reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Kamila, Magda jest spoko. Jestem zadowolona. Ona jeździ do domu. Za ścięcie i podsuszenie ze szczotką wzięła 25 E, a mojej koleżance, która była u mnie zrobiła balejaż za 50 E. Ona też zadowolona :tak:

reklama
Hej hej...

Melduję posłusznie,że się rozpakowałam w końcu wczoraj w nocy...:tak:
I można powiedzieć że mieszkam...:-D
Zostało kilka pudeł z ciuszkami zimowymi,małymi ubrankami i takie tam...
No a teraz powinnam zacząć się pakować bo jutro wyjeżdzam do Polski!!!;-)
Cała rodzinka się cieszy,wszyscy już wydzwaniają czy ja gotowa...a ja w rozsypce niestety.:-(
I do tego jestem taka zmęczona tą przeprowadzką,że najchętniej zapadłabym w sen zimowy...:sorry2:
Ale co tam.... tylko jeszcze 14 godz.za kierownicą i.... WAKACJE!!!!!!!:cool:
Co do wyczynów moich maluchów to też mogę się czymś pochwalić;-);
Mój synek po raz pierwszy przespał CAŁĄ NOC W SWOIM POKOJU SAM, po czym zawiatał szczęśliwy o 7 rano do mojej sypialni...:-D
I jak postanowiłam tak zrobiłam - moje dzieci zasypiają po 19.00 i mam reszte wieczoru dla siebie!:tak::-);-)
Pędzę sie wkładać do walizy...:tak:;-)
Trzymajcie sie cieplutko...
Zaglądne do Was jeszcze..jak nadrobie zaległości w czytaniu, bo troche się tego nazbierało.:szok::-D:tak:
MaRita dzieki za rade...Pozdrawiam wszystkich...:sorry2:
Dobrej nocki!

Hejka,

krzyczcie na mnie....bo jak ostatnio byłyście chorę to myślałam "ciekawe jak to możliwe w środku ciepłego lata" ....a teraz sama jestem chora:zawstydzona/y:
Wczoraj zaczęło mnie łąmać po południu, to myślałam że od sprzątania strychu i prasowania....ale wieczorem doszła gorączka...zimno jak na biegunie....a dziś gardełko.
Naprawdę teraz mi wstyd że nawet Wam nie współczułam :zawstydzona/y::wściekła/y:
Sencilla-mam nadzieję że w poniedziałek dam radę popedałować do poczty to wyślę paczkę.
Ania-najważniejsze że macie swoje 4-duże kąty :-)...życzę udanych wakacji :tak:
A fryzjer u mnie bierze za podcięcie końcówek bez modelowania 19,90.
Nic innego już nie robię z włosami w tym kraju, bo jak byłam w ciąży to chciałam balejaż....mimo mego tłumaczenia i męża to nikt nie wiedział o co nam chodzi....wkońcu powiedziała że mam za duże odrosty i nawet high lights mi nie zrobi, jedynie rozjaśni całe odrosty....ja chciałam jednolity kolor więc doczekałam się żółtego na całej głowie za 65 euro....to było ostatni raz......teraz jak mam odrosty to albo sama sobie je robie albo małżonek-podpatrzył w Polsce i nieźle mu wychodzi :-D
Aaaa, co do aborcji to sądze że będzie zawsze cholernie dyskusyjna, ja sie dowiedziałam że w wielkiej bryt. wykonują ją do 24 mies. ciąży-zgroza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oki, lecę małą budzić i zabawa w ogródku.
Miłego weekendu.

zeby tych lekarzy pocharatalo. Kobiete to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ale lekarza, ktory widzi efekty swoich poczynan, a pozniej wraca do domciu i w spokoju zajada kotlecika, to bym... :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Czesc kobietki :-)

No widze, ze Ania juz na swoim :-)

Paulina- przy takich wahaniach temperatur przeziebienie latem mozliwe jak nic :tak: Ja sama budze sie z bolem gardla i zawalonym nosem :baffled:

Widze, ze poruszacie temat aborcji...No coz ja zadnych programow na ten temat nie ogladam, bo uwazam, ze sa grubo przesadzone, zwlaszcza pokazywane zdjecia. Co do aborcji do 24 tc to i w Holandii jest ona dozwolana, ale dziewczyny to nie jest tak, ze kobieta przychodzi sobie do lekarza w 5 miesiacu ciazy i mowi, ze jej sie odwidzialo i nie chce dziecka. W Holandii normalnie i bez problemow mozna usunac ciaze do ok. 12 tc. To, ze aborcja dozwolona jest w tak poznym stadium ciazy czyli nawet ok. 24tc. wynika z faktu, ze dopiero w polowie ciazy tak naprawde mozna wykryc rozne wady rozwojowe. W wypadku nieprawidlowosci kobieta nawet wtedy moze zdecydowac sie na przerwanie ciazy. Ale wtedy odbywa sie to jak normalny porod. Dostaje sie kroplowke na wywolanie skurczy i rodzi. Ale uwierzcie mi, ze zaden lekarz nie przeprowadzi aborcji na takim etapie ciazy jesli kobieta nosi zdrowe dziecko. Wiem cos o tym, bo w zeszlym roku pisalam prace na temat holenderskiej ustawy aborcyjnej. Zreszta pomyslmy logiczne, zadna kobieta przy zdrowych zmyslach nie zdecyduje sie tak pozno na przerwanie ciazy. Jesli nie chce dziecka to zdecyduje sie na to na poczatku, a nie w 5 miesiacu.

Witam !!!!!!!:wściekła/y:

u mnie coś się dzieje z laptopem nie mogę pisać mój się dorwał i sobie filmy sciągał :szok:i tak namieszał że szok informatyk mi powiedział że trzeba od nowa program wgrać ale dopiero za tydzień bo teraz ma urlop :szok:a żeby było mało to mały dowód będzie miał dopiero 22 lipca (mam nadzieję )bo się okazało że było złe zdięcie ale to dopiero w Warszawie się okazało jak by nie mogli odrazu cofnąć masakra Arek już teraz musi jechać jutro a ja znowu sama zostanę
Mama mikołaja jak będę w NL to się odezwę ;-)
miłego dnia życzę wszystkim mamusiom i dzieciaczkom:-):-):-)

hej dziewuchy, cos cicho tu u nas... nie dziwie sie, weekend!! :)
Wymyslilam sobie, ze na prezent slubny dla mojej przyjaciolki dam jej komplet recznikow we wzory z "kafelkow" z Delft, tych niebieskich. NIe wiem, czy reczniki takowe istnieja, ale wszystko chyba robia w te wzory, wiec reczniki chyba tez... :confused:Macie moze idee jakas, gdzie moglabym takie cudo kupic??

reklama
najpewniej w Delft przy rynku w ktoryms z pamiatkarskich sklepow, maja doslownie wszystko, wiec reczniczki tez byc powinny, albo za Nieuwe Kerk w Delft rowniez jest taki sklep z tekstyliami typu klasyczne holenderskie scierki kuchenne (sic!) tez maja swoje narodowe kolorki i wzorki, moze wiec tam - nie pamietam nazwy uliczki niestety, ale zaraz ta z tylu kosciola

a na Haaghse Markt czyli bazarze tureckim w Hadze na stoisku tekstylnym maja niezly wybor tkanin (np. na zaslonki kuchenne) w holenderskie wzorki w niebsieskim 'delfse blau' motyw kafelkowy tez jest, maja chyba 6-7 roznych wzorow, cena za metr niestety 6,75E ale na dlugosc to jest chyba 1,80.

Do góry