reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hejka laseczki
U nas tez taka pogoda ze tylko do lozka wskoczyc pod ciepla kolderke :baffled: ehhhhh marzy mi sie ........
Ale jeden pozytyw ze w sierpniu jedzxiemy na 10 dni do Polski i moze na kilka dni na Texel. A juz myslalam ze cale wakacje bedziemy musieli w domu siedziec. W sumie do Pl jedziemy spowodu mnie bo ostatnio takiego dola zalapalam ze jak zaczelam klac na Holandie to moj zaraz polecial jakies bilety w necie szukac :rofl2: i takim sposobe jedziemy :tak:
z pociagami najbardziej mi sie tutaj podoba ze nie trzeba tak dlugo czekac na nastepny w razie spoznienia

Robale na pewno bedzie wszystko dobrze, na poczatku organizm reaguje tak dziwnie .......powiedz poloznej o swoich problemach bo inaczej cie splawi i powie zebys przyszla na echo w 12 tyg.

Sencilla Wszystkiego Najlepszego dla Tosi !!!!!!

reklama
hej kobitki.

Mam pytanie do mam bardziej doswiadczonych w odciaganiu mleczka.. Od przyszlego wtorku wracam do pracy na dwa dni w tygodniu, dzis zaczelam odciagac mleczko. Malutko poszlo, wstawilam do lodowki i bede chciala "dopelnic" butelke pozniej. Kiedys na forum czytalam o temperaturze mleczka, ktore juz odciagniete jest, ze ma byc zgodne z tym "drugim"? czy jak to bylo.. Nie moge sie tego doszukac na forum.. czy moge prosic o porade?
Mam tez drugie pytanko, bede pracowac we wtorki i piatki, czy jesli we wtorek sciagne mleczko w pracy, moze ono pozniej "poczekac" do piatku, kiedy oddam malutka znow do opiekunki? czy to nie za dlugo? oczywiscie bedzie caly czas w lodowce. Z pracy do domu jade ok. godzine, czy jak wyjme mleko z lodowki w pracy i godzine bedzie w temperaturze wyzszej, zanim trafi do lodowki w domu, nic mu sie nie stanie?

ach, jeszcze jedno pytanie mi sie przypomnialo. NIe mam pojecia, ile dziecko zjada w ciagu dnia.. zawsze karmie cycem i nie wiem, ile tego jest po prostu :D

mam buteleczki po 150 ml, ile takich buteleczek powinnam przygotowac? nie bedzie mnie przy malej caly dzien, licze, ze bedzie jadla ok. 4-5 razy.

z gory dziekuje za wszystkie porady i relacje empiryczne :)

The Hague jesli bedziesz miala ochote w Polsce na podroze z maluchem to wybierzcie najpierw pociag, ktory posiada przedzialy dla matki z dzieckiem , takie przewaznie w IC badz tez TLK, czy inter regio , jesli nie ma wystarczy spytac konduktora, ktory otworzy specjalny przedzial. Niestety w osobowych nie ma czegos takiego, w napchanym pociagu trzeba karmic wsrod ludzi siedzac na podlodze - indian style :-)

Mnie w Holandii zszokowalo, ze w pociagach sprinter, kursujacych na krotkich odcinkach nie ma toalety i w razie awarii pociagu konduktor moze co najwyzej wreczyc pasazerowi specjalna pieluche z wkladem zelujacym.. Kompletnie im odbilo
:rofl2:

Sencilla mleko w lodówce może stać 24h w zamrażarce miesiąc! Ja jak rano odciągnęłam mleko, wieczorem dociągałam do tej samej butelki. i albo zużywałam w tym samym dniu albo wkładałam do zamrażarki!

The Hague jesli bedziesz miala ochote w Polsce na podroze z maluchem to wybierzcie najpierw pociag, ktory posiada przedzialy dla matki z dzieckiem , takie przewaznie w IC badz tez TLK, czy inter regio , jesli nie ma wystarczy spytac konduktora, ktory otworzy specjalny przedzial. Niestety w osobowych nie ma czegos takiego, w napchanym pociagu trzeba karmic wsrod ludzi siedzac na podlodze - indian style :-)

Mnie w Holandii zszokowalo, ze w pociagach sprinter, kursujacych na krotkich odcinkach nie ma toalety i w razie awarii pociagu konduktor moze co najwyzej wreczyc pasazerowi specjalna pieluche z wkladem zelujacym.. Kompletnie im odbilo
:rofl2:
No chyba bym mu powiedziała, że kpi :szok:.

W ogóle mam pytanko... idę ostatni raz do położnej i nie wiem, o co mogę ją jeszcze spytać. Może o znieczulenie, czy coś?

Sencilla and Astrid, mysmy sie wybrali raz sprinterem z Roosendaalu do Hagi , wsiedli z kawka do pociagu a potem M musial do toalety, ktorej oczywiscie nie bylo i mielismy przymusowowa przesiadke w Rijswijsku w celu skorzystania z dworcowej, opancerzonej toalety :D a tutaj mozna zobaczyc jak wygladaja woreczki na siusiu w sprinterze : Plaszakken in Sprinter zonder toilet | Spitsnieuws nie wiem , co miala by zrobic kobieta w takiej sytuacji... :confused: do czego zaprowadza nas jeszcze holenderskie oszczednosci ? oby nikt biegunki nie dostal w podrozy, bo dupa mokra :D
Kurcze Astrid no nie wiem :D moze spytaj jak mozesz sie przygotowac do porodu, albo co robic po odejsciu wod oczywiscie procz dzwonienia, pytaj ile mozesz bo to ostatni dzwonek doslownie :)

Sencilla to moze ja sie wypowiem w sprawie odciagania mleka, bo robie to na codzien od 4 miesiecy :-D mleko w lodowce moze stac 48 godzin. przez pare godzinek (2-3) moze stac rowniez w temperaturze pokojowej. Tak wiec jesli odciagniesz we wtorek to do piatku nie moze stac.. bo skisnie.. :(
Nie wolno dolewac jednego mleka do drugiego, jesli bylo odciagniete w innym czasie. Tzn chodzi mi o to, ze nie mozna zlac do jednego pojemnika i wstawic do lodowki. Natomiast mozna przed samym karmieniem zlac w jedno i podgrzac. Troche filozofii hehehe :D :D
Co do zjadania mleka... powiem Ci ze roznie jest z tym ile dzieci jedza. Moj je od 125ml do 200ml nawet za jednym razem :sorry2: nigdy nie jestem w stanie ocenic ile bedzie chcial zjesc, daje mu 125, a jak chce dokladke to musze dogrzewac... :nerd: jak chcesz cos jeszcze wiedziec, to pisz :)

Ayni hahaha no ja nie moge, juz sobie to wyobrazam jak jedziemy pociagiem a mojemu M. chce sie siku i dostajac od konduktora to cos na siku wyciaga swoj przyrzad przy ludziach i napelnia ten pojemnik hahahaha, no nie moge, zaraz chyba pogryze kanape ze smiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Aniu ,Hague nic ciekawego nie robilismy ,na 15 bylismy w kosciele a pozniej na kawie u znajomych:tak:
O tak jechalam tym pociagiem i na szczescie Michas mial jeszcze pampersa,bo kiepsko by bylo:happy:
Robale jak sie miewasz?

Glowa mnie pobolewa i chyba spadam do wyrka..

Do góry