reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

TheHague to już epidemia się z tego zrobiła?? I gdzie Twoje dziecko mogłoby się zarazić? Nie stresuj się. Może poprostu napiszę, że specjalnie tak to skomentowałam bo ciekawa byłam Twojej reakcji? Niech będzie taka wersja o! a Anetka na pewno Ci odpowie jak tu będzie. Przecież nie powiedziałam jej żeby nie odpowiadała tak...
Iguana ja mam tak jak i Ty z Holandią. Nie byłam za Nimi od samego początku. A co oznaczają plecaki wywieszone na flagach wiecie może?

a my pospałyśmy 2,5h.......... :-)
Oznacza to, że jakiś uczeń zdał do następnej klasy i ma wakacje :-)

reklama
axe haha no zabawne bardzo, ale mi wcale nie jest do smiechu, bo nie chce zeby moje dziecko na cos zachorowalo, zreszta ja sie nie wtracam w Twoje pytania, a skoro ja sobie takie pytanie zadalam do Anetki, nie do Ciebie, to nie wiem po co to robisz? zeby zas zepsuc atmosfere na forum? to moja sprawa czy sie stresuje, ze Tomek moze na krztusca zachorowac, tak samo jak Ty sie stresujesz ze Miska nie spi, cos w tym dziwnego???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ania nie wiem moja Misia późno zaczęła jeść co innego oprócz cyca więc nie miałam z tym problemu. Nigdzie nie jeździłam, a jak byłam w parku dawałam jej cycka po prostu. Każde dziecko ma inaczej - moja od samego początku nie lubiła słoiczków - wolała ugotowane ziemniami z marchwią bez przypraw ugotowane przeze mnie jak ze słoika. A co do jagód właśnie pasuje mi pozamarażać borówki i maliny! DObrze, że mi przypomniałaś! :) teraz nie mam problemu z jedzeniem bo je wszystko. Więc jak gdzieś z nią wyjdę, wyjadę - bar mleczny pomoże :)

Edyta hm ciężko mi odpowiedzieć na to co napisałaś. Dlatego taka moja reakcja bo ja nigdy nie dobieram sobie do głowy, że Miśka może być chora, bo twierdzę, że ona zawsze będzie zdrowa. Póki co na całe szczęście ani razu nie była chora. Pisałam, żeby się trzymał od Nas z daleka, nawet dwie dziewczyny mi podziękowały za ten post? Może poprostu się tak wszystkim nie stresuje i nie dobieram sobie do głowy. A skomentowałam pytanie Twoje SKĄD TO ANETA WIE - bo ostatnio miałaś jakąś gadkę skąd ktoś coś wie i była gadka o plotach, chyba chodziło o strzelaninę. Wyszło na to, że Ty wszystko wiesz co się dzieje w Hadze więc stąd mój taki komentarz również. Chciałam obrócić to w malutki żarcik który jak widać zdaniem Twoim chce stworzyć złą atmosferę na forum. Więc dla wszystkich piszę:

PRZEPRASZAM JEŚLI POPSUŁAM NASTRÓJ NA TYM FORUM! NIE MIAŁAM TEGO W PLANIE.

Ja pozostawie bez komentarza to co napisalas, bo ewidentnie chcesz mnie w cos wplatac, a dzisiaj nie mam ochoty na przekomarzanie sie, bo sie nie wyspalam i dopiero co z pracy wrocilam.
Ja w Hadze przebywam regularnie od 9 lat, mam duzo znajomych i chcac nie chcac zawsze bede duzo wiedziala co tu sie dzieje, a co do strzelaniny to madziula zapytala mnie czy cos slyszalam, bo mieszkalam tam kiedys, a ja zajrzalam na politie haaglanden, i skoro tam nic nie bylo, to chyba plota NIE???? Ja nie twierdze ze Anetka wie o tym krztuscu z jakiejs plotki, myslalam, ze przeczytala gdzies jakies informacje na internecie. Dlatego tez chcialabym o tym przeczytac.
Wybacz axe, ale ja zanim w cos uwierze wole sie upewnic u zrodla.

Jesli chodzi o papu dla dziecka to ja zamierzam kupic parowar&blender z Aventa i samodzielnie robic hapu hapu , wtedy moge wrzucic co mam w lodowce i nie ograniczac dziecka do jakis 5-ciu zestawow, z ktorych pewnie jakis mu nie przypadnie do gustu. Musialabym tylko jeszcze wiedziec jakie produkty dziecko moze spozywac w zaleznosci od zaawansowania wieku, ale mam jeszcze na to czas :)

Ale faktycznie w razie wyjscia sloiczek jest poreczny , bo nie wyobrazam sobie jak tu cos ugotowac na weekendzie w pokoju hotelowym. Ale raczej jako zrodla codziennego pozywienia bym nie wybrala sloiczkow. Nie ufam im po prostu jakos.

Co do sloiczkow, ja stwierdzilam, ze bede podawac polskie, bo wiekszy wybor jest niz w holenderskich sklepach. :tak: i udalo mi sie tez kupic sok z bobofrut o smaku owocow lesnych :tak:

nie wiem o co to Hallo przeciez jesteśmy szczepieni na krztusiec

czasami jak czytam forum(nie tylko to-inne dzieciowe) to się tylko stresuje-choroby zagrożenia itp itd Po co te stresy

ja gotowałam zupki jak już więcej jadły tzn jak słoiczek był za mało Gotowałam więcej i wkładałam do słoiczków i mroziłam

reklama
Ayni ja tez własnie chce w przyszlosci takie urzadzonko zakupić, i bede sama miksować :)

a co do epidemii to tyle już ich było i ludzkość nie wygineła, i ptasia i swinska grypa i sepsa... kto ma zachorować to i tak zachoruje nawet jesli pozakleja okna w domu i załozy maske oooo

Do góry