reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dzięki dziewczyny:tak:
Beauty Ty to masz dobrze:tak::tak::tak:
Jak wróciłam z pikniku to błyskawicznie robiłam obiad i wstawiłam pranie, a o spaniu i odpoczynku nie było mowy, bo Oli do teraz nie śpi :szok::szok::szok::szok:(właśnie mi capslucka non stop wdusza) i chyba nie ma zamiaru:baffled:
Sencilla w gazecie niedzieli Twoja znajoma może wystawić ogłoszenie:tak:

reklama
Marita ,mam do Ciebie pytanko z innej beczki.Jak u twojego synka w kinderopvang jest z posilkami?U mojego daja tylko w poludnie chleb z margaryna +mleko krowie i to wszystko.Rano dostaje mleko z kaszka w domu,ale jak zanosze mleko w kartonie nestle zeby mu daly tak okolo 14-ej to jest problem wielki,bo przeciez dzieci jedza w poludnie.Taki chleb to dla dziecka co rosnie jest chyba troche za malo:confused:.Ja nie wiem jak to jest:shocked2:jakies takie maja to podejscie dziwne.W Polsce sa normalnie posilki a tutaj tragedia.Jak maly przychodzi ze zlobka to jest tak glodny,ze by konia zjadl z kopytami.Malo tego,pic tak mu sie chce ze szok.Prosilam zeby mu daly pic w miedzyczasie,ale widze ze to tez problem,bo nie pora i na dworzu sie bawi,.sto wytlumaczen.

dziewczyny a ja wlasnie wrocilam z pikniku numer 2 w dniu dzisiejszym ;) bylismy na kapeli ze wsi warszawa :) i to z dzieckiem, ale nie bylismy jedyni z maluchem, mnostwo ludzi przyszlo z dzieciaczkami, super atmosfera, ale teraz juz padam ....

Witam z rana :-)

Kamila u mnie rano ok. 10 dzieci dostaja owoce i sok, potem na lunch chleb posmarowany serkiem lub smeerworst i mleko, no i podwieczorek: sok i ciastko, krakersy, ontbijtkoek etc. Mlody glodny na pewno nie wraca. Zdarza sie, ze czasem malo zje, ale wtedy opiekunki zapisuja to w jego notesie, albo mi mowia, ze nie chcial jesc, albo, ze np. na lunch nie chcial jesc chleba i tylko wypil mleko.

Tez mi sie wydaje, ze u Twojego synka w zlobku jakos ubogo z tym jedzeniem :baffled: Na sto procent dzieciaki powinny dostawac owoce i jakis podwieczorek. Tak bylo we wszystkich zlobkach , z ktorymi mialam do czynienia kiedy jeszcze pracowalam jako opiekunka.
Ja bym na Twoim miejscu porozmawiala z manager :tak:Z opiekunkami nie ma co gadac i strzepic sobie jezyka.

Pedze budzic mlodego, bo dzis zlobkowy dzien :blink:

Milego dnia :-)

Co tak pusto? Pogoda deszczowa, a was wywiało?
mia_cara ma wytłumaczenie, bo balangowała wczoraj do północy:-D:-D:-D:-D:-D
Sencilla rzecz jasna, a gdzie sie reszta kobitek podziewa?

HEJJJJ WITAMY...

cos nie mam weny na pisanie dzisiaj pozatym cala rodzina na skeypie mi wisi i nic nie moge zrobic

CZY zadnych z mamus tutaj nie jest z moich okolic???tzn. Venlo??
wszystkie z tego co widze to polnoc Holandi

no ja balangowalam, moje dziecie spalo do 10.30, a potem smignelam na lekcje
Mamo Mikolaja popatrz na fora na Gazecie Wyborczej (F. rodzicow w Holandi, i Einhoeven i okolice, na pewno kogos znajdziesz) a jak juz znajdiesz to przyprowadz go na to forum :)

nooo, ale jak z koncertu wrocilismy o 23.30 a potem od razu dziec do lozeczka, to przyszedl gdzies ok.7 rano; ja tam wstalam jak zawsze przed 9, a ten odrabial spanie..., tyle ze kolejny dzien przeciagam do bez spania w dzien

reklama
HEJJJJ WITAMY...

cos nie mam weny na pisanie dzisiaj pozatym cala rodzina na skeypie mi wisi i nic nie moge zrobic

CZY zadnych z mamus tutaj nie jest z moich okolic???tzn. Venlo??
wszystkie z tego co widze to polnoc Holandi
A patrzylas na forum niedziela.nl ,chyba kiedys widzialam tam pytanie o ludzi z Venlo.Jak nie to moze zaloz tam watek i napewno ktos sie znajdzie:tak:
Ja wlasnie znalazlam tam namiary na polska fryzjerke w Rotterdamie.Mialam isc dopiero w Polsce ale stwierdzilam,ze wstyd ucalowac polska ziemie z taka strzecha na glowie i dzwonie jutro_Ostatnio jak bylam w hol. salonie Cosmo to tak mi zrobili wlosy,to ja chyba lalkom jako mala dziewczynka lepiej obcinalam:no:Zaplacilam 102 euro a wygladalam koszmarnie.
Ja jestem szzcesliwa,bo przeziebienie mija,tylko troche nos zapchany a tak to git.
DO NASTEPNEGO:rolleyes::-p

Do góry