reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Jeszcze jedno,dzieki Marita za szybka reakcje na moj post zlobkowy,dzisiaj rozmawialam i ma byc lepiej,maja owoce ale jak dziecko nie chce to nie nalegaja.Problem w tym,ze on ma ledwo ponad roczek a w grupie sa dzieci 2,5 roczku i powyzej,mowia ladnie wszystkie a nasz nie rozumienic po hol. jest troche zagubiony i jednak trzeba czasami go dokarmic i takie tam...Moze nawet go przeniosa do grupy gdzie sa dzieci do 2-go roku zycia.Teraz zmykam na dobre:tak:;-)

reklama
Kamila, a do której fryzjerki w Rotterdamie, bo ja zaliczyłam 2 i mogę Ci cos na ten temat powiedzieć.
Moja idzie od sierpnia (19 miesięcy), trochę starsza od Twojego ale problem ten sam-język, szczególnie, że Majka mówi i rozumie bardzo wiele, więc nerwa ma, gdy ktoś coś do niej po "innemu" i nie potrafią się porozumieć...Aż się boję co to będzie w sierpniu, ale nie daję już rady z tą wariatką:tak:

:-);-)Dziendoberek wszystkim....

Pogoda super troche slonka i hmur wiec moze nie bedzie upalu ani deszczu:-:)szok:

Moj synus spal osys ladnie cala noc tylko raz sie obudzil wiec noc najlepszw w ostatnim czasie:eek:

Poztam mama ma lenia i niewie co na obiad moze- placki ziemniaczane bo j uwielbia i ja tez chyba ze ktos podsunie lepszy pomysl

MILEGO DZIONKA!!:cool::-)

Załączniki

• DSC07831.JPG
    DSC07831.JPG
    262,2 KB · Wyświetleń: 29
Hejka w ten piękny, słoneczny dzień:-)
....zapraszam na północ...tutaj nic a nic nie chce padać.

Ja mam lenia forumowego....podczytuję ale nie chce mi się nic skrobać:zawstydzona/y:
Mała moja jakoś ostatnio nas zadziwia, rozumna się zrobiła, zaczyna coraz więcej zaciągać po polsku i holędersku....i zaskoczyła mnie ze spaniem....już od niedzieli sama zasypia z butelką a ja mam czas dla męża i siebie :tak:
A ja zaczynam dostawać stresika, jeszcze 2 tygodnie i jedziemy do Polski, już mam ochotę się pakować...dosłownie na głowę dostaję :rofl2:
A Sencilla-podeślij mi adres, bo doszłam do wniosku że zanim Ty dojdziesz do zdrowia to mój prezencik będzie zamały na Antosię....więc podeślę pocztą a spotkamy się po powrocie z PL.

Mamuśki czy może któraś z Was oglądała wczoraj program "My,wy,oni" na TVP 1....istna masakra....było o aborcji, bardzo dużo zdjęć-dzieci we krwi którym odebrano szansę na życie....tak mi to wczoraj zepsuło dzień....bo znam kogoś kto wybrał karierę w miejsce bycia mamą....nosi mnie jak tylko pomyślę o tym :wściekła/y:

Oj co tu Wam będę psuła ten śliczny dzionek....spadam sprzątać strych a potem do żelazka.

Miłego dnia.

Witam Was:tak:
Paulina mój Oli właśnie nauczył się pić z butli sam i zdaża mu się z nią zasnąć:-):-):-), co za wygoda hi hi
Nauka była trudna... zamiast trzymać butlę to on się bawił stopami i tak chyba z 2 tyg z nim walczyłam, ale było warto:tak::tak::tak:. Teraz daję mu butlę, a ja mogę coś w tym czasie zrobić. Zauważyłam nawet, że odkąd pije sam wypija więcej:tak:.
Zasypia od dawna sam, wkładam go do łużeczka, daję pieluszkę, trochę się powierci i zaśnie:tak: chyba, że ząbkuje, albo ma ciężki dzień to on leży w łóżeczku, a ja masuje go po brzuszku lub pupie:-D:-D:-D

Na studiach, na przedmiocie retoryka kiedyś mieliśy temat: "Aborcja za i przeciw", wszyscy się tak kłócili:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, że jeszcze trochę do rękoczynów by doszło, po zajęciach wykładowca stwierdził, że już nigdy więcej tak burzliwych tematów.
Dobrze, że ja tego programu nie oglądałam, bo mi serce pęka jak pomyślę, że matka mogła zrobić coś takiego swojemu ANIOŁKOWI:no::no::no::no:
Miłego dnia!

hej dziewuchy
melduje ze zyje
Paulina, napisalam do Ciebie, nie wiedzac, ze TY napisalas do mnie :)
Nie mam czasu podczytywac Was nawet...
Buziaki, milego dnia!

Pola ja mam namiar na niejaka Magde,podobno ladnie obcina.Jest tez w Rott.Ania,ale opinie o niej na forum czytalam srednie takze ryzykowac nie bede.Ostatnio jak bylam u holenderskiego fryzjera to wyszly mi rozowe pasemka na glowie:szok:Fryzjerka sie mnie pyta czy moga byc?Myslalam ze mnie trafi,bo tak glupiego pytania dawno nie slyszalam,braz a roz to jednak lekka roznica:eek:
Jezeli chodzi o zlobek to zdecydowalismy,ze maly bedzie chodzil na pol dnia a jak bedzie starszy to zobaczymy.
Widze ze prawie wszystkie wybywamy w tym samym czasie do Polski?

reklama
dziewczyny,a ile placicie za obciecie wlosow w holandii? i czy znacie jakas polska fryzjerke w okolicach hoorn? zaroslam jak ziele z afrykanskiego buszu...
:-D
Paulina, wysle Ci na priva adres :)
Jutro moja najlepsza przyjaciolka ma slub, a my nie mozemy na nim byc.. :no: Chyba sie zaplacze..

Do góry