reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Hejka.
Aniu i Nana zdrowka dla maluszków!
Astrid to nie duzo przytylas,ja z 20 przytylam i jeszcze mi z 7 zostalo a juz rok prawie i jakos nie daje rady zgubic reszty,teraz przestalam jesc chleb i zimeniaki ,moze to cos da no i zero slodyczy.
7axe7 fajnie Ci ze jedziesz,a kiedy wracacie???I czemu wieczory spedzasz sama,Twoj pracuje po wieczorach???
Sylwia fajnie ze dzieci tak szybko sie zaklimatyzowaly.Oby tak dalej!
Iskierka jak T sie czujesz ,chyba juz na ostatnich nogach???
Gosiu zapodaj nam jakies fotki Thijsa i Dana.
Zapomnialam co jeszcze chcialam napisac...duzo nas tu-ale fajnie przynajmniej.
Aha jak mozna wejsc na ta nowa stronke ze zdjeciami bo nie zapisalam w ulubionych i teraz tez juz nie wiem.
A ja zupke mam na gazie,maluszek sie bawi zaraz wypadaloby jakis prezent jechac kupic bo dzis szwagier ma urodziny a obiecalam mu kufle do piwa wiec musze jechac je kupic.No i do pracy i na urodzinki na chwilke.Milego popoludnia babki.

Ale mnie wczoraj ścięło. Myślałam, że to może grypa, ale dzisiaj już lepiej. Poprostu dość mocno jestem przemęczona i ciało odmawia posłuszeństwa. Odezwał się stres i zmęczenie związane chyba jeszcze z przeprowadzką oraz od 3 nocy Janek budzi się co godzinę, pije troche, bardziej chce się przytulać ...bo bez tego nie umie zasnąć.
Mam nadzieję, że do jutra siły wrócą całkiem, bo basenik czeka!:-) Jak ja to lubię:tak:

A dzisiaj wprowadziłam do diety Janka drugi posiłek obiadowy, czyli zupkę. Te kupne tutaj mnie nie zadowalają. Mały bardzo wybór, a w dodatku połowa z tego co jest (a jest może z 5 smaków tylko) zawiera śmietanę albo mleko krowie, a tego chcę na razie unikać. I maja olej sojowy, a czytałam że najlepszy dla maluszka jest olej z oliwek ewentualnie rzepakowy. Dlatego ambitnie postanowiłam zabrać się za robienie zupek Janeczkowi. Ciekawe jak mu zasmakują. Dzisiaj i jutro jeszcze kupna zupka marchwiowa, a potem moje. Mąż ma po pracy zajechać do Eko-Plazy to mi nawiezie jakieś eko-jarzynki:tak:

Ja jeśli chodzi o piersi miałam rozmiar SS - Same sutki. W ciąży urosły mi baaaaaaaaaardzo. i teraz zostały mi wielkie flaki.... bleeee....
anp mój ma teraz mecze mecze mecze....... a wracamy pewnie końcem września :)
Iguana nie ma to jak swoje robione! Ja nie jestem za słoiczkami a po drugie są obrzydliwie nie dobre :) Ja Misi gotuję zupkę co 2 dni :) i zajada czasem po 3 miski hehehe :) Zdrówka dla Ciebie!

7axe7, ja mam plan aby gotować zupkę, rozlewać do słoiczków i do zamrażarki. Zobaczę jak to wyjdzie. Dzisiajszą zupkę (jeszcze kupną) wciągnął jak złoto...a bałam się, że już mu się nie zmieści, że jednak 2 dania obiadowe dla niego to za dużo....choć zrobiłam przerwę pomiędzy posiłkami.

A przyznam Wam się, że mam wielką satysfakcję, że Oranje wracają do domu;-) Wiem,wiem.... jestem okropna, ale to tak z solidarności z polską drużyną. Jak nasi, to i wasi też do domu;-) A śmiać mi się chce, bo wszędzie pomarańczowo, po balkonach, sklepach, a tu 3 mecze przegrane.

axe ja tak samo jak karola chce wiedziec o co chodzi z tym krztuscem, bo mieszkam w den haag, a Anecia napisala ze to w den haag ta epidemia. nie chce zeby moje dziecko sie czyms zarazilo, to chyba normalne ze wole takich miejsc unikac?! moze Tobie byloby to obojetne, ale mi nie jest. nie wiem kiedy dokladnie szczepia na krztusca, nawet jakby juz byl zaszczepiony to nie chcialabym wejsc w jakies epicentrum. A chce wiedziec skad Anetka o tym wie, bo tez chetnie bym poczytala o tym.
Ja nie wiem jak wy chcecie cos wiedziec o jakichs sliniaczkach, pampersach, itd to jest oki, a wydaje mi sie, ze krztusiec wazniejszy niz to, przynajmniej dla mnie. tak wiec moje pytanie pozostaje nadal aktualne, Anetko, gdzie o tym slyszalas?:tak:

TheHague to już epidemia się z tego zrobiła?? I gdzie Twoje dziecko mogłoby się zarazić? Nie stresuj się. Może poprostu napiszę, że specjalnie tak to skomentowałam bo ciekawa byłam Twojej reakcji? Niech będzie taka wersja o! a Anetka na pewno Ci odpowie jak tu będzie. Przecież nie powiedziałam jej żeby nie odpowiadała tak...
Iguana ja mam tak jak i Ty z Holandią. Nie byłam za Nimi od samego początku. A co oznaczają plecaki wywieszone na flagach wiecie może?

a my pospałyśmy 2,5h.......... :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Drogie Hagowiczki, ja przeczytałam o tym krztuścu na facebook, nic więcej Wam nie pomogę...

7axe7 jest też duży plus "słoiczków" idziesz na spacer to zabierasz ze sobą np. "jabłka z jagodami" lub 'kaszkę z jabłkiem i bananem, otwierasz w parku i karmisz takiego malucha...no i jeszcze duża różnorodność owoców zamkniętych w słoikach...skąd ja kuźwa wziełabym jagody np. zimą???A bedąc w ciązy jakoś nie myślałam o zrobieniu z nich przetworów...
A obiadki są niedobre bo nie doprawione, jak sama Tymkowi ugotowalam i zmiksowałam wszystko razem to też bym nie jadła tego...
A na wyjazd na wakacje z malcem to super sprawa, przecież chcę na wakacjach odpocząć a nie "siedzieć w garach".
Choć co do słoiczków z mięskiem to nie mam zaufania...:sorry2:

Pojechałam dziś na targ ekologiczny i chciałam kupić królika, to popatrzyli na mnie jakbym z księżyca spadła i powiedzieli że tylko w sierpniu i wrześniu sprzedają:confused:...a na innym targu kupowałam bez problemu...

Te plecaki z flaga to że dziecko szkołe skończyło(nie wiem którą czy basis czy coś innego)

Do góry