reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
no to trochę o mnie
Jestem mamą dwójki maluchów 2,5rocznego Piotrusia i 5,5msc Aluni Na razie mieszkam pół na pół Polska-Holandia (teraz jestem w PL do końca wakacji) ale od wrześnie Holandia już pełną parą Mój mąż pracuje w Hol już 8lat i tak mu się tam spodobało że nas tam wygania;-) Ja mam mieszane uczucia ale najważniejsze żebyśmy w końcu byli razem Teraz mieszkaliśmy w Roosendaal koło Bredy ale mąz szuka nowego mieszkania więc dokładnie nie wiem gdzie będziemy mieszkać ale na pewno w "okolicy"

Witam poniedzialkowo :-)

AOla fajnie, ze znow sie odezwalas i gratuluje coreczki :-)

Sencilla jak tam walka z kolkami?

Paulina widze, ze buszujesz po n-k ;-) Skrobnij co tam u Was slychac :tak:

Witajcie mamuski...

No u nas byla ciezka noc maly ma 9 msc a budzi sie w nocy jak noworodek i chce jejesc chyba bo jak mu zrobie mleko to cisza ale on nie powieninien juz tyle jejsc w nocy i niewiem co zrobic chyba musi wyrosnac z tego??

wczoraj mielismy superowy dzien moj J przypomnial sobie ze niedaleko nas jest super basen i polmiarnia wiec pojechalismy i minal tam caly dzien fajnie za tydz powtorka !!:laugh2:

Załączniki

• DSC07825.JPG
    DSC07825.JPG
    199,4 KB · Wyświetleń: 70
Hejka mamusie,
Marita -Ty to wszędzie mnie wywęszysz.....a owszem buszuję po n-k i tutaj, podczytuję ale czasu brak na pisanie.....zawzięłam się i chcę jak najszybciej się uporać z remontem strychu i zrobić pokoik dla drugiego dziecka...a od września chcę tylko przyjemnie się starać o baby a nie pracować.....do tego ostatnio miałam dodatkową robotkę....mielone mi wystrzeliło z patelni, że cała kuchnia była upaćkana...więc musiałam ją odmalować(a nie czekać na weekend i męża prosić-wolę sama).
A tak widzę że jedna ciężarna-gratuluję, są też inne nowe mamusie że trudno mi spamiętać kto i co i z kąd :baffled::zawstydzona/y:aż wstyd:zawstydzona/y:
My wyjeżdżamy do Polski 19 lipca na około 3-4 tygodnie z czego od 26 lipca jesteśmy na kampingu 10 dni...las, jeziorko i rodzinki z dziećmi...mam nadzieję że spodoba się to i Amelce i mężowi.
No ja spadam do kawusi i lektury "Cień wiatru"-polecam:tak:
A pochwalę się, od wczoraj kładę małą do łóżeczka i daje butelkę z mlekiem i mówię dobranoc...a ona wypija i śpi..aż do 8 rano ....warto było czekać na taki efekt :tak:
MamoMikołaja-ja też tak miałam z córką, lekarz mi powiedział że dać butelkę wieczorem przed snem i tyle.....niech płacze w nocy, to pocałować i powiedzieć że w nocy się nie je i życzyć dobranoc....po dłużym czasie mała się nauczyła i wcale nie było łatwo :zawstydzona/y:ale efekt jest wart....życzę cierpliwości:tak:
Miłego dnia mamuśki.

Witajcie połikendowo :)

Sencilla nic nie doradze w sprawie kolek, bo szczesliwie zadne z mojej dwójki ich nie miało.

Mamo Mikołaja kolejna szprycha na watku :zawstydzona/y:, normalnie jeszcze troche i sie załamie widzac takie zgrabne laski, same chudzielce :sad: A jeśli chodzi o nocne budzenie i jedzenie małego to pociesz sie ze moj Szymek Ma 14 m-cy i budzi sie średnio 2 razy w nocy na jedzenie, a dopoki karmiłam piersia to pobudki były reguralnie co 2 godz. Lekarka kazała mi uprzedzić sąsiadów ze w nocy beda sie cyrki działy i przetrzymac malego z jedzeniem , ale nie mam sumienia tego zrobić. Wyrosł z cycka to i z tego wyrosnie:tak:

Byłam dzisiaj na pierwszej lekcji, fajnie było ,całych zajeć było może z 15 minut a reszta - swiętowanie urodzin jednej z kobitek uczacych;-). Generalnie zajecia polegają na rozmowie i próbie zrozumienia o czym do Ciebie mówią :-D. Bałam sie ze mały bedzie płakał jak zostanie z obcymi kobitkami bez mamy, a on nawet nie zauważyl że mnie nie było prawie 2 godz :rofl2:. Bawił sie zabawkami i demonstrowal swoje wspinaczkowe umiejetności :-D

Dobra, sie naprodukowałam... ide pranie rozwisić , do miłego kobitki

witam :)
jestem nowa, dzieki Beauty :) za zaproszenie; spotkalysmy sie na holenderskim.
jestem mama 2-latka, moze znajde w mojej okolicy (Haga, Zuidepark, dz. Leyenburg) inne mamy z dziecmi w podobnym wieku?

Jesli juz tu jestem zapraszam chetne mamy na piknik przy kolejce w Zuideparku, wejscie od strony krzyzowki Melis Stokelaan z Lovensteienlaan (Haga) 2 lipca (czyli ta sroda) od godz. 9.30-15.30, mozna bedzie za darmo pojezdzic z dzieciaczkami kolejka, pobawic sie wspolnie, bedzie tez poczestunek, malowanie buziek i rozne atrakcje. Piknik organizuje MiM (Moeders Informeren Moeders, z dz. Escamp i Laakkvartier). mamy szanse sie spotkac i poznac.
Jesli bedzie brzydka pogoda ten piknik zostanie przelozony na 9 lipca w tych samych godzinach.
Pozdrawiam i zapraszam w imieniu organizatorow :)

reklama
I znów powiało świeżością....witam nowe i ponownie nowe mamuśki.
Goście się rozjechali a ja odetchnęłam pełną piersią...jednak pomieszkać rodzinnie we troje jest hiperprzyjemnie...A jak pusto dookoła...nikt (oprócz nas ;) nie rozkłada po kątach swoich rzeczy...Wczoraj zamiast utęsknionego wieczoru we dwoje zajęliśmy się porządkowaniem zbędnych pierdół i w efekcie odkryłam, że ubranka, które odkładam dla kolejnego dziecka w jednej z toreb zapleśniały, więc przebrałam pozostałe (segregacja i rozdanie po rodzinie i dla dzieciaków w Polsce) i wyrzucenie w diabły
pozostałych...O, młoda już się obudziła i śpiewa 4 pancernych :tak:.
Ma-Rita, przyjeżdżaj szybko na plotki.
Pozostałe, których jeszcze nie zdążyłam zaprosić-zapraszam :)
Idę karmić

Do góry