reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Hejka laseczki
U nas tez taka pogoda ze tylko do lozka wskoczyc pod ciepla kolderke :baffled: ehhhhh marzy mi sie ........
Ale jeden pozytyw ze w sierpniu jedzxiemy na 10 dni do Polski i moze na kilka dni na Texel. A juz myslalam ze cale wakacje bedziemy musieli w domu siedziec. W sumie do Pl jedziemy spowodu mnie bo ostatnio takiego dola zalapalam ze jak zaczelam klac na Holandie to moj zaraz polecial jakies bilety w necie szukac :rofl2: i takim sposobe jedziemy :tak:
z pociagami najbardziej mi sie tutaj podoba ze nie trzeba tak dlugo czekac na nastepny w razie spoznienia

Robale na pewno bedzie wszystko dobrze, na poczatku organizm reaguje tak dziwnie .......powiedz poloznej o swoich problemach bo inaczej cie splawi i powie zebys przyszla na echo w 12 tyg.

Sencilla Wszystkiego Najlepszego dla Tosi !!!!!!

reklama
hej kobitki.

Mam pytanie do mam bardziej doswiadczonych w odciaganiu mleczka.. Od przyszlego wtorku wracam do pracy na dwa dni w tygodniu, dzis zaczelam odciagac mleczko. Malutko poszlo, wstawilam do lodowki i bede chciala "dopelnic" butelke pozniej. Kiedys na forum czytalam o temperaturze mleczka, ktore juz odciagniete jest, ze ma byc zgodne z tym "drugim"? czy jak to bylo.. Nie moge sie tego doszukac na forum.. czy moge prosic o porade?
Mam tez drugie pytanko, bede pracowac we wtorki i piatki, czy jesli we wtorek sciagne mleczko w pracy, moze ono pozniej "poczekac" do piatku, kiedy oddam malutka znow do opiekunki? czy to nie za dlugo? oczywiscie bedzie caly czas w lodowce. Z pracy do domu jade ok. godzine, czy jak wyjme mleko z lodowki w pracy i godzine bedzie w temperaturze wyzszej, zanim trafi do lodowki w domu, nic mu sie nie stanie?

ach, jeszcze jedno pytanie mi sie przypomnialo. NIe mam pojecia, ile dziecko zjada w ciagu dnia.. zawsze karmie cycem i nie wiem, ile tego jest po prostu :D

mam buteleczki po 150 ml, ile takich buteleczek powinnam przygotowac? nie bedzie mnie przy malej caly dzien, licze, ze bedzie jadla ok. 4-5 razy.

z gory dziekuje za wszystkie porady i relacje empiryczne :)

The Hague jesli bedziesz miala ochote w Polsce na podroze z maluchem to wybierzcie najpierw pociag, ktory posiada przedzialy dla matki z dzieckiem , takie przewaznie w IC badz tez TLK, czy inter regio , jesli nie ma wystarczy spytac konduktora, ktory otworzy specjalny przedzial. Niestety w osobowych nie ma czegos takiego, w napchanym pociagu trzeba karmic wsrod ludzi siedzac na podlodze - indian style :-)

Mnie w Holandii zszokowalo, ze w pociagach sprinter, kursujacych na krotkich odcinkach nie ma toalety i w razie awarii pociagu konduktor moze co najwyzej wreczyc pasazerowi specjalna pieluche z wkladem zelujacym.. Kompletnie im odbilo
:rofl2:

Sencilla mleko w lodówce może stać 24h w zamrażarce miesiąc! Ja jak rano odciągnęłam mleko, wieczorem dociągałam do tej samej butelki. i albo zużywałam w tym samym dniu albo wkładałam do zamrażarki!

The Hague jesli bedziesz miala ochote w Polsce na podroze z maluchem to wybierzcie najpierw pociag, ktory posiada przedzialy dla matki z dzieckiem , takie przewaznie w IC badz tez TLK, czy inter regio , jesli nie ma wystarczy spytac konduktora, ktory otworzy specjalny przedzial. Niestety w osobowych nie ma czegos takiego, w napchanym pociagu trzeba karmic wsrod ludzi siedzac na podlodze - indian style :-)

Mnie w Holandii zszokowalo, ze w pociagach sprinter, kursujacych na krotkich odcinkach nie ma toalety i w razie awarii pociagu konduktor moze co najwyzej wreczyc pasazerowi specjalna pieluche z wkladem zelujacym.. Kompletnie im odbilo
:rofl2:
No chyba bym mu powiedziała, że kpi :szok:.

W ogóle mam pytanko... idę ostatni raz do położnej i nie wiem, o co mogę ją jeszcze spytać. Może o znieczulenie, czy coś?

Sencilla and Astrid, mysmy sie wybrali raz sprinterem z Roosendaalu do Hagi , wsiedli z kawka do pociagu a potem M musial do toalety, ktorej oczywiscie nie bylo i mielismy przymusowowa przesiadke w Rijswijsku w celu skorzystania z dworcowej, opancerzonej toalety :D a tutaj mozna zobaczyc jak wygladaja woreczki na siusiu w sprinterze : Plaszakken in Sprinter zonder toilet | Spitsnieuws nie wiem , co miala by zrobic kobieta w takiej sytuacji... :confused: do czego zaprowadza nas jeszcze holenderskie oszczednosci ? oby nikt biegunki nie dostal w podrozy, bo dupa mokra :D
Kurcze Astrid no nie wiem :D moze spytaj jak mozesz sie przygotowac do porodu, albo co robic po odejsciu wod oczywiscie procz dzwonienia, pytaj ile mozesz bo to ostatni dzwonek doslownie :)

Sencilla to moze ja sie wypowiem w sprawie odciagania mleka, bo robie to na codzien od 4 miesiecy :-D mleko w lodowce moze stac 48 godzin. przez pare godzinek (2-3) moze stac rowniez w temperaturze pokojowej. Tak wiec jesli odciagniesz we wtorek to do piatku nie moze stac.. bo skisnie.. :(
Nie wolno dolewac jednego mleka do drugiego, jesli bylo odciagniete w innym czasie. Tzn chodzi mi o to, ze nie mozna zlac do jednego pojemnika i wstawic do lodowki. Natomiast mozna przed samym karmieniem zlac w jedno i podgrzac. Troche filozofii hehehe :D :D
Co do zjadania mleka... powiem Ci ze roznie jest z tym ile dzieci jedza. Moj je od 125ml do 200ml nawet za jednym razem :sorry2: nigdy nie jestem w stanie ocenic ile bedzie chcial zjesc, daje mu 125, a jak chce dokladke to musze dogrzewac... :nerd: jak chcesz cos jeszcze wiedziec, to pisz :)

Ayni hahaha no ja nie moge, juz sobie to wyobrazam jak jedziemy pociagiem a mojemu M. chce sie siku i dostajac od konduktora to cos na siku wyciaga swoj przyrzad przy ludziach i napelnia ten pojemnik hahahaha, no nie moge, zaraz chyba pogryze kanape ze smiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Aniu ,Hague nic ciekawego nie robilismy ,na 15 bylismy w kosciele a pozniej na kawie u znajomych:tak:
O tak jechalam tym pociagiem i na szczescie Michas mial jeszcze pampersa,bo kiepsko by bylo:happy:
Robale jak sie miewasz?

Glowa mnie pobolewa i chyba spadam do wyrka..

Do góry