reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ronald juz spi, bo dzis pobil rekord.. pracowal od 2 w nocy do 17 po poludniu..szok, podziwiam go, ze dal rade.. ale mial zamowienie olbrzymie i dead line gonil..
Ayni, rumianek to przestarzala metoda.. powaznie. nie zaleca sie teraz, moze podrazniac spojowke i wywolac alergie. Ide jutro z tym do konowala, moze cos zaradzi.

reklama
Sencilla no idz ,do lekarza .Moze dostaniecie jakies krople albo co:sorry2: Biedna Tosia ,usciskaj ja od ciotki ,moze przestanie bolec:happy2::sorry2:

Ayni no ja na taki maly to znajde miejsce ,ale ten duzy to juz by byl problem,w kuchni mam ful:baffled::cool2:

Ayni warzywka to szybko się robią(ziemniak,burak i te twarde troszkę dłużej), mięsko gotowałam tylko kurczak, indyk,królik i ryby, to onee też szybciutko...ja wszystko robię"na oko".Myślę że jakaś cielęcina czy jagniątko to dłużej pewnie,nie robiłam tego.
To właśnie takia nakrywka jak na fotce.
W jakiejś gazetce dzieciowej PL widziałam takie małe urządzenie parowar razem z mikserem...jak poszukam i nie zapomnę to dam linka.

A w szafkach to ja też mam full, choć kuchnia spora i w spiżarce też już wszystko piętrowo!!!! Mikser/blender/wyciskarka/gril elektryczny/maszynka do mielenia /do robienia sandwichy/....to same urządzenia a jeszcze talerzy(2 komplety-jeden ne 12 osób) , szklanek itp...

Sencilla idź z mała do lekrza na to oko, ja aktualnie mam zapalenie spojówki ale małe w porównaniu z tym co mialam kiedyś...mam krople z antybiotykiem jeszcze z PL, bo tam też miałam tylko drugie oko,akurat byłam u okulisty i mi przepisala.Można dla złagodzenia okłady ze świtlika lek. ale nie wiem czy tu coś takiego jest...

A ten parowar co w gazetce widziałam to taki podobny do aventu małego...tylko weźcie pod uwagę że w tym maleństwie już dla calej rodzinki warzywek do obiadku nie zrobicie.

Ostatnia edycja:
witam...

Sencilla jestem, jestem :tak: ale musialam doczytac i jeszcze malemu czopek zaapikowac :-(i do spania utulic bo taki biedny ze mi go zal..:-:)-( bylo lepiej ale noc sie zbliza i same wiecie...:zawstydzona/y:Dzieki za wszystkie zyczenia dla Victorka - mam nadzieje ze to 3dniowka i mu przejdzie...;-)

Hihi ja tez myslalam ze ta z dziurkami jest do odsaczania a nie do gotowanie na parze ahahah..:-D

Co do oczka to mojej znajomej corka 3 tydz do szkoly nie chodzi z powodu oka :szok:- jakis wirus ja zaatakowal bo wyglada jak jeczmien ale ogromny z 5-cioma czopami,:dry::szok: a teraz sie jej na drugie tez przenioslo i prawie nie widzi bo takie nabrzmiale powieki..masakra. :baffled: Miala antybiotyk na to / i nadodatek uczulenie na niego/ wiec oko jeszcze wieksze... w koncu wyladowali w szpitalu bo tak boli i maja jej to jutro lyzeczkowac...:zawstydzona/y::baffled:
Sencilla - idz nie czekaj na cos takiego..:tak::zawstydzona/y:

Hague i axe - wasza wymiana zdan byla zbedna, darowalybyscie sobie:cool2:

Karola u mnie tez wszyscy padli bo ich na ogrodzie wymeczylam hihi... a najmlodszy siedzial na krzesle i balony podziwial bo lataly:tak:

Załączniki

• P6180025.jpg
    P6180025.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
ja nie zaczelam :dry:

AnnaJ i inne dziewczyny dajace sloiczki, ostatnio kupilam "dojrzale jagody z jablkiem" z pl, a maly ma ostatnio zaparcia bo wprowadzilam mleko modyfikowane raz dziennie, czy jak mu dam te jagody z jablkiem to te zaparcia troche przejda? jak myslicie? bo on meczy sie strasznie i czesto poplakuje, napina mocno brzuszek i juz nie wiem jak mu pomoc :-( wczesniej robil kupke po kazdym karmieniu (moim mlekiem), ale jak wprowadzilam to modyfikowane, to mu sie z brzuszkiem cuda dzieja :-:)-:)-(

ja nie zaczelam :dry:

AnnaJ i inne dziewczyny dajace sloiczki, ostatnio kupilam "dojrzale jagody z jablkiem" z pl, a maly ma ostatnio zaparcia bo wprowadzilam mleko modyfikowane raz dziennie, czy jak mu dam te jagody z jablkiem to te zaparcia troche przejda? jak myslicie? bo on meczy sie strasznie i czesto poplakuje, napina mocno brzuszek i juz nie wiem jak mu pomoc :-( wczesniej robil kupke po kazdym karmieniu (moim mlekiem), ale jak wprowadzilam to modyfikowane, to mu sie z brzuszkiem cuda dzieja :-:)-:)-(

z tego co sie orientuje jagody maja odwrotne zastosowanie..np przy biegunce hamuja ja :tak: na zaparcia najlepsze jest cos z dodatkiem sliwki - moja znajoma podawala cos wlasnie ze sliwa i bylo ok.... nawet suszone sliwki sa wskazane:tak:

o kurde :szok: to poki co jagod nie otwieram :dry: musze isc pogrzebac czy maja w polskim sklepie cos ze sliwka.. No to bym narobila jeszcze wiekszego bigosu :baffled: dzieki Ania!:nerd:

a co do balonow, to przelecialabym sie :tak:

Anna widzisz, ja wlasnie nie mam zbyt wiele maszynerii typu grill elektryczny czy maszyna do sandwiczy , tymbardziej maszynki do miesa. Wiec chetnie sie zaopatrze w duzy parowar dla doroslych, pietrowy i najwyzej tam malemu bede tez cos kladla i mu pozniej zmiksuje , znajac realia holenderskie kilka takie nakrywek na garnki pewnie kosztuja tyle co parowar elektryczny, ale zrobie jeszcze przeszpiegi w necie co i jak i przemysle.

Ania Haven straszne co piszesz o tej dziewczynce. Ja raz w zyciu mialam zapalenie spojowek i generalnie byl to dla mnie jakis koszmar, a tymbardziej takie dziecko , to jeszcze bardziej sie nameczy i taka opuchlizna.. jeju az sama nazwa lyzeczkowanie przyprawia mnie o dreszcze, faktycznie Sencilla lepiej spiesznie udaj sie do konowala , moze cos zaradzi :*

Uciekam juz zajac sie czyms pozytecznym , milego wieczoru wszystkim zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
U nas bez poprawy .Paracetamol tylko troszke pomaga.Ide do mojego Tymusia bo co chwile budzi sie i placze.

SENCILLA koniecznie lekarz musi obejrzec oczko ,napewno da antybiotyk.

Dobrej nocy mamusie zdrowych i chorych i cala reszta:-)

ja tez uzywam garnka z nakladka i jest ok:-)

Do góry