reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
hej dziewczyny
ja na momencik, bo chodze jak zombie ostatnio i musze sie przespac...
Chcialam sie Was poradzic. Tosienka ma straszne kolki, juz nic nie pomaga, ani koper, ani masaz, ani wyeliminowanie z mojej diety "podejrzanych" rzeczy. Drze sie tak, ze glowa peka. Stwierdzilam, ze moje mleko jej nie pasuje :( Chcialabym sprobowac jej dawac mleko modyfikowane, zeby sprawdzic, czy po nim tez bedzie miala kolki. Nie mam zadnego doswiadczenia w tym zakresie, bo Marysi mleko z puszki zaczelam dawac, jak miala 13 miesiecy, bo tak dlugo karmilam ja piersia.
Jakie polecalybyscie mleko poczatkowe?
bede wdzieczna za opinie i rady Wasze, drogie mamusie!! :tak:

Sencilla ja podawalam Ianowi Nutrilon 1 odkad skonczyl 3 miesiace. Mozesz sprobowac wlasnie Nutrilonu lub jeszcze lepiej Nutrilonu Omneo, ktory jest przeznaczony dla maluszkow, ktore wlasnie maja problemy z kolka itp. Mozesz tez sprobowac Friso Comfort.
A moze zadzwon do consultatiebureau, moze oni Ci cos wiecej poradza :tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Sorki że tak bez pardonowo...ale mam dylemant...
Nie mam neta i nie czytam waszych postów i bardzo mi tego brakuje...
Ale to już sie zmieni w przyszłym tygodniu,bo sie przeprowadzam.
Pytanie takie mam;
Czy można wywołać @ tydzień wcześniej?:baffled::nerd:
.Koncze opakowanie tabletek i wychodzi na to że @ przyjdzie w mój urlop?:wściekła/y::angry::wściekła/y:
Czy lepiej zacząć nowe opakowanie?
Pomocy bo ja nic na ten temat nie wiem...:nerd::confused:
Pozdrawiam wszystkie i miłego weekendu

Aaaa, Sencilla z tego co ja wiem to Friso polecają nawet wcześniakom tutaj...:tak:
Trzymaj sie, dzielna jesteś...;-)
Może faktycznie zadzwoń jak MaRita radzi...
Buziaki

Aniu wczesniej miesiaczke mozesz wywolac nie konczac opakowania tabletek, ale ja bym raczej tego nie robila. Zamiast tego nie rob tej 7-dniowej przerwy miedzy opakowaniami. Po skonczeniu opakowania zacznij na drugi dzien kolejne. W ten sposob w ogole nie dostaniesz okresu. Ja raz tak zrobilam, bo @ wypadala mi wlasnie na urlop.

Sencilla spojrzalam w Albert Heijn na te mleka. Nutrilon Omneo 1 kosztuje 13,99 za 900 g, Friso Comfort 1 12,21 Euro a i jeszcze bylo mleko wlasnej marki Albert Heijn tez Comfort 1 za 8,45.
Moze sprobuj tego Friso. Skoro Ania pisze, ze polecaja je wczesniakom to moze jest delikatniejsze.

Czesc kobitki!!;-)
Sencila,to wszystko zalezy od dziecka,bo jednemu sluzy takie mleko a innemu jeszcze inne.Moj maly tez mial straszne kolki,ale to takie ze rece mi opadaly.Po modyfikowanym friso to juz bylo krytycznie,omneo nic.Tutaj raczej zmiana mleka nie pomoze a raczej nie rezygnuj ze swojego jak karmisz.U mnie dopiero zadziala debridad przywieziony z Polski,moze Aneta teraz jest to popros ja i Ci przywiezie,To taki syrop,ktory naprawde pomaga.Ja to juz Bogu dziekuje ze mam to za soba,bo raz jak zmienilam mleko,z tej rozpaczy i nadzieji ze moze pomoze,to wyladowalam na pomocy nocnej lakarskiej brrr.
Lece,bo tylko zerknelam ,milego weekendu i wdepne we wtorek papatki;-)

P.S. Marita,ja dokladnie w tym samym czasie jade do Polski hehehe

Ostatnia edycja:
Witam Was kobitki tym razem już z Holandii:tak::tak::tak:
W PL siadł mi net, więc nie mogłam do Was zaglądać:-:)-:)-(
Jestem zmęczona jak cho..ra, ale uporałam się już z rozpakowaniem:laugh2::tak::-D, strasznie tego nie lubię:no::no::no:
Moje skarby też miały kolki, Niko do 5miesiąca, a Oli do 4miesiąca, ale miał znacznie łagodniejsze. Podawałam Oliwierowi krople Kids (zielone opakowanie) właśnie z Holandii. Mleko mnadal podaję Bebilon Pepti.
pa

reklama
Do góry