty i mi przepisala.Można dla złagodzenia okłady ze świtlika lek. ale nie wiem czy tu coś takiego jest...

A ten parowar co w gazetce widziałam to taki podobny do aventu małego...tylko weźcie pod uwagę że w tym maleństwie już dla calej rodzinki warzywek do obiadku nie zrobicie.

Ostatnia edycja:
witam...

Sencilla jestem, jestem :tak: ale musialam doczytac i jeszcze malemu czopek zaapikowac :-(i do spania utulic bo taki biedny ze mi go zal..:-:)-( bylo lepiej ale noc sie zbliza i same wiecie...:zawstydzona/y:Dzieki za wszystkie zyczenia dla Victorka - mam nadzieje ze to 3dniowka i mu przejdzie...;-)

Hihi ja tez myslalam ze ta z dziurkami jest do odsaczania a nie do gotowanie na parze ahahah..:-D

Co do oczka to mojej znajomej corka 3 tydz do szkoly nie chodzi z powodu oka :szok:- jakis wirus ja zaatakowal bo wyglada jak jeczmien ale ogromny z 5-cioma czopami,:dry::szok: a teraz sie jej na drugie tez przenioslo i prawie nie widzi bo takie nabrzmiale powieki..masakra. :baffled: Miala antybiotyk na to / i nadodatek uczulenie na niego/ wiec oko jeszcze wieksze... w koncu wyladowali w szpitalu bo tak boli i maja jej to jutro lyzeczkowac...:zawstydzona/y::baffled:
Sencilla - idz nie czekaj na cos takiego..:tak::zawstydzona/y:

Hague i axe - wasza wymiana zdan byla zbedna, darowalybyscie sobie:cool2:

Karola u mnie tez wszyscy padli bo ich na ogrodzie wymeczylam hihi... a najmlodszy siedzial na krzesle i balony podziwial bo lataly:tak:

Załączniki

• P6180025.jpg
    P6180025.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
ja nie zaczelam :dry:

AnnaJ i inne dziewczyny dajace sloiczki, ostatnio kupilam "dojrzale jagody z jablkiem" z pl, a maly ma ostatnio zaparcia bo wprowadzilam mleko modyfikowane raz dziennie, czy jak mu dam te jagody z jablkiem to te zaparcia troche przejda? jak myslicie? bo on meczy sie strasznie i czesto poplakuje, napina mocno brzuszek i juz nie wiem jak mu pomoc :-( wczesniej robil kupke po kazdym karmieniu (moim mlekiem), ale jak wprowadzilam to modyfikowane, to mu sie z brzuszkiem cuda dzieja :-:)-:)-(

ja nie zaczelam :dry:

AnnaJ i inne dziewczyny dajace sloiczki, ostatnio kupilam "dojrzale jagody z jablkiem" z pl, a maly ma ostatnio zaparcia bo wprowadzilam mleko modyfikowane raz dziennie, czy jak mu dam te jagody z jablkiem to te zaparcia troche przejda? jak myslicie? bo on meczy sie strasznie i czesto poplakuje, napina mocno brzuszek i juz nie wiem jak mu pomoc :-( wczesniej robil kupke po kazdym karmieniu (moim mlekiem), ale jak wprowadzilam to modyfikowane, to mu sie z brzuszkiem cuda dzieja :-:)-:)-(

z tego co sie orientuje jagody maja odwrotne zastosowanie..np przy biegunce hamuja ja :tak: na zaparcia najlepsze jest cos z dodatkiem sliwki - moja znajoma podawala cos wlasnie ze sliwa i bylo ok.... nawet suszone sliwki sa wskazane:tak:

o kurde :szok: to poki co jagod nie otwieram :dry: musze isc pogrzebac czy maja w polskim sklepie cos ze sliwka.. No to bym narobila jeszcze wiekszego bigosu :baffled: dzieki Ania!:nerd:

a co do balonow, to przelecialabym sie :tak:

Anna widzisz, ja wlasnie nie mam zbyt wiele maszynerii typu grill elektryczny czy maszyna do sandwiczy , tymbardziej maszynki do miesa. Wiec chetnie sie zaopatrze w duzy parowar dla doroslych, pietrowy i najwyzej tam malemu bede tez cos kladla i mu pozniej zmiksuje , znajac realia holenderskie kilka takie nakrywek na garnki pewnie kosztuja tyle co parowar elektryczny, ale zrobie jeszcze przeszpiegi w necie co i jak i przemysle.

Ania Haven straszne co piszesz o tej dziewczynce. Ja raz w zyciu mialam zapalenie spojowek i generalnie byl to dla mnie jakis koszmar, a tymbardziej takie dziecko , to jeszcze bardziej sie nameczy i taka opuchlizna.. jeju az sama nazwa lyzeczkowanie przyprawia mnie o dreszcze, faktycznie Sencilla lepiej spiesznie udaj sie do konowala , moze cos zaradzi :*

Uciekam juz zajac sie czyms pozytecznym , milego wieczoru wszystkim zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
U nas bez poprawy .Paracetamol tylko troszke pomaga.Ide do mojego Tymusia bo co chwile budzi sie i placze.

SENCILLA koniecznie lekarz musi obejrzec oczko ,napewno da antybiotyk.

Dobrej nocy mamusie zdrowych i chorych i cala reszta:-)

ja tez uzywam garnka z nakladka i jest ok:-)

Do góry